Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Διαμαρτυρία κατοίκων νομού Φωκίδας

Με αφορμή τα όλα όσα τραγικά έχουν γίνει στον νομό μας, τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τις απαράδεκτες και απίστευτες εξελίξεις, που αφορούν το ν/σ ‘’Καλλικράτη’’, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Την απαράδεκτη και ανιστόρητη υφαρπαγή της έδρας από το ιστορικό Λιδορίκι, στην οποία αυτή απόφαση αντιτίθεται το μεγαλύτερο ποσοστό του Δωρικού λαού.
Την καταχρηστική και ανήκουστη πρόταση για συνένωση των μοναδικών αστικών πόλεων της Φωκίδας (Άμφισσας-Ιτέας), οι οποίες πληρούν από μόνες τους, τις προδιαγραφές για να είναι ... έδρες ανεξάρτητων δήμων.
Την μη αναγνώριση της ύπαρξης ορεινών όγκων στον νομό μας, εν αντιθέσει των δεδομένων που υπάρχουν.
Την μη αποδοχή των κοινών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων: Δελφών, Δεσφίνας και Ιτέας, καθώς και την περιφρόνηση της κοινωνικής βούλησης των κατοίκων του Γαλαξιδίου, για την εθελοντική συνένωση των τεσσάρων αυτών, σε έναν ενιαίο Δήμο.
Την πλήρη αδιαφορία και περιφρόνηση, στην πρόταση της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., η οποία ως το μόνο αρμόδιο όργανο, έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της δημιουργίας 3 Δήμων στην Φωκίδα.
Την πλήρη έλλειψη διαβούλευσης και την αυθαίρετη απόφαση που προτάθηκε προς ψήφιση στην βουλή των Ελλήνων, ενάντια στη βούληση και την θέληση των κατοίκων της Φωκίδας.

Η απόφαση η οποία στάλθηκε για ψήφιση στη βουλή, οδηγεί τον νομό μας πενήντα χρόνια πίσω και έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση, η οποία σε συνδυασμό με την πολυδιάστατη οικονομική κρίση τον έχει οδηγήσει σε πλήρη ασφυξία.
Ζητάμε την άμεση επέμβαση και συμπαράσταση της βουλευτή του νομού μας, κας Παππαθανάση και την αναδιάρθρωση του ν/σ από τον υπουργό κ. Ραγκούση.

Φωκίδα 16-5-2010, ώρα μηδέν

Κάτοικοι του νομού Φωκίδας
(έπονται υπογραφές)...
(Η καταγγελία μας στάλθηκε χωρίς υπογραφές)

4 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ.ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ?ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.ΚΟΨΑΝΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΘΑ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ,ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΟΙ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΣΚΟΡΠΙΣΟΥΝ,ΟΙ ΜΜΕ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...ΕΝΑ ..ΝΕΟ...ΟΧΧΙΙΙΙΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι τώρα η υπόθεση Καλλικράτης ήταν υπόθεση των Δημάρχων και των υποψήφιων Δημάρχων που συμφωνούσαν με τον Καλλικράτη και για το μόνο που ενδιαφέρονταν ήταν η διατήρησή τους στην εξουσία προτείνοντας δήμους που θα τους επέτρεπαν να επανεκλεγούν.
    Γι αυτόν τον λόγο οι κινητοποιήσεις αυτές δεν έγιναν υπόθεση των κατοίκων και των εργαζόμενων.
    Όταν κάποιος συμφωνεί και δεν κάνει πόλεμο ενάντια στον Καλλικράτη το μέτωπο που συγκροτεί είναι πολύ φτωχό.
    Οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα του Δήμου δεν αρκούν για να δείξουν οτι υπάρχει κινητοποίηση των κατοίκων.
    Τα μπλόκα στην Ιτέα έγιναν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες με αποτέλεσμα αντί σε αυτά να βρίσκονται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, να αντιπαρατίθενται οι Ιτιώτες μεταξύ τους.
    Την ημέρα των γενικών απεργιών δεν έγιναν κινητοποιήσεις για τον Καλλικράτη.

    Αν ξεχωρίσουμε τον αγώνα των κατοίκων για τον Καλλικράτη απο τους αγώνες των υπόλοιπων εργαζόμενων το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φτωχό και στα μέτρα των υποψήφιων Δημάρχων διαχειριστών, που θα αναλάβουν μετά το τέλος των κινητοποιήσεων όποιο αποτέλεσμα και αν έχουν αυτές.
    Για να νικήσει το κίνημα ενάντια στον Καλλικράτη πρέπει να δεθεί με τα υπόλοιπα κινήματα που αναπτύσσονται σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστες οι παρατηρησεις του iteanet.Το κακο του Καλλικράτη δεν ειναι μόνο το χωροταξικό που πραγματικά διαλυει το τόπο μας. Ειναι και όλα τα άλλα που αυτός φέρνει αφου συνδιάζεται με το "πρόγραμμα σταθερότητας", δηλαδή ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ παντου. Δυστυχώς τώρα πια θα μιλαμε για διοικηση και όχι για αυτοδιοίκηση.Αν αυτά συνδιαστούν και με τα μέτρα αφαίμαξης των μισθών και των κατακτήσεων στο ασφαλιστικό, ήρθε η ώρα της αντιστασης. Αν όχι τώρα πότε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή