Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Μοναστηράκι όπως... Τέμπη

Κλειστός μέχρι... νεωτέρας παραμένει από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 9 Φεβρουαρίου ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί στο Μοναστηράκι του Δήμου Ευπαλίου. Το βουνό πλάι στο δρόμο, που έτσι κι αλλιώς δεν στεκόταν και πολύ καλά, μετά από τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου, αλλά και υποβοηθούμενο απ’ τις βροχές των τελευταίων ημερών, πήρε την... κατηφόρα και σε δύο σημεία είχαμε κατολισθήσεις.
Στο ένα απ’ αυτά, οι βράχοι και τα χώματα έχουν κλείσει εντελώς το ... δρόμο και κλιμάκιο της Νομαρχίας που επισκέφθηκε την περιοχή, συνέστησε να μην απομακρυνθούν αυτά απ’ την άσφαλτο, αλλά να κλείσει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας ο δρόμος. Αιτία ο κίνδυνος για νέες κατολισθήσεις, στα ίδια σημεία, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα σε διερχόμενα οχήματα. Όπως μας ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Καλαντζής, ο Δήμος περιμένει να πάρει στα χέρια του το πόρισμα επιστημόνων που εξέτασαν γεωλογικά ολόκληρη την περιοχή μετά και το δεύτερο ισχυρό σεισμό και ανάλογα θα πράξει και για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Μέχρι λοιπόν να βρεθεί κάποια λύση, που σίγουρα δεν θα είναι εύκολη ή οικονομική, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο η κλίση του βουνού είναι πολύ μεγάλη, η προσέγγιση στο Μοναστηράκι θα γίνεται μόνο μέσω της Εθνικής Οδού. Όπως δήλωσε στο nafpaktia.com ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μένιος Τσιγάρας, έχουν γίνει ήδη ενέργειες για να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες τόσο στην είσοδο από Φανερωμένη, όσο και από την αντίθετη κατεύθυνση, ειδικά ενόψει και Καθαράς Δευτέρας, καθώς Παραθάλασσο και Μοναστηράκι γεμίζουν από χαρταετούς τη μέρα αυτή.
Από nafpaktia.com

2 σχόλια:

  1. .....σιγα ,σιγα θα ελθη και σειρα μας,στον δρομο για Δεσφινα πανω απο το καμπινγκ Αι-Γιαννης και μεχρι την στροφη για Αγιο Μηνα ογκολιθοι περιμενουν τις προϋποθεσεις να πεσουν στο οδοστρωμα...ποιος θα ειναι ο τυχερος που θα βρεθει απο κατω δεν ξερω.....παντως οι τεχνικες υπηρεσιες της Νομαρχιας... τον υπνο του δικαιου(δημοσιου υπαλληλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι μονο οι ογκολιθοι στο συγκεκριμενο δρομο,αλλα και το απαραδεκτο οδοστρωμα που οταν βρεχει,δεν μπορεις να πας ουτε με τα ποδια.Δεκαδες αυτοκινητα πεφτουν εξω συνεχεια.Ανεβαστε τελη, ανεβαστε διοδια,πληρωστε και σκοτωθητε μακακες.Δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλα εμαθα πριν λιγο πως ειχαμε θανατηφορο με συμπολιτη μας μεταξυ Αμφισσας Ιτεας..avalon

    ΑπάντησηΔιαγραφή