Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Θάνατος απο ναρκωτικά στην Ιτέα;


Νεκρός βρέθηκε 25χρονός στην Ιτέα με αποτέλεσμα οι συζητήσεις για τον συσχετισμό του θανάτου με τα ναρκωτικά να έχουν φουντώσει.
Με αφορμή αυτόν τον θάνατο θέλουμε να καταγράψουμε μερικές σκέψεις.

Απλόχερα προσφέρει η κοινωνία μας πλέον αυτήν την λύση της ατομικής "φυγής" στους νέους, καταστρέφοντας την πραγματική ζωή και προσφέροντας τεχνητούς παραδείσους που οδηγούν στην εξαθλίωση, την αποχαύνωση ή ακόμα και τον θάνατο.
Αντί να αντλούν οι νέοι την δύναμη τους απο την αισιοδοξία και την χαρά της δημιουργίας κατευθύνονται να την αντλούν από την απογοήτευση, από τα πρότυπα της υψηλής κοινωνίας των ναρκωμένων πορνοστάρ και την καταράκωση της αξιοπρέπειάς .
Για να μπορούμε να μιλάμε ειλικρινά για τέτοια γεγονότα πρέπει με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια, να δίνουμε... διέξοδο στην νεολαία να εκφράζει την παρορμητικότητα της με αγώνες που να την φέρουν σε καλύτερη μοίρα και όχι να διδάσκουμε το γλύψιμο , την κομπίνα, το ρουσφέτι, την ατομική επιβίωση και την προβολή καταναλωτικών συμπεριφορών που οδηγούν τον άνθρωπο στην αλλοτρίωση και την νεολαία μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργούμε.

Παράλληλα με το γεγονός του θανάτου στην πόλη μας, σήμερα το πρωί συνελήφθη στην Αθήνα 47 χρονος συνταξιούχος αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών να εμπορεύεται πολλά κιλά κοκαΐνης. Από ότι φαίνεται ένα κομμάτι της αστυνομίας αποτελεί πλέον μέρος του προβλήματος αν μετρήσουμε την συχνότητα που συλλαμβάνονται αστυνομικοί για παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου