Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κ.Π.Ε. ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Αμφίσσης λειτούργησε για πρώτη φορά ως Κέντρο Περιφερειακού Τύπου και φιλοξένησε για τρεις (3) ημέρες το Γυμνάσιο Βούλας.


Η Κυριακή, η Δευτέρα και η Τρίτη (31/01 και 01 και 02/02.2010) για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Αμφίσσης και τον Δήμο Αμφίσσης ήταν σημαντικές ημερομηνίες. Το Κ.Π.Ε. λειτούργησε για πρώτη φορά ως «Κέντρο Περιφερειακού Τύπου». Φιλοξένησε δηλαδή και πρόσφερε διανυκτέρευση στις εγκαταστάσεις του, σε περίπου σαράντα παιδιά και στους καθηγητές τους από το γυμνάσιο της Βούλας. Οι μαθητές διανυκτέρευσαν στο Κέντρο και εκπόνησαν τα προγράμματα περιβαλλοντικής ... εκπαίδευσης που διαθέτει το Κ.Π.Ε. στην Άμφισσα, στην Ιτέα, στους Δελφούς και το Γαλαξίδι.
Το σχολείο της Βούλας εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τις εγκαταστάσεις και τα προγράμματα του Κ.Π.Ε. Αμφίσσης. Οι μαθητές και οι καθηγητές τους που ξεναγήθηκαν επί τριήμερο στη Φωκίδα ήδη αποτελούν αγαπημένους φίλους της Φωκίδας.
Την Δευτέρα 01.02.2010 ο Νομάρχης Φωκίδας Νίκος Φουσέκης κι ο Δήμαρχος Αμφίσσης Ασημάκης Ασημακόπουλος υποδέχτηκαν τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Βούλας κι έγινε ανταλλαγή χαιρετισμών και δώρων.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Φωκίδας τόνισε:
«Αγαπητοί φίλοι σήμερα ολοκληρώνεται πλήρως στο Κ.Π.Ε. Αμφίσσης, ένα μαγικό ταξίδι που κράτησε σχεδόν μια δεκαετία. Σήμερα πλήρως στελεχωμένο κι εξοπλισμένο το Κ.Π.Ε. Αμφίσσης φιλοξενεί το πρώτο σχολείο, το Γυμνάσιο Βούλας σε τριήμερο πρόγραμμα κι η χθεσινή βραδιά ήταν η πρώτη που μαθητές διανυκτέρευσαν μέσα σε αυτό το κτίριο.
Ήταν Απρίλης του 2001 όταν ξεκίνησε από το μηδέν η προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας του Κ.Π.Ε. Αμφίσσης από μια ομάδα εκπαιδευτικών και τον υποφαινόμενο που τότε είχε την ιδιαίτερη τιμή να είναι Δήμαρχος του Δήμου Αμφίσσης.
Το Κ.Π.Ε. Αμφίσσης ιδρύθηκε, αγοράστηκε από το Δήμο Αμφίσσης το κτίριο της κλινικής Καρανάσου που σήμερα το φιλοξενεί μετασκευασμένο σε σχολείο, εξοπλίστηκε, στελεχώθηκε κι άρχισε να λειτουργεί.
Σήμερα θεωρείται και από τα καλύτερα στο είδος του στην Ελλάδα.
Σε όλους όσους βοήθησαν στην ίδρυση και λειτουργία του, στην αρχική ομάδα των Εκπαιδευτικών, που το εμπνευστήκαμε μαζί και το στήσαμε, στους μηχανικούς που αφιλοκερδώς πρόσφεραν της μελέτες για το κτίριο, στις Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας και του Δήμου Αμφίσσης, στην πρώτη ομάδα Εκπαιδευτικών που το λειτουργεί υποδειγματικά, στην Ελληνική Πολιτεία που το στήριξε, στο φίλο Γιώργο Φαραγγιτάκη τότε υπεύθυνο του Υπουργείου Παιδείας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που μας βοήθησε καθοριστικά και σε όλους όσους βοήθησαν κάθε οιονδήποτε τρόπο στην ίδρυση και λειτουργία του, ως τ. Δήμαρχος Αμφίσσης και Νομάρχης Φωκίδας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί το Κ.Π.Ε. Αμφίσσης φιλοξενώντας στη Φωκίδα περίπου 2.000 παιδιά και καθηγητές κάθε χρόνο εκτός από εκπαιδευτικό ρόλο έχει και ρόλο εξόχως αναπτυξιακό για την πόλη της Άμφισσας και το Νομό μας.
Η Νομαρχία Φωκίδας το 2009 με συνολικό ποσό 150.000,οο € σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίσσης και την Διεύθυνση του Κ.Π.Ε. αγόρασε τον εξοπλισμό του κτιρίου σε κρεβάτια, κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα και επιστημονικό εξοπλισμό.
Εύχομαι καλή δύναμη κι επιτυχία στο Μιχάλη Θεοχαρόπουλο και στην εκπαιδευτική ομάδα του Κ.Π.Ε Αμφίσσης».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου