Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Προβλήματα στην παράσταση του Μαρκουλάκη στους Δελφούς


ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ!
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών του Πανευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου για την παράσταση «Οιδίπους τύραννος» στην οποία πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η Καριοφυλλιά Καραμπέτη. Μέχρι και πριν από λίγη ώρα, ο ηθοποιός προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα μετά τις έντονες εκδηλώσεις των θεατών που έμειναν έξω από το θέατρο λόγω ...έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων. Η παράσταση ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τα εισιτήρια και σχεδόν αμέσως διακόπηκε αφού η οργή των θεατών ήταν πολύ μεγάλη καθώς ενώ είχαν πληρώσει εισιτήριο, δεν είχαν τρόπο για να περάσουν στο χώρο του αρχαίου θεάτρου για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Εφόσον δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος για να επιληφθεί του θέματος, αναγκάστηκε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης να βρεθεί κοντά στους θεατές που είχαν μείνει εκτός και να διευθετήσει την όλη κατάσταση, ζητώντας τους να καθίσουν… οκλαδόν και να παρακολουθήσουν την παράσταση, παράπλευρα από τις κερκίδες του θεάτρου. Έτσι, μετά από πολλή οργή και επεισόδια, ξεκίνησε η παράσταση.
ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ! ΚΡΙΜΑ...
Από greekspy

2 σχόλια:

  1. βασικά δεν εκδόθηκαν υπεράριθμα εισιτήρια. απλά έγινε ένα μπέρδεμα με τις κρατήσεις. κάποιοι που είχαν κάνει κράτηση δεν ενημερώθηκαν ή δεν κατάλαβαν, πως έπρεπε να πάνε πριν τις 8:30 να πάρουν τα εισιτήριά τους και φυσικά αυτά είχαν πουλήθηκαν έως τότε. έγινε λοιπόν μια φασαρία από αυτούς μπροστά στο εκδοτήριο. μετά ανέβηκαν στην είσοδο του θεάτρου και έγινε το σκηνικό που περιγράφεται. ευτυχώς ο μαρκουλάκης έδωσε τη λύση (να είναι καλά το παλικάρι και αναθεωρώ την έως τώρα γνώμη μου γι' αυτόν) τους έμπασε μέσα άνευ εισιτηρίου. μαζί με αυτούς με τις κρατήσεις και εμάς τους υπόλοιπους αργοπορημένους που είχαμε την υπομονή ή την περιέργεια να δούμε τι θα γίνει.

    η εμπειρία της θέασης παραπλεύρως της σκηνής, με μέτωπο τις κερκίδες, ήταν ενδιαφέρουσα. άλλη οπτική θέασης και άλλη αντίληψη των δρώμενων. δεν αισθανόσουν ακριβώς θεατής, με την κλασική έννοια. το οκλαδόν πάντως... ήταν ζόρικο.

    για το μπάχαλο δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται: το αμφιθέατρο του ευαγγελάτου ή το π. κ. δελφών; καλό είναι πάντως να μην επαναληφθεί, γιατί την επόμενη φορά, αν δεν είναι κάποιος σαν τον μαρκουλάκη να δώσει λύση, μπορεί να πέσουν και τίποτες ανάποδες.

    ο θίασος, δεδομένων των συνθηκών και του εκνευρισμού, αντεπεξήλθε ικανοποιητικά στο δύσκολο, έτσι κι αλλιώς, εγχείρημα του 'τύραννου'. ακριβώς όμως λόγω των δεδομένων συνθηκών, είναι άδικο να κρίνεις τη συγκεκριμένη προσπάθεια των δελφών, οπότε... δείτε καλύτερα κριτικές του κοινού από το αθηνόραμα για την επίδαυρο :

    http://www.athinorama.gr/theatre/votes/default.aspx?id=10000139

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apo pote to frinixos einai arxaio theatro;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή