Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ο Πάνος Μητσόπουλος εκθέτει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

"Πέρασμα στην Μεσόγειο"

Ένας Έλληνας από το Άμστερνταμ εκθέτει τα έργα του σε έκθεση του ΕΙΠ Αλεξανδρείας

Με τίτλο "Πέρασμα στην Μεσόγειο", το Παράρτημα στην Αλεξάνδρεια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) εγκαινιάζει στις 22 Ιανουαρίου την έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Πάνου Μητσόπουλου.

Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στις θεματικές ενότητες "Ευχάριστα κλουβιά-Πέρασμα". Ο Έλληνας καλλιτέχνης που ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο Άμστερνταμ, αναζητά διαπολιτισμικούς διαλόγους με λαούς και χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα, τη Μεσόγειο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του ΕΙΠ Αλεξανδρείας.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά της έκθεσης, οι ειδικοί του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αίγυπτο τονίζουν ότι "το "ΠΕΡΑΣΜΑ" παρουσιάζεται με μια κατασκευή η οποία στενεύει ... στην έξοδό της. Μέσα από αυτή ο επισκέπτης πρέπει να προχωρήσει για να προσεγγίσει την έκθεση χαρακτικών. Με αυτό τον τρόπο υποδηλώνεται το αγωνιώδες ταξίδι των ανθρώπων που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στις ανεπτυγμένες κοινωνίες του βορρά.

Η κατασκευή είναι φτιαγμένη από εύθραυστα υλικά όσο αμφίβολη και εύθραυστη είναι και η ελπίδα του ανθρώπου-μετανάστη που προσδοκά να βρει μια καινούρια αρχή ζωής στις ασφυκτικά πολυεθνικές κοινωνίες, αγωνιζόμενος να ενσωματωθεί χωρίς, ταυτόχρονα, να αλλοιωθεί η ταυτότητά του".

Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Ιτέα της Φωκίδας. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Ρίτβελντ (Rietveld) του Άμστερνταμ. Έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πόλεις της Ευρώπης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα, στους χώρους του ΕΙΠ Αλεξανδρείας, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 22/1/2010 έως 4/2/2010
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 9.00-21.00 Παρασκευή και Κυριακή 9.00-15.00
Χώρος έκθεσης: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Αλεξάνδρειας


του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Από culture.ana-mpa.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου