Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Άμα έχεις τέτοιους φίλους…

Παλιούτσικο μεν, έχει το ενδιαφέρον του δε. Τώρα το τσιμπήσαμε από το διαδίκτυο κατά λάθος, ψάχνοντας άλλα πράγματα, μιας και δε συνηθίζουμε να συχνάζουμε σε ακροδεξιά sites.
Προκαλούν οι αριστεροί για το μνημείο του 5/42» ο τίτλος άρθρου της διαδικτυακής έκδοσης του γνωστού εντύπου της ακροδεξιάς Ελεύθερος Κόσμος, της 24 Οκτωβρίου 2009. Παραθέτουμε ενδεικτικά αποσπάσματα για όποιον δεν αντέχει να το διαβάσει ολόκληρο. Έπεται η άποψή μας....

Ζητούν να μην επισκευαστεί το μνημείο στο Κλήμα Δωρίδος για το 5/42! Την είδηση την αλιεύσαμε στην τοπική εφημερίδα της Φωκίδας «Νέο Άστρο» [μάλλον εννοεί αυτό: http://www.astronafpaktos.blogspot.com]. Και μπορεί όλα αυτά που θα διαβάσετε να συνέβησαν προεκλογικά, αλλά έχουν την αξία τους και αναδεικνύουν τον σταλινικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ευρύτερη αριστερά στη χώρα μας. Αφορμή του καυγά, η ανακατασκευή του μαυσωλείου που έχει ανεγερθεί για να τιμηθούν οι 301 σφαγιασθέντες οπλίτες και συνεργάτες του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων Ψαρρού.

Ο Νομάρχης έπραξε το καθήκον του
Το θέμα της ανακατασκευής του μνημείου 5/42, που έφερε προς έγκριση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο Νομάρχης Φουσέκης, έγινε αφορμή να ξεσηκωθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση και με κορώνες περί δήθεν "εθνικής συμφιλίωσης" να ταχθεί εναντίον του……Για όσους έχουν ενδοιασμούς, υπάρχει το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθ. 992/14.9.81, με το οποίο η Πολιτεία αναγνωρίζει το χρέος της έναντι των νεκρών του 5/42 και βάσει του οποίου τελείται και το σχετικό μνημόσυνο με κάθε επισημότητα, παρουσία των τοπικών αρχών…

Αριστεριστικές αθλιότητες
Στη συζήτηση του θέματος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, η επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώτα Γαζή, χαρακτήρισε την ανακατασκευή του μνημείου «αθλιότητα» και είπε πως δεν περίμενε «να έρθει προς συζήτηση αυτό το θέμα». Ο Γ. Παπαλεξίου ισχυρίστηκε ότι «δεν αντιλαμβάνομαι την ανακατασκευή του συγκεκριμένου Μνημείου», ο Τσάρας το χαρακτήρισε «διασπαστικό» και ο κ. Φ. Αρβανίτης είπε με στόμφο: «Όχι μόνο να μην ανακατασκευαστεί τουναντίον να μπει μπουλντόζα και να το κατεδαφίσει...»! Ο νομάρχης Φουσέκης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση απάντησε: «Δεν θέλουμε να μιλήσουμε γιατί όταν ήσασταν κυβέρνηση δεν το γκρεμίσατε!... Το τι έγινε στο Κλήμα και πως, θα το γράψει η ιστορία σε λίγα χρόνια...»! Από την πλευρά της, κ. Αφροδίτη Παπαθανάση, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πλέον, αναφώνησε: «Την ιστορία την γράφουν οι νικητές». Τέλος ο αντινομάρχης Ιντέρνος, θεωρώντας προσβλητικά τα «βέλη» της αντιπολίτευσης περί συμμετοχής «ακροδεξιών» στις εκδηλώσεις, είπε: «Εγώ πάω κάθε χρόνο και δεν ανέχομαι από κανέναν να με χαρακτηρίζει ακροδεξιό»!...

Ασεβούν στη μνήμη νεκρών
Η υπόθεση αυτή και μάλιστα σε έναν από τους πιο δεξιούς νομούς της χώρας, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η αριστερά ενεργεί…
Μάλιστα. Την ορθότητα των διαλόγων που αναφέρονται δεν είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε. Φροντίζει και η Νομαρχία μας σε αυτό που δε δημοσιεύει τίποτα από τα όσα συζητάνε οι εκλεγμένοι μας στο νομαρχιακό συμβούλιο. Τη συμβατότητα όμως λόγων και πράξεων των νεοδημοκρατών και την αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια της παράταξής τους, δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε. Βοηθάει σε αυτό και το ΠΔ 992/14.9.81 του εθνάρχη τους Καραμανλή (θείος), που τους κατοχυρώνει νομικά να εκταμιεύουν €130.000 (δελτίο τύπου 13 Αυγ 2009 Νομαρχίας Φωκίδας) από το δημόσιο χρήμα για την αναστύλωση του μνημείου, ώστε να μπορούν να διοργανώνονται απερίσπαστα οι ακροδεξιές φιέστες, στις οποίες και συμμετέχουν στελέχη τους κάθε χρόνο. Γι’ αυτό μάλιστα λαμβάνουν και τα εύσημα του Ελεύθερου Κόσμου και των ομοϊδεατών του. Ψήφους δε λαμβάνουν τώρα τελευταία, βέβαια. 5,23% έλαβε ο ΛΑΟΣ και 0,29% η Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές στη Φωκίδα στερώντας τους την έδρα για 150 ψήφους.
Για τους πασόκους ότι και να πεις είναι λίγο. Η ‘όπου φυσάει ο άνεμος’ στάση τους είναι γνωστή και ειδικότερα η κραυγαλέα καπήλευση, διαχρονικά, της αριστεράς και των ανθρώπων της από το ΠΑΣΟΚ, παλιά τους τέχνη κόσκινο. 20 και πλέον χρόνια που έχουν την εξουσία στη χώρα και μάλιστα με δικό τους εκλεγμένο νομάρχη για 2 τετραετίες στην περιοχή, ποιος τους εμπόδισε να γκρεμίσουν το μνημείο και να καταργήσουν τις διχαστικές εκδηλώσεις; Κανείς, αυτοί το αποφάσισαν. Το να τους προσάπτει την κατηγορία του αριστερισμού ο Ελεύθερος Κόσμος, μπορεί αυτοί να το εκλαμβάνουν σαν παράσημο, αλλά μάλλον ως αστείο μπορεί να το δει κανείς. Ο κυριότερος εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού και του κεφαλαίου στην Ελλάδα σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, να θεωρείται από τη Χρυσή Αυγή ως αριστερά, είναι τουλάχιστον γελοίο. Δείχνει και το επίπεδο πολιτικής αντίληψης της ελληνικής ακροδεξιάς.

Κλείνουμε με την επίσημη αριστερά στη Φωκίδα σήμερα. ΚΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τι άποψη έχουν για το θέμα δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει. Το ΚΚΕ μάλιστα εκπροσωπείται και στο νομαρχιακό συμβούλιο, αλλά στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται πουθενά. Ήταν εκεί, έλαβε θέση;

Η φωτογραφία (βάλαμε την πιο ουδέτερη) από το blog της Χ.Α. νοτιοδυτικής Ελλάδας και τις εκδηλώσεις του 2009, όπου το δηλώνουν ανερυθρίαστα.
Είναι εδώ και προπαγανδίζουν το μισαλλόδοξο μήνυμά τους υπό τη σκέπη της επίσημης πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τέλος, το διαβόητο προεδρικό διάταγμα Καραμανλή για το Κλήμα.
Από tomantri.blogspot.com

11 σχόλια:

  1. Δεν αντιλαμβάνομαι την τάση που έχουν κάποιοι να θέλουν να παραχαράξουν την Ιστορία! Ο θάνατος των ανθρώπων αυτών, έχει καταγραφεί στην Παγκόσμια ιστορία ως σφαγή! Ναι, συμφωνώ, εμφύλιος ήταν πολλά γίνονται σε αυτούς τους πολέμους,αλλά...έγινε!Και αυτή η σφαγή και η άλλη στο Μελιγαλά!Έχουν καταγραφεί ως ιστορικά γεγονότα και έχουν αφεθεί στην κρίση της ιστορίας και των επερχόμενων γεννεών! Αν κάποιοι επιθυμούν να το αποκρύψουμε το γεγονός αυτό από τις επόμενες γενιές, τότε ίσως αυτό σημαίνει ότι έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και ίσως ντρέπονται! Ας ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων! Η προσπόθεια η οποία καταβάλεται από κάποιους οι οποίοι επιθυμούν να αλλάξου την ιστορία, θυμίζει τη φράση του George Orwell " Αυτός που ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Αυτός που ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ιστορία την γράφουν οι νικητές. σε αυτό δεν θα μπορούσε να διαφέρουν τα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου και του εμφυλίου.
    Μερικές φορές όμως οι νικητές είναι τόσο ευάλωτοι στην αλήθεια που η αλήθεια τους επιβιώνει μόνο όσο τα καθεστώτα είναι ανελεύθερα.
    Τα γεγονότα στην Φωκίδα δεν έχουν σχέση με τον Μελιγαλά.
    Στον Μελιγαλά συγκρούστηκαν οι συνεργάτες των Γερμανών που υπηρετούσαν στα Τάγματα Ασφαλείας και είχαν ιδρύσει και εξοπλίσει οι κατακτητές με την εθνική αντίσταση κατά την διάρκεια της αποχώρησης των Γερμανικών στρατευμάτων.
    Στην Φωκίδα είχαμε μια πρώιμη σύγκρουση των δυνάμεων που ενίσχυαν οι Αγγλοαμερικάνοι σύμμαχοι με την εθνική αντίσταση του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και αποτέλεσε μια πρόγευση της αγγλικής επέμβασης στην χώρας μας με τά Δεκεμβριανά.
    Οπωσδήποτε η απέχθεια στην αριστερή αντίσταση ήταν ένα βασικό κριτήριο ένταξης εκείνη την περίοδο με αποτέλεσμα κάποιοι από το διαλυμένο 542 να καταταγούν στα Τάγματα Ασφαλείας των Γερμανών στην Πάτρα για να συνεχίσουν την δράση που είχαν από την περίοδο της Μεταξικής Δικτατορίας.
    Οι γιορτές μίσους της ακροδεξιάς δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες του σήμερα και δεν μπορούν να σταθούν στην κριτική.
    Ο Ψαρρός δεν παρέδωσε τους δολοφόνους των αριστερών αγωνιστών και επέτρεψε τις προβοκάτσιες των συνεργατών των Αγγλοαμερικάνων, δεν μπόρεσε να κρατήσει την ουδετερότητα του αλλά επέλεξε να στρατευθεί ενάντια στις δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει την Ελεύθερη Ελλάδα τον ΕΑΜ ΕΛΑΣ. Πλήρωσε το λάθος του και το χειρότερο έκανε ζημιά με την σύγκρουση αυτή σε όλο το φάσμα των οργανώσεων του αντιστασιακού αγώνα της περιόδου εκείνης.
    Η σύγκρουση αυτή έκανε κακό σε όλους εκτός μόνο απο αυτούς που προετοιμαζόταν να επέμβουν στα εσωτερικά της χώρα μας μόλις εκδιωχθούν οι Γερμανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ iteanet:
    Το κείμενο που παραθέτεις, θα μπορούσε να είναι ανάτυπο από τη "Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια"!
    Τέτοια μονομέρεια στην ιστορική θεώρηση των γεγονότων μόνο σε ένα ανελεύθερο καθεστώς όπως αυτό της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης θα μπορούσε να υπάρξει!"Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές" γράφεις! Όμως η Ιστορία δικαίωσε τους νικητές το '90 όταν όλοι οι σοβιετικοί "παράδεισοι κατέρεαν ο ένας μετά των άλλον και οι λαοί τους ξεχύνονταν στις πλατείες και γκρέμιζαν τα "σύμβολα" της ίδεολογικής βίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και του οικονομικού μαρασμού και οπισθοδρόμησης!Η Ιστορία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της! Κάποιοι, απλώς τα έχουν χαμένα και σκαρφίζονται αναπόδεικτες αιτιάσεις για τα εγκλήματα μιας εποχής για την οποία καμιά παράταξη δεν πρέπει να αισθάνεται "άνετα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχως που εχουμε τους μετεπειτα ..
    απολογητες γι αυτο το ΑΙΣΧΟΣ και την
    ΝΤΡΟΠΗ της νεωτερης ιστοριας μας που λεγεται Εμφυλιος !!!
    Ετσι δεν ειναι ΙτεαΝετ και ΣΑΛΩΝΙΤΗ ?
    καλα τα πατε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ανώνυμε, δεν πολυκατάλαβα το σχόλιό σου, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι στον εμφύλιο δεν έλαβα μέρος! Ήμουνα αγέννητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΣΑΛΩΝΙΤΗ

    Λεω,οτι καθενας απο την πλευρα σας
    προσπαθει να δικαιολογησει ...τα
    αδικαιολογητα γι το ποιος φταιει ή δεν φταιει σ αυτην την εμπλοκη σ αυτη την ΝΤΡΟΠΗ της νεωτερης ιστοριας που λεγεται εμφυλιος.
    Ποσα χρονια πισω μας πατε,αυτα εχουν τελειωσει.
    Μηπως να βαλουμε και κανα εμβατηριο
    μερα που ειναι σημερα...πλακα θα εχει.
    ΥΓ
    Ουτε εγω ελαβα μερος ημουν και εγω
    αγεννητος !!!!!!
    (ειδες εγω εβαλα παραπανω θαυμαστικα στο τελος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμος:
    Τα θέματα λύνονται με το να τα κοιτάς στα μάτια! Η μνήμη σβήνει στους λοβοτομημένους! Ο διάλογος προσφέρει λύσεις!Με το να χώνεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί της ιστορίας, αολώς στρουθοκαμηλίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ

    ΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ !!!
    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμος:
    Με αφήνουν αδιάφορο και τα αισθήματά σου και η ειρωνία σου! Μου αρκεί να είμαι εντάξει με τις ιδέες μου! Να μην είμαι αυτό που είστε οι περισσότεροι "δήθεν": "ταξικοί αποστάτες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ
    άλλα ειναι τα σχολια,σε άλλα απαντας,
    δημιουργεις υποθετικες ερωτησεις και απαντας σ αυτες,εκκολαπτομενος στοχαστης μου φαινεσαι...καποιες διανοητικες ασαφειες διακρινω....για
    συνεχισε λιγο ακομη,ειμαι πολυ κοντα
    να προσδιορισω το πριφιλ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ανώνυμος:
    Για ανέβα λίγο στην "ανάρτηση"!Έχεις γράψει κάτι σχετικό ή σχολιάζεις συνεχώς τα ...σχόλια των άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή