Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση ΚΚΕ για S&B


Ανακοίνωση με την οποία δείχνει την αντιθεσή της στις δικαστικές αποφάσεις που έδωσαν στην S&B την δυνατότητα για νέες επιφανειακές εξορύξεις σε  διπλάσια έκταση  στη θέση “Βλαχοθανάση” του δήμου Λιδωρικίου  εξέδωσε χτες η Ν.Ε. του ΚΚΕ
Όπως τονίζει στην ανακοίνωση  : “ οι κεφαλαιοκράτες ποτέ δεν είχαν ούτε πρόκειται να αποκτήσουν ηθικούς ενδοιασμούς….».και καλουν τους εργαζόμενους της εταιρίας να βρίσκονται επί ποδός πολέμου.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, η δικαιοσύνη, για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι δε λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού αλλά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για να κερδίζει ...
απρόσκοπτα χρήμα με ουρά, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η ίδια «δικαιοσύνη» που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που πραγματοποιούν εργαζόμενοι και συνδικάτα για να υπερασπιστούν το μεροκάματο, τη σύνταξη, την ίδια τη ζωή τους, η ίδια για λόγους «εθνικού συμφέροντος» (όπως επικαλείται) δίνει διπλάσια έκταση από αυτή που ζητούσε η S & B για να πραγματοποιήσει επιφανειακές εξορύξεις στο κοίτασμα Βλαχοθανάση.
Είναι λογικό. Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η «αντιπολίτευση» της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θεωρούν εθνικό συμφέρον το «πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης», το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, το πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις για 3 χρόνια, την κατάπτυστη Εθνική Συλλογική Σύμβαση, το τσάκισμα των αγώνων των εργαζομένων, πώς μια δικαιοσύνη που είναι υποχείριο του συστήματος, τρέφει και τρέφεται από αυτό, θα πάρει θέση κόντρα στη θέληση του μεγαλοβιομήχανου Κυριακόπουλου;
Θα ξανατονίσουμε αυτό που είχαμε πει σε παλιότερη ανακοίνωσή μας: «οι κεφαλαιοκράτες πάντα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Δεν είχαν ούτε πρόκειται να αποκτήσουν ηθικούς ενδοιασμούς….».
Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και τον υπόλοιπο λαό της Φωκίδας να βρίσκεται επί ποδός πολέμου. Η S & B και μέτρα αντιλαϊκά θα πάρει και νέα νταμάρια θα εξασφαλίσει. Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό. Όπως είναι και η εταιρεία σίγουρη, μιας και έχει στο πλευρό της Δημάρχους και βουλευτές (νυν- τέως και μέλλοντες), καθώς και μια πολιτική που αναφανδόν σιγοντάρουν ΟΛΟΙ οι παράγοντες της περιοχής και τα κόμματα που τους στηρίζουν.
Το ΚΚΕ και μέσα και έξω από τη βουλή θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, όπως ήταν για την κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη τους.

10 σχόλια:

  1. Εκτός τόπου και χρόνου!!! Όπως πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα πιά η εταιρεια θα ξεκοιλιασει ολη τη φωκιδα με τις ευλογιες του κρατους. Νομιμοποιηση των εκβιασμων με την σφραγιδα του ΣτΕ.

    Η υπερτατη εξαθλιωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένατε τίποτα καλύτερο από το Καταστροφικό Κόμμα Ελλάδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν κλείνανε τους δρόμους και τα τελωνεία οι αγρότες τον Γενάρη-Φλεβάρη για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους, όλες οι άλλες κοινωνικές ομάδες-συντεχνίες πέσατε να τους φάτε γιατί σαςς χαλάγανε τη βόλεψή σας. Με πρώτους και καλύτερους τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Τώρα που τους παίρνουν τη μπουκιά μέσα από το στόμα, το ψωμί ή το παντεσπάνι τους, δεν βρίσκουν κανέναν κοινωνικό σύμμαχο.

    Τα ίδια πάνω-κάτω συνέβησαν με τους δημοσίους υπαλλήλους, τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους συμβασιούχους, τους ελευθεροεπαγγελματίες μικροϊδιοκτήτες της αγοράς, τους μπάτσους και τους στρατιωτικούς ακόμα-ακόμα. Και έπονται ακόμα δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι κλπ, αν δεν το πήρατε πρέφα.

    Κοινωνικό αυτοματισμό μας ονομάτισαν τη συμπεριφορά αυτή τα παπαγαλάκια των μμε και του συστήματος. Ιδιοτελή ξεφτίλα θα σας στην πω εγώ.

    Και ο μόνος σχηματισμός που στάθηκε, δικαίως ή αδίκως, πλάι σε όλους αυτούς αυτούς ήταν το Καταστροφικό Κόμμα Ελλάδος, το εκτός τόπου και χρόνου, ανώνυμοι των 6:09 και 10:43.

    Το πρόβλημα είναι πως μάλλον θα σταθεί αλληλέγγυο και σε σας αιγοπρόβατα, όταν με κάποιο τρόπο θα σας τσακίζουν και θα πάρουν τη μπουκιά από το στόμα σας.

    Όμως να γνωρίζετε πως ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ σε σας, όλοι εμείς οι λοιποί. Ρουφιάνοι και χαμερπή υποχείρια των κυριακόπουλων, προβόπουλων, μίχαλων και των αντιπροσώπων τους παπανδρέιδων, σαμαράδων και καρατζαφέρηδων.

    Και τότε έχει να πέσει πού φαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααπ, όπως λένε μεταξύ τους και τα ποδοσφαιρικά ουγκ στους διαλόγους επιπέδου των blog τους.

    Ξέρετε εσείς φασιστόμουτρα του κερατά...

    Κοινωνικός αυτοματισμός είπαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μόνο που ξέρετε είναι να βρίζεται τον κόσμο, γι' αυτό δεν πρόκειται ποτέ να αυξήσεται τα ποσοστά σας.

    Όσο αφορά την λεγόμενη αντίσταση σας στα μέτρα, μερικοί το λένε και τραμπουκισμό, είναι περισσότερο για την προβολή στα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως καταφέρνουμε στον τόπο αυτό να χωριζόμαστε σε μεν και δε, είναι καταπληκτικό. Λές και δεν θα ζήσουμε όλοι κάτω απο την ίδια στέγη.

    Οι "επι ποδός πολέμου" προτείνοντες, έχετε λύσεις; Αμεσες. Ουσιαστικές. Οχι λόγια και υποσχέσεις γιατί αυτά δεν χορταίνουν τα στομάχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε το μπάχαλο που δημιουργήσατε εσείς οι "προοδευτικούληδες" τάχα μου, να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα...

    Η Ελλάδα αλλάζει και θα αλλάξει είτε το θέλουν κάποιοι σταλίνες είτε όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτα που γραφετε να τα πειτε στον προεδρο του εργατικου κεντρου (ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε )Επισης στα μελη του εργατικου κεντρου που βγηκαν εξω για υπογραφες φοβουμενοι μην χασουν την δουλεια τους αδιαφοροντας για αυτους που την χανουν απο τη επιφανειακη εξορυξη καταργοντας εμεσως πλην σαφως την οποια προσπαθεια εξοραισμου και αναπτυξης του τοπου τους. ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ (ΘΕΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω να σας ενημερώσω για το εξής. Από τη στιγμή που ψηφίσαμε το νόμο που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη, δηλαδή, από τις 5, 6 Μάιου και μετά υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο Μνημόνιο που αφορούσαν την εισοδηματική πολιτική στο χώρο του ιδιωτικού τομέα, μια πολιτική που διαμορφώνεται από τους κοινωνικούς εταίρους. Και θέλω να συγχαρώ τους κοινωνικούς εταίρους που συνδιαμόρφωσαν και υπέγραψαν πριν από λίγο καιρό με την νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση μισθολογικούς όρους εργασίας για την επόμενη τριετία, που και μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου είναι και έχουν σπέρματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αξιέπαινοι γι’ αυτό.

    Θέλω να πω, όμως, ότι ενώ αυτά συμβαίνουν, υπάρχουν αποφάσεις, κύριε Πρόεδρε, του ΟΜΕΔ, ειδικά της διαιτησίας, με τις οποίες παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της εισοδηματικής πολιτικής στον ιδιωτικό τομέα και όλοι οι μείζονες κοινωνικοί εταίροι πρέπει να στοιχηθούν και στοιχήθηκαν σε ένα πλαίσιο - ξαναλέω που και επιτρέπει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και δεν εκτρέπει τη χώρα από τη στοχοθεσία της - αυτό τον καιρό έχουμε αποφάσεις διαιτησίας που δίνουν αυξήσεις μετά τις 5 και 6 Μάιου τον υπόλοιπο Μάιο, τον Ιούνιο 1,5%. Μάλιστα, σε μια περίπτωση η οποία αποτελεί και το κραυγαλέο παράδειγμα δόθηκε δεύτερη αύξηση για το 2010, σύνολο 3%.

    Κύριε Πρόεδρε, έχουμε αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις. Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν στοιχηθεί. Έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό. Εμείς ως πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε, όσα έχουμε συμφωνήσει. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση όπου αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες που κάνουμε όλοι εδώ στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε.

    Θέλω να υπογραμμίσω το εξής. Σε αυτό το πλαίσιο των μεγάλων δυσκολιών και του αγώνα που δίνουμε με αυταπάρνηση για να φύγει η Ελλάδα απ’ αυτή την περιπέτεια στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί κάποιοι καθόλου έξυπνοι αλλά ιδιαιτέρως πονηροί, να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το ρόλο του «καλού» και να δείχνουν κάποιους υπόλοιπους ως τους κακούς της ιστορίας.

    Θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

    Ευχαριστώ.

    Α. Λοβέρδος - 20-07-2010 - Βουλή των μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

    Ναι σε σας απευθύνεται ο ποιμένας, γιατί μια αύξηση του 3% είναι κραυγαλέα σε οικονομία με πληθωρισμό 5,2% και απαγορεύεται με νόμο. Δε πα να συμφωνώ εγώ με τον εργοδότη μου. Mου το απαγορεύει 'Η Ελλάδα αλλάζει και θα αλλάξει'. Δημοκρατικότατα...

    Ευτυχώς που δεν είναι στην εξουσία οι 'σταλίνες' κι οι 'προοδευτικούληδες'

    μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, ευτυχώς διότι τότε θα πεινάγαμε όλοι δίκαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή