Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Επιφυλάξεις για τον σεισμό απο τους σεισμολόγους ενώ έκλεισε το ΕΠΑΛ και το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου

Ο Άκης Τσελέντης φέρεται σε δηλώσεις να δηλώνει οτι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει και τρίτος σεισμός της ίδιας έντασης.
Εν τω μεταξύ ζημιές σε παλιά σπίτια και το Ειρηνοδικείο της Ναυπάκτου, αλλά και κατολισθήσεις, έχουν καταγράψει μέχρι αυτή τη στιγμή τα συνεργεία δήμων και νομαρχίας, μετά τον σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 02:46 στην περιοχή του Ευπαλίου Φωκίδας.

Μαθητές, γονείς και καθηγητές του Επαγγελματικού Λυκείου της Ναυπάκτου αποφάσισαν να μην κάνουν σήμερα μαθήματα, αφού φοβούνται ότι το κτίριο, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, θα καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπάκτου, Θανάση Παπαθανάση, έχουν υποβληθεί περίπου 15 ...αναφορές για ζημιές σε παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια, κυρίως στο τοπικό διαμέρισμα της Δάφνης, που είναι όμορο του Δήμου Ευπαλίου. Επίσης, έχουν γίνει κατολισθήσεις βράχων στην παλιά παραλιακή οδό της Ναυπάκτου.

Το Ειρηνοδικείο της πόλης έχει εκκενωθεί, καθώς έπεσαν σοβάδες, και συνεργεία από μηχανικούς διενεργούν αυτοψία στον χώρο.

Μιλώντας στη zougla.gr η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, Φιλιώ Αθανασίου, εκφράζει την αγωνία της για την κατάσταση του σχολικού κτιρίου. Αν και δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, οι μαθητές αρνούνται να μπουν στο σχολείο, ενώ οι γονείς προτίθενται να ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Τα προβλήματα με το Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπάκτου είναι γνωστά στις Αρχές, όπως αναφέρει η κ. Αθανασίου. Η βόρεια πτέρυγα του σχολείου έχει κριθεί κατεδαφιστέα από το 2004, ωστόσο οι μαθητές αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που βρίσκονται στο υπόγειο του κτιρίου.

Και η νότια πτέρυγα όμως χρήζει άμεσης κατασκευής, σύμφωνα με τους μηχανικούς του ΟΣΚ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την αυτοψία τους από τις 19 Ιανουαρίου 2009 και έστειλαν ενημερωτικό έγγραφο στον δήμο και τη νομαρχία.
Από Ζούγκλα και troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου