Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

ΕΦΤΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ....ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ...

Αυτοκινητοπομπή με διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια που αποτελείται από σχεδόν 140 φορτηγά και αυτοκίνητα εισήλθε απόψε στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τρόφιμα, ιατρικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης από την Ευρώπη, τις αραβικές χώρες και την Τουρκία, εισήλθε στον παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό, μέσω της μεθοριακής πόλης της Ράφας.

"Ήρθαμε από 17 χώρες. Ταξιδεύαμε επί τουλάχιστον ένα μήνα για να φθάσουμε εδώ. Και για ... ποιό λόγο; Γιατί νιώθουμε περήφανοι που βρισκόμαστε στην Παλαιστίνη", δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής βρετανός βουλευτής Τζορτζ Γκάλογουεϊ,
μόλις έφθασε στην πόλη της Γάζας.
"Απευθύνω έκκληση στον αραβικό κόσμο από το Μαρόκο ως το Μπαχρέιν να υποστηρίξει και να προασπίσει την Παλαιστίνη", τόνισε.
Η αυτοκινητοπομπή που είχε ακινητοποιηθεί αρκετές ημέρες στην Ιορδανία, έφθασε τη Δευτέρα στην αιγυπτιακή πόλη Αλ Αρίς στη χερσόνησο του Σινά, αφού είχε διασχίσει τη Συρία.
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε αιγύπτιους αστυνομικούς και σε μέλη της οχηματοπομπής.

Τα μέλη της αυτοκινητοπομπής διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Αιγύπτου να προωθηθεί μέρος των οχημάτων τους μέσω Ισραήλ πριν από την είσοδό τους στη Γάζα. Η απόφαση δεν έγινε δεκτή από τον Γκάλογουεϊ και τα μέλη της αποστολής. Στο τέλος επετεύχθη μια συμφωνία με τις αιγυπτιακές αρχές, οι οποίες απαγόρευσαν μόνο τη διέλευση των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια.
Πενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής και ιατρικές πηγές.
Η ηρεμία επανήλθε αργότερα στην πόλη Αλ Αρίς και η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς τη Γάζα.

Παράλληλα νέες ταραχές ξέσπασαν σήμερα στα αιγυπτιακά σύνορα, όταν ένας αιγύπτιος αστυνομικός, ηλικίας 21 ετών, σκοτώθηκε από πυρά Παλαιστινίων που προήλθαν από τη Λωρίδα της Γάζας.
Οι αιγυπτιακές δυνάμεις πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιους στη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που ξέσπασαν κατά της ανέγερσης υπόγειου ατσάλινου τείχους το οποίο κατασκευάζει η Αίγυπτος για να σταματήσει τη λαθραία διακίνηση μέσω σηράγγων. Οι στρατιώτες έκαναν χρήση πυροβόλων όπλων όταν παλαιστίνιοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον τους.
Από prezatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου