Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Στο σκαμνί οι Κατσαρέλης, Καλτσής και Τσέλλος

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας (9-3-2010), όπως αναφέρει η καθημερινή εφημερίδα Ώρα της Φωκίδας, στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο τέως αντινομάρχης Γεώργιος Κατσαρέλης και νυν Νομαρχιακός σύμβουλος, μιας και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για 17 ψευδείς αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων σύμφωνα με το νόμο 1608/50. Mαζί του θα καθίσει στο ειδώλιο και ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Καλτσής επειδή διώκεται για βλάβη του δημοσίου που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ για την... υπόθεση Τουμπανάρια καθώς και για ανέγερση οικίας στο Κρόκι χωρίς οικοδομική άδεια.
Η αξία των παραπάνω εκτάσεων αγγίζουν την αξίας των περίπου 5 εκατομυρίων ευρώ. (4.779.900)
Το άρθρο 146 του Κώδικα Δήμων και κοινοτήτων προβλέπει ότι όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, ο Γενικός γραμματέας οφείλει να θέσει τον εγκαλούμενο σε κατάσταση αργίας. Άν εκδοθεί αθωωτική απόφαση ο η αργία αίρεται αυτοδικαίως και η διοικητική ποινή θεωρείτε μηδέποτε επιβληθείσα. Αυτά ισχύουν για τον Δήμαρχο Δελφών αλλά τα ίδια προβλέπονται και από τον Νομαρχιακό Κώδικα.
Γιατί λοιπόν μένουν ακόμα στις θέσεις τους οι δύο κατηγορούμενοι;
Δεν θα έπρεπε να τεθούν σε Αργία όπως προβλέπει ο κώδικας για τους δυο άντρες της Αυτοδιοίκησης;

Μαζί τους διώκονται 28 συνολικά άτομα μεταξύ των οποίων και ο υπάλληλος του Δασαρχείου Κος Τσέλλος που διώκεται για βεβαίωση με ψευδή στοιχεία που έδωσε στον Δήμαρχο Δελφών κο Καλτσή καθώς και σε άλλους ιδιοκτήτες της περιοχής των Τουμπαναρίων.
Και άλλα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση μιας και συμβολαιογράφος στο συμβόλαιο πώλησης της κόρης του Καλτσή των επίδικων εκτάσεων εμφανίζεται να είναι ο Δήμαρχος Ιτέας Αριστείδης Παπαλάιος.
Το καλύτερο θα ήταν να δοθεί σύντομα απάντηση απο την δικαιοσύνη για τα παραπάνω θέματα και να εφαρμοστούν όλοι οι Νόμοι που πρέπει να διασφαλίσουν το κύρος αυτής της διαδικασίας, μιας και τα πρόσωπα αυτά είναι θεσμικοί παράγοντες του τόπου μας και το γρήγορο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης είναι θέληση όλων μας.

9 σχόλια:

  1. Αργει...αλλά δεν ξεχναει !!!!!
    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί αναγνώστες
    μας φέρνετε σε δύσκολη θέση με μερικά σχόλιά σας, όταν επιτίθεστε σε ανθρώπους με χαρακτηρισμούς που δεν θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε.
    Παρακαλούμε κάντε την αυτολογοκρισία σας και γράψτε σχόλια που να κάνουν την κριτική τους αλλά να μπορούν να δημοσιευθούν κιόλας.

    Για να μας βοηθήσετε θα θέλαμε να γράφετε παρότι ανώνυμοι όπως θα γράφατε σαν επώνυμοι άνθρωποι που κάνουν μια καταγγελία σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.

    Επιπλέον δεν πρέπει βα ξεχνάμε ότι το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν πραγματικά λειτουργεί η δικαιοσύνη σε αυτή την χώρα θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και τα πραγματικά κέρδη των συναλλαγών να αποδοθούν στο δημόσιο, γιατί εδώ έχουν δηλωθεί τα αντικειμενικά τα οποία υπολοίπονται κατά πολύ των πραγματικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζουμε οτι όλοι όσοι είναι σε υψηλόβαθμες θέσεις στο Δημόσιο θα πρέπει να ελέγχονται για την περιουσιακή τους κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς τον κ. Φουσέκη

    Θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή των υποψηφίων όλων των συνδυασμών άρα και του δικού σας.
    Όσοναφορά τον δικό σας παράκληση να μεριμνήσετε ώστε να μην εισχορήσουν πιστοποιημένα λαμόγια από Δημόσιες Υπηρεσίες.
    Αρκετά βαρίδια κουβαλάτε
    Μην προσθέτετε και νέα από μόνος σας.

    Με τιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι μόνο τα πιστοποιημένα λαμόγια από Δημόσιες Υπηρεσίες κ. Φουσέκη. Να αποκλειστούν και οι αποτυχημένοι πολιτικάντηδες δημαρχοτσιφλικάδες παλαιάς κοπής που κατέστρεψαν σε κάποιους δήμους τον τόπο και την παράταξη... και εννοείται όχι μόνο οι ίδιοι οι πολιτικάντηδες αυτοπροσώπως αλλά και οι "αχυράνθρωποι" σύζυγοι τους......

    Δεν τρώει κουτόχορτο ο λαός ... σας κατακρίνει έντονα για κάποιες (ελπίζουμε μη τελειωτικές) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ επιλογές σας....

    ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ: ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΗΝ ΡΌΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ......
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο Εφετείο Λαμίας έκλεισε η πολύκροτη υπόθεση για τα Τουμπανάρια

    Αθώοι όλοι
    -Η έδρα δέχτηκε ότι ήταν όλες αγροτικές εκτάσεις, ευτελούς αξίας, καθώς η αντικειμενική τους αξία καθορίζεται 0,60 λεπτά το τετραγωνικό.
    -Μόλις τρεισήμισι ώρες διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία για τους περίπου 28 κατηγορούμενους.

    Έκλεισε πριν λίγες μέρες στο Εφετείο της Λαμίας μια υπόθεση που απασχόλησε σχεδόν έξι χρόνια την κοινωνία της Φωκίδας, ενώ η δικαστική της διερεύνηση οδήγησε ακόμη και σε αργία τον πρώην καποδιστριακό δήμαρχο Παναγιώτη Καλτσή.

    Από την Ώρα της Φωκίδας του Σαββατοκύριακου





    Οι είκοσι οκτώ περίπου κατηγορούμενοι αν και είχαν το ίδιο αντικείμενο ουσιαστικά ήταν διαφορετικές υποθέσεις με κοινό στοιχείο την κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα της καταπάτησης δημόσιας και δασικής έκτασης.
    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η προανάκριση από τον κ. Εισαγγελέα και τον κ. Ανακριτή διήρκεσε περίπου έξι χρόνια και διαπιστώθηκαν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για καταπάτηση δημοσίων δασικών εκτάσεων. Η υπόθεση εστάλη στο Εφετείο με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους.
    Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου στο Εφετείο Λαμίας και διήρκεσε τρεισήμισι ώρες και συγκεκριμένα από τις 12:30 έως τις 16:00. Το Δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων με κύρια αιτιολογία ότι δεν είναι δασικές εκτάσεις , αλλά αγροτικές και με επικουρική αιτιολογία ότι τα οικόπεδα αυτά είναι ευτελούς αξίας (η αντικειμενική αξία των οικοπέδων αυτών που βρίσκονται σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές παγκοσμίου ενδιαφέροντος και επομένως από τις ακριβότερες η αντικειμενική αξία είναι μικρότερη τους ευτελούς ποσού των 0,60 ευρώ το τετραγωνικό). Έτσι λοιπόν έκλεισε μια υπόθεση που ταλάνισε τον κόσμο της Φωκίδας για πάνω από μια πενταετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή