Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Η άρση απορρήτου έφερε άρση αξιοπιστίας στην δίκη για την δολοφονία Γρηγορόπουλου στην Άμφισσα

Σημαντική εξέλιξη στην δίκη για την δολοφονία Γρηγορόπουλου.
Η αυτόκλητη άγνωστη γυναίκα μάρτυρας της αστυνομίας δεν ήταν τελικά ούτε άγνωστη ούτε αυτόκλητη.
Έτσι από την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών προκύπτει ότι πρώτα ο αστυνομικός Δήμος Μηνούδη είχε επικοινωνία με την μάρτυρα Αντα Τζορμπατζιούδη το βράδυ της δολοφονίας τρεις ώρες μετά την δολοφονία και κατόπιν είχαν αλλεπάλληλες συνομιλίες την ημέρα της αυτοψίας του ανακριτή, γεγονός που ανατρέπει τους ισχυρισμούς αυτών των δύο μαρτύρων.
Τόσο ο αστυνομικός Δ. Μηνούδης, όσο και ο προϊστάμενός του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Κωνσταντίνος Κουζέλης, είχαν δηλώσει στον ανακριτή, κατά τη διάρκεια αυτοψίας στον χώρο του εγκλήματος, στις 21/12/2008, ότι μια ... άγνωστη γυναίκα, κάτοικος της οδού Τζαβέλλα, τους υπέδειξε το σημείο που στεκόταν το θύμα και βάσει αυτής της υπόδειξης προσδιορίστηκαν οι θέσεις θύτη και θύματος, αλλά και το σημείο εποστρακισμού της σφαίρας του Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε διακοσμητική τσιμεντένια μπάλα του οδοστρώματος.
Όπως προκύπτει όμως από τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Μηνούδη
...Συγκεκριμένα, στις 7 Δεκεμβρίου 2008, στις 00:16 -τρεις ώρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη- ο αστυνόμος κάλεσε την «μάρτυρα» και συνομίλησαν για 53 δευτερόλεπτα. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 00:29, η γυναίκα κάλεσε τον αστυνομικό και μίλησαν για 31 δευτερόλεπτα.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα κατά την οποία έγινε η αυτοψία από τον ανακριτή στην οδό Τζαβέλα, Μηνούδης και Τζορμπατζιούδη μίλησαν οκτώ συνολικά φορές. Από τις 7:58 -όταν η «μάρτυρας» κάλεσε τον αστυνομικό- και μέχρι τις 13:46 το μεσημέρι - πάλι με κλήση της γυναίκας....
Η αξιοπιστία των μαρτύρων αυτών κατέρρευσε, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται ερωτηματικά για την αξιοπιστία των διαδικασιών της αστυνομίας αμα είναι κάποιοι δικοί τους να πέσουν στα μαλακά και κάποιοι άλλοι να φορτώνονται τον μισό ποινικό κώδικα για κατοχή ...πετσέτας και σαμπουάν.

Μετά την αποκάλυψη των στοιχείων αυτών, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι «Επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Αγωγή κατήγγειλε, ότι δηλαδή η κ. Τζιορμπατζιούδη διέπραξε ψευδορκία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και γι’ αυτό ζήτησε την δίωξή της. Όταν το σχετικό αίτημα που υποβάλαμε απορρίφθηκε, η κ. Τσαλικιάν υπέβαλε μήνυση εναντίον της. Επίσης και για τον κ. Μηνούδη η Πολιτική Αγωγή διατύπωσε την τεκμηριωμένη καταγγελία ότι δεν λέει την αλήθεια. Σήμερα αποδεικνύεται ότι τόσο η ψευδομάρτυρας Τζιορμπατζιούδη όσο και ο ψεύδορκος Μηνούδης ήταν από το βράδυ της δολοφονίας σε άμεση επικοινωνία. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μηνούδης ήταν εκείνος που από την πρώτη αυτοψία επιχείρησε να εξοικονομήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς μιλώντας για συμπλοκές (...). Η Πολιτική Αγωγή επιμένει ότι τόσο η βιντεοσκόπηση της κ. Βαλιάτζια ( αυτόπτης μάρτυρας) όσο και οι επίσημες εκθέσεις των πραγματογνώμων δίνουν τεκμηριωμένες απαντήσεις και απεικονίζουν τόσο το δραματικό συμβάν όσο και τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων».

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων ειδικών φρουρών, Αλέξης Κούγιας, αφού κατέρρευσαν οι καταθέσεις των μαρτύρων αυτών, προσπάθησε να συνδέσει και την οικογένεια του θύματος με την υπόθεση της αυτοψίας της αστυνομίας και την παραποίηση της αλήθειας.
Δήλωσε : «Οι υποψίες μας έγιναν βεβαιότητα. Αμέσως πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας εις βάρος των Κουζέλη και Μηνούδη και για ψευδορκία κατά της Τζιορμπατζιούδη και Ραφτόγιαννη, ειδικού συμβούλου της οικογένειας Τσαλικιάν, πρώην προϊσταμένου της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής, διότι όλοι μαζί αυτοί οργάνωσαν την εξαπάτηση του τακτικού ανακριτή κ. Φώτη Βλάχου και άλλαξαν εντελώς όλες τις συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν το βράδυ της ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου, άλλαξαν τη θέση του θύματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των Κορκονέα και Σαραλιώτη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού με όλες αυτές τις αλλαγές εμφάνισαν ψευδώς τον Κορκονέα σε άλλη θέση, το σημείο εποστρακισμού αλλού, και το κυριότερο απ' όλα, τη θέση του θύματος αλλού».

Στο μεταξύ, ένα από τα μέλη διμοιρίας ΜΑΤ που βρέθηκε στην περιοχή το βράδυ της δολοφονίας, κατέθεσε ότι η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη. Ο Φώτης Σούφης ήταν μέλος διμοιρίας, που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη, και κατέθεσε ότι ήταν ένα συνηθισμένο βράδυ ως τη στιγμή που, γύρω στις 9, ακούστηκε ένας κρότος από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
Όπως είπε, αμέσως μετά εμφανίστηκε το περιπολικό των δύο ειδικών φρουρών στο σημείο, που βρισκόταν η διμοιρία, οι άνδρες της οποίας διατάχθηκαν να μετακινηθούν στη μέση της οδού Ναυαρίνου. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Σούφη, ακούστηκαν δύο με τρεις κρότοι, χωρίς εκείνη τη στιγμή ο μάρτυρας να μπορεί να προσδιορίσει ότι ήταν πυροβολισμοί.
Λίγο μετά -κατέθεσε- είδε τους δύο ειδικούς φρουρούς να ανεβαίνουν την οδό Ναυαρίνου πεζή με γοργό βηματισμό. Στο βάθος του δρόμου υπήρχαν κάποιοι συγκεντρωμένοι, ακούγονταν φωνές, αλλά ο ίδιος δεν διαπίστωσε κάτι ιδιαίτερο. Ακολούθως, σύμφωνα με τον κ. Σούφη, η διμοιρία διατάχθηκε να οπισθοχωρήσει από το κέντρο της στη Χαριλάου Τρικούπη. Αργότερα, όπως είπε, ξεκίνησαν επεισόδια στην πλατεία και στις γύρω περιοχές των Εξαρχείων, που διήρκεσαν όλη τη νύχτα. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είχαν εντολή να χρησιμοποιήσουν όπλο. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση του μάρτυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου