Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ενωμένοι οι εργαζόμενοι ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που θέλει να επιβάλλει να πληρώνουν οι φτωχοί την χασούρα των οικονομικά ισχυρών.

Άνοιγμα στην κοινωνία, αλλά και στο ΚΚΕ έκανε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, με αφορμή τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Εκτίμησε ότι αυτά δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικα, αλλά και αναποτελεσματικά και δεν θα μειώσουν το έλλειμμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το κομμουνιστικό κόμμα "να κάνει το βήμα και να ενισχύσει ενωτικούς αποτελεσματικούς αγώνες με στόχο να μπλοκαριστούν τα μέτρα" και τους εργαζόμενους να πουν στην κυβέρνηση ότι ... τα νέα μέτρα "δεν θα περάσουν".

Σημείωσε ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας προσφέρει παράταση λίγων μόνο μηνών στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικων ταμείων και πρόσθεσε ότι πέρα από το "προσδόκιμο ζωής", στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, υπάρχει και η ποιότητα ζωής. Δήλωσε ότι το πάγωμα των μισθών θα "στραγγαλίσει" την αγορά και αντιτάχθηκε και στο πάγωμα των προσλήψεων, λέγοντας ότι η μείωση του αριθμού και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα οδηγήσει στη περεταίρω απαξίωση του δημόσιου τομέα.

Κάλεσε λαό και συνδικαλιστές σε κινητοποιήσεις, ζητώντας η απεργία της 10ης Φεβρουαρίου να γίνει "σταθμός στον αγώνα για το μπλοκάρισμα των μέτρων".

"Αφού η κυβέρνηση δεν τολμά ή δε μπορεί να σηκώσει ανάστημα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να το κάνει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες, να μπλοκάρει τα μέτρα ισοπέδωσης της κοινωνίας", κατέληξαν οι δηλώσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΜΕ συμμερίζεται τις ανησυχίες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και μεγαλοεισαγωγείς και άλλοι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές. Η Εκτελεστική Γραμματεία

Είμαστε σίγουροι ότι τα επώδυνα μεν, αλλά σωτήρια μέτρα για την αύξηση των κερδών τους, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, θα αναγνωριστούν ως πράξη εθνικής ευθύνης, πράγμα το οποίο ήδη γίνεται, αν κρίνουμε από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τη στάση των καναλιών που ανήκουν στους εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους.

Το ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης καλεί σε γενικό ξεσηκωμό κάθε εργαζόμενο και Σωματείο και σε καθολική συμμετοχή στην Απεργία στις 10 Φλεβάρη και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη.

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις ανακοινώσεις Παπανδρέου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδας), εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, λέγοντας ότι θλίβεται βαθύτατα για την υποχώρηση της κυβέρνησης στα «θέλω» των αγορών.

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για διάγγελμα που περιλαμβάνει σκληρά και επώδυνα μέτρα για τους μη έχοντες και κατέχοντες, δηλαδή τους μισθωτούς, και το οποίο -κατά τη γνώμη του- εξέλαβαν ως μήνυμα οι εργοδότες.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα εισηγηθεί στην αυριανή Ολομέλεια της Συνομοσπονδίας την κήρυξη γενικής απεργίας στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς και την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από το διάλογο για το Ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου