Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Το πρόγραμμα του Καρναβαλιού της Άμφισσας

Οι εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες είναι:

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου
Ώρα 7.00 μ.μ. Αποκριάτικη φωτιά στην Πλατεία της Τέχολης από τον Σύλλογο Γυναικών με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου
Ώρα 4.00 μ.μ. έως το βράδυ Οδύσσεια 2010 ένα παιχνίδι από ομάδες μεγάλων παιδιών που ... δοκιμάζονται σε γρίφους, αγωνίσματα και ξεφαντώματα!
Ώρα 6.00 μ.μ. Παιδικό πάρτυ με φωτιές στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας
Ωρα 8.00 μ.μ. Αποκριάτικο γλέντι με φωτιά, γαϊτανάκι, μασκαράδες και ντόπια εδέσματα στο προαύλιο Χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαιώνα.
Ώρα 9.00 μ.μ. Αποκριάτικο γλέντι με φωτιά, μασκαράδες και ντόπια εδέσματα στο Δημοτικό Σχολείο Βίνιανης Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλίου.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
Ωρο 6.00 μ.μ. Παιδικός Αποκριάτικος Χορός από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ. Τ. Αμφισσας, στο cafe bar "Ganesha"
Ώρα 7.00 μ.μ. Αποκριάτικη φωτιά στον οικισμό Δροσοχωρίου στο Δημοτικό Parking από τον Σύλλογο Γυναικών με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου
- Ωρα 8.30 μ.μ. Χορός από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ. Τ. Άμφισσας στην ταβέρνα "Φασιτσα”.
-Ώρα 9.30 μ.μ. Χορός Ορειβατικού Συλλόγου στην ταβέρνα του Φαρόπουλου με ζωντανή μουσική

Τετάρτη 10 Φεβρουαριου
Ώρα 6.00 μ.μ. έως 8.30 μ.μ. Φωτιές, τσουβαλοδρομίες, δημιουργικές κατασκευές με «Το ζυμάρι της γιαγιάς», κουδουνοφόρους στο Τουλασιδι στον Παραδοσιακό Οικισμό Χάρμαινας από το Εικαστικό Εργαστήρι, τον Δ. Αμφισσας και "Εν Ελλάδι”.
Ακολουθεί Πάρτυ - Μασκέ στο Εν Ελλάδι”.
- ώρα 7.00 μ.μ. Αποκριάτικη φωτιά στην Πλατεία Πέρα Βρύσης. Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σερνικακίου.
- Ωρα 10.00 μ.μ. Πάρτυ Μασκέ στο cafe bar "HOT" του Πολιτιστικού Συλλόγου Φωκίδας.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου
-Ωρα 3.00 μ.μ. Ραντεβού στον Κρυμμένο Θησαυρό στην Πλατεία Κεχαγιά.
-Ώρα 8.00 μ.μ. Προετοιμασία του Στοιχειού της Χόρμαινας
Στον Παραδοσιακό Οικισμό της Χόρμαινας, στο Τουλασίδι γίνεται η Κατασκευή ενός Στοιχειού με την συμμετοχή του κόσμου, απολαμβάνοντας Σαλωνίτικους μεζέδες, κρασί και τσίπουρο με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Ποιος ξέρει, ίσως δούμε και το Στοιχειό, να βγαίνει μέσα από τα λιθόστρωτα σοκάκια...

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου
-Ωρα 10.00 π.μ. Ραντεβού στον Κρυμμένο Θησαυρό στην Πλατεία Ησαΐα.

Η Νύχτα των στοιχειών

- Ώρα 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Κεχαγιά
Στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Άμφισσας συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι ντύνονται και βάφονται για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση (ώρα 5.00 - 7.00 μ.μ.).
Άναμμα φωτιών έξω απο τον περιβάλλοντα χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου με μουσικά ακούσματα από πίπιζες, νταούλια και ζουρνά. (ώρα 7.00 μ.μ.)
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ξεκινούν από το Εικαστικό Εργαστήρι περνούν, από τα στενά της παλιάς πόλης και φτάνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (ώρα 8.00 μ.μ.).
Γίνεται συσκότιση στην Πλατεία Κεχαγιά και ξεκινά η μεγάλη « ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤ0ΙΧΕΙΩΝ». Αναμονή του Στοιχειού της Χάρμαινας που κατεβαίνει από τα σκαλιά του Αγιου Νικολάου μαζί με τα παρατρεχάμενα ξωτικά... και ξεκινά η πάλη των Στοιχειών! (ώρα 8.30 μ.μ.) Κατα την διάρκεια αλλά και στο τέλος της εκδήλωσης:
Στα περίπτερα του Δήμου προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα, κρασί, τσίπουρο, ελιές γλυκά και χειροποίητες πίτες από το ΚΑΠΗ Αμφισσας.
Διατίθενται Χειροποίητες Κατασκευές και μάσκες από μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου και η επανέκδοση του παραμυθιού «Το Στοιχειό της Χάρμαινας» της Μ. Δασκαλοπούλου - Λαίου.
Ζωντανή Παραδοσιακή μουσική απο συγκρότημα με πίπιζα. νταoύλι, ζουρνά και κλαρίνο.
Μουσική από DJ's (Μ. Μπακαλόκος - Α. Ταλάντης) STRΕΕΤ-ΤΟΜΑRΙΑ ΜUSIK ΡΑRTΥ” έξω από το Εικαστικό Εργαστήρι. (ώρα 10.30 μ.μ.)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου
Ωρα 10.00 π.μ. Λήξη και Βραβεία του Κρυμμένος Θησαυρού.
Ωρα 12.00 μ.μ. Γαϊτανάκι από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.
Ωρα 12.30 μ.μ. Διανομή της σατυρικής Εφημερίδας Μασκαράς από Το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας.
Στα περίπτερα του Δήμου προσφέρονται ελιές και κρασί.

Η Παρέλαση των Αρμάτων

Ωρα 5.00 μ.μ. στην Πλατεία Ησαΐα
με την συμμετοχή των ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού, της Οδύσσειας, της Νύχτας των Στοιχειών αλλά και πλήθος μεταμφιεσμένων.
Ώρα 7.00 μ.μ. Η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στην Πλατεία Ησαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου