Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΣΟΚ στο Ευπάλιο! Η έδρα πάει στο Λιδωρίκι. Κλείνουν την Εθνική οδό, στο Μοναστηράκι

Σε κατάσταση... σοκ, βρίσκονται στο Ευπάλιο, καθώς, όπως έγινε γνωστό αργά σήμερα το απόγευμα, ο κ. Ραγκούσης έκανε δεκτό το αίτημα του Λιδωρικίου για αλλαγή έδρας στο νέο Δήμο Δωρίδας και το Ευπάλιο μένει με την... ιστορική έδρα!

Αν και τόσο στο προσχέδιο νόμου, όσο και στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το Ευπάλιο είχε την έδρα του Δήμου Δωρίδας και το Λιδωρίκι την ιστορική έδρα, τελικά, στο παραπέντε, τα πράγματα ήρθαν... τούμπα!


Ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης έκανε τελευταία στιγμή δεκτό το αίτημα του Δήμου Λιδωρικίου (όπου να σημειώσουμε ότι είχαν γίνει σειρά κινητοποιήσεων, ενώ είχε παραιτηθεί και το δημοτικό συμβούλιο) και ...η έδρα μεταφέρεται από το Ευπάλιο (παραμένει ιστορική έδρα) στο Λιδωρίκι.

Αναβρασμός, μετά το σοκ, στο Ευπάλιο, ενώ αυτή τη στιγμή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευπαλίου βρίσκονται στο δημαρχείο, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το πως θα αντιδράσουν...

Να σημειώσουμε, ότι απ’ τις μέχρι στιγμης πληροφορίες, η περίπτωση του Δήμου Δωρίδας είναι μια εκ των δύο στην Ελλάδα που έγινε κάτι τέτοιο. Ή άλλη είναι στο δήμο Βοίου (η Σίατιστα) στο νομό Κοζάνης.




Κλείνουν την Εθνική οδό, στο Μοναστηράκι

Ύστερα από ολονύκτια σύσκεψη στο δημαρχείο Ευπαλίου, αποφασίστηκε ως μέτρο πίεσης για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που αφαιρεί την έδρα του Δήμου Δωρίδας από το Ευπάλιο, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Ναυπάκτου- Άμφισσας στο ύψος της διασταύρωσης στο Μοναστηράκι.

Στις 11 το πρωί θα κλείσει ο δρόμος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα μείνει κλειστός τουλάχιστον για δύο ώρες.
Από http://www.nafpaktia.com

3 σχόλια:

  1. Είναι κρίμα να καταδικάζεται μιά περιοχή ανατυσσόμενη χάρη στην κόντρα των παραγόντων (κοματικών δημοτικών) με την βουλευτή. Η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δικαίωσει το Ευπάλιο γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτε από την κατάθεση του νομοσχεδίου μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ευπαλιο συμπατριωτη θα συνεχισει να ζει, και να αναπτυσσεται ασχετα αν θα ειοναι εδρα του Δημου.
    Θα συνεχισει να εξυπηρετειται απο τη Ναυπακτο, θα περασει και ο δρομος απο κατω που θα τον συνδεει με τον "51", η παραλιες του θα συνεχισουν να εχουν κοσμο...αλλα η Δωριδα ειναι μονο αυτη η ακρη?
    Όρη Λιδωρικιου, η μιση Γκιωνα, και ολοκληρα τα Βαρδουσια, ενα εξαιρετικα 100% ορεινο μερος με διαφορα χωριουδακια βασιζομενα σε ενα υποτυπωδες οδικο δικτυο που το συνθλιβει η λιμνη του Μορνου δεν ταιριαζει γεωστρατηγικα να ειναι η εδρα στο Ευπαλιο.
    Το λιδωρικι σε ακτινα 20χιλιομετρων "κυκλωνει" ολοκληρη τη Δωριδα! Ειναι το κεντρο της και αλλωστε μιας και μιλατε για πληθυσμο, ο πρωην δημος Ευπαλιου καταργειται! κοιτα λιγο τηγν απογραφη του 2001 το μονο αντικειμενικο απογραφικο δεδομενο...το Καστρακι εχει περισσοτερους κατοικους απο το Ευπάλιο! Το Λιδωρικι με 881 κατοικους ειναι η μεγαλυτερη κωμοπολη στη Δωριδα! και εχει και ετοιμες υπηρεσιες.
    Θελετε να γινει ο Σουλές πρωτευουσα του δημου που βρισκεστε πιο κοντα στη Πατρα απο οτι στα μισα χωρια της Δωριδας!
    Μπορω να το εξηγησω μονο ως καθαρο κομπλεξ την εμμονη ΜΕΡΙΚΩΝ ευπαλιωτων να ζητουν το Ευπαλιο ως πρωτευουσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθεια φιλοι Ευπαλιωτες, οταν σας ρωτανε απο που ειστε στην Αθηνα, γιατι απαντατε απο τη Ναυπακτο?
    Κανεις δε ξερει τον Σουλε....Νιωθετε Ναυπακτιωτες παραδεχτειτε το, αλλα εμεις ποτε δε ντραπηκαμε να πουμε "απο το ΛΙΔΩΡΙΚΙ ειμαι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή