Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η δίκη για τον Αλέξη

Mε καθυστέρηση μισής ώρας θα αρχίσει η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Άρχισε πριν γύρω στις 09:40 η δίκη για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετά την μικρή αναβολή - καθυστέρηση που ζήτησε ο δικηγόρος του Ειδικού Φρουρού Αλέξης Κούγιας. Όπως είπε ο κ.Κούγιας λόγω της χιονόπτωσης και της κακοκαιρίας που υπήρχε στον δρόμο και γι'αυτό δυσκολεύτηκε να ....φτάσει στην Άμφισσα.

Η μητέρα του Αλέξη μαζί με τους δικηγόρους της οικογένειας όμως είχαν φτάσει από νωρίς στο δικαστήριο και περίμεναν περίπου μία ώρα για να ξεκινήσει η δίκη.


Η μητέρα του Αλέξη, Τζίνα Αλεξιάν περιμένει να αρχίσει η δίκη.



Οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να μεταφερθεί η δίκη στην Αθήνα και αυτό όπως λένε νομικοί κύκλοι είναι τελεσίδικο.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με την κατάθεση της μητέρας του Αλέξη, Τζίνας Αλεξιάν. Η κα Τσαλικιάν κατάφερε τελικά σήμερα να βρίσκεται στην Άμφισσα αφού η μητέρα της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.




Ως μάρτυρας θα κληθεί επίσης να καταθέσει ο ανήλικος μαθητής στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Αλέξης.
Η μαρτυρία του θα είναι καθοριστική αφού ήταν δίπλα του όταν πυροβολήθηκε.


Μέτρα ασφαλείας μέσα στο δικαστήριο

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογενειας Ανδρέα Κωσταντίνου, οτι ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε οτι θα δικάζει την υπόθεση μόνο Τρίτη και Παρασκευή.
Μιλώντας στο Newsit, ανέφερε οτι με αυτόν τον τρόπο η προσέλευση των μαρτύρων υπεράσπισης γίνεται από προβληματική, αδύνατη.

Τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασε και η κα Τσαλικιάν η οποία επισήμανε οτι δεν μπορεί μια τόσο σοβαρή δίκη να σπάει σε κομμάτια καθώς θα πρέπει και η ίδια να βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας της.


Και αστυνομικές δυνάμεις εκτός δικαστηρίου.
Στην πόλη της Άμφισσας βρίσκονται 400 αστυνομικοί από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.
Από newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. O Κορκονέας κι ο Κούγιας άρχισαν ήδη ν' ασχημονούν εις βάρος της μνήμης του παιδιού:

    «Δεν αποδέχομαι τον θάνατο κανενός ανθρώπου. Ισα ίσα, στην κοινωνία έξω θα έμπαινα ασπίδα μπροστά στον οποιονδήποτε, είτε για συνάδελφό μου, είτε για τα παιδιά αυτά. Στη δύσκολη εκείνη στιγμή βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν το αποδέχομαι. Θέλω να δώσω κουράγιο και στη μητέρα του και σε μένα. Είναι δύσκολη διαδικασία, θα ακουστούν πολλά εδώ και για εκείνον και για μένα. Εντάξει. Είναι επώδυνη η διαδικασία, θα την περάσουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Επαμεινώνδα Κορκονέα.....
    .....Στη δευτερολογία του ο κ.Κούγιας τόνισε ότι δεν προσπαθεί η υπεράσπιση να αποπροσανατολίσει τη δίκη και συμπλήρωσε:
    «ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι ότι δεν σκότωσε κανέναν. Ήταν μια τραγική συγκυρία. Ευρισκόμενος προ του κινδύνου να αντιμετωπίσει επικίνδυνες καταστάσεις πυροβόλησε στον αέρα. Αυτοί που του επιτίθεντο ήταν και το θύμα και ο μάρτυρας και επειδή τα 16χρονα αυτά δεν είναι σαν τα δικά σας και τα δικά μας, πρέπει να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά...»

    Είναι εμφανής απ' την αρχή της δίκης(και γνωστή από παλιότερα) η τακτική σπίλωσης της μνήμης του θύματος που θ' ακολουθήσει ο υβριστής συνήγορος του δολοφόνου.
    Αναρωτιέμαι αυτή η δόλια η μάνα πως θ' αντέξει ν' ακούει όλον αυτό τον οχετό καθημερινά.

    ΥΣ:Η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη έστειλε το μήνυμά της και στη δίκη του μπράβου-φασίστα της Μυκόνου.
    Γαμάμε και δέρνουμε κι όποιος τολμάει ας κουνηθεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή