Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Επιχείρηση τρομολαγνεία με την δίκη στην Άμφισσα

Με αφορμή την δίκη που θα γίνει στην Άμφισσα έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση τρομολαγνείας. Ανακαλύπτουν ...δεκάδες καταστήματα τραπεζών (επτά είναι όλες κι όλες οι Τράπεζες ) να έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και από κοντά βάζουν και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να φρουρούν επί εικοσιτετραώρου βάσεως τα μαγαζιά τους.
Χωρίς καν να έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις εκτός από την νεολαία του ΕΕΚ που έχει πολύ μικρό αριθμητικό μέγεθος και δεν έχει σχέση με επεισόδια και σπασίματα, προσπαθούν να φέρουν τον τρόμο στον κόσμο της Άμφισσας και της χώρας ολόκληρης.
Θέλουν να ξεχαστεί ότι αυτός ο ίδιος κόσμος κατέβηκε στους δρόμους, ακόμα και στην Άμφισσα, να ξεχαστεί ότι τα σχολεία τότε είχαν καταλήψεις και να ταυτίσουν τις κινητοποιήσεις με τα επεισόδια. Για να μην ξεχνάμε σας βάζουμε μια φωτογραφία απο τις περισινές κινητοποιήσεις στην Άμφισσα, την ώρα που η πορεία των μαθητών περνάει έξω από τα δικαστήρια και δίπλα από μία τράπεζα. Αν γίνουν κινητοποιήσεις θα είναι σε αυτές παρών και οι πολίτες της Φωκίδας και θα είναι ειρηνικές.
Διαβάστε τώρα τι γράφουν...
Σε απόρθητο φρούριο μετατρέπεται κάθε μέρα που περνά η πόλη της Aμφισσας, προκειμένου να είναι έτοιμη στις 20 Ιανουαρίου για τη δίκη της δολοφονίας του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Hδη τις τελευταίες ημέρες δεκάδες καταστήματα και υποκαταστήματα τραπεζών έχουν λάβει μέτρα πρόσθετης ασφάλειας, υπό το φόβο επεισοδίων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίκης με κατηγορούμενους τους δύο ειδικούς φρουρούς, τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη.

Μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου τοποθετήθηκαν προστατευτικά ρολά και διπλή πόρτα ασφαλείας, ειδικά ρολά έβαλε και η Εθνική Τράπεζα που βρίσκεται στην πλατεία Λαού.

Παρόμοια μέτρα αναμένεται να πάρουν τις επόμενες ημέρες και άλλες τράπεζες, αφού οι κεντρικές διευθύνσεις τους δεν θέλουν να το διακινδυνεύσουν. Πρώτες στη λίστα είναι η Alpha Bank, η Eurobank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ανάλογη στάση κρατούν και οι έμποροι της περιοχής. Αν και το οικονομικό κόστος είναι μεγάλο, αρκετοί από αυτούς θα λάβουν μέτρα προστασίας των καταστημάτων και των περιουσιών τους, καθώς όπως λένε, δεν θα αντέξουν να δουν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται παρανάλωμα του πυρός και στόχος βανδάλων.

Μάλιστα, είναι αποφασισμένοι να φρουρούν τα καταστήματά τους 24 ώρες το 24ωρο, όσες μέρες και αν χρειαστεί μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου