Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Πυρκαγιά στον Άγιο Σπυρίδωνα Τολοφώνας


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 8 το βράδυ σε αγροτική περιοχή στο δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Σπυρίδωνα του δήμου Τολοφώνας. Η φωτιά με την βοήθεια των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε διαστάσεις και η αρχική εστία έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Στο κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου σήμανε συναγερμός και αμέσως στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβεστικά οχήματα και ...27 πυροσβέστες ενώ το έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν και πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 13 άτομα. Να σημειωθεί επίσης ότι οι πυροσβέστες δεν είχαν την βοήθεια των αεροπορικών μέσων αφού η ώρα δεν επέτρεπε τις πτήσεις.

Η φωτιά απείλησε μάλιστα και 2 αγροικίες που χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής σώθηκαν από τις φλόγες.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου Ευθύμιος Γεωργακόπουλος σημείωσε πως επρόκειτο για εμπρησμό και πως τα λιοστάσια τα οποία παραμένουν γεμάτα χόρτα αποτέλεσαν την αφορμή της επέκτασης της αρχικής εστίας.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ζητά από όλους τους ελαιοκαλλιεργητές να καθαρίσουν τα χωράφια τους άμεσα.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου συνέστησε σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εκδήλωση πυρκαγιάς στην ύπαιθρο αφού οι υψηλές θερμοκρασίες, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας και φυσικά οι άνεμοι που πνέουν είναι οι σύμμαχοι για την επέκταση μιας φωτιάς.

Η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε 10 στρέμματα γεωργικής βλάστησης και αρκετά ελαιόδεντρα αλλά και λίγα στρέμματα δασικής βλάστησης. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου.
Από Lepanto-rtv.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου