Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Νίκησε ο Φωκικός , για πέναλτι φωνάζουν αυτήν την φορά οι ηττημένοι

Επιστροφή στις νίκες για τον Φωκικό, μετά την εκτός έδρας νίκη με τον Εθνικός Φιλιππιάδας με 0-1 στο τέλος του αγώνα. Η Φιλιππιάδα να προσπαθεί συνέχεια να βάλει γκολ αλλά η μπάλα να μην της κάνει το χατίρι .
Ο ανύπαρκτος επιθετικά σε όλο το παιχνίδι Φωκικός, ξύπνησε μόνο στα 10 τελευταία λεπτά και στο 88’ ο πρωτοεμφανιζόμενος Τζέκος σκόραρε δίνοντας την ανέλπιστη νίκη στην ομάδα! Τελικά όπως λέει και το ρητό, δεν κερδίζει μόνο ο καλύτερος (ή στα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε, ο καλύτερος με τον διαιτητή) αλλά κερδίζει και ο πιο τυχερός!
Το ματς αμαύρωσαν μικροεπεισόδια λίγο πριν το τέλος του αγώνα (που έληξε λόγο διακοπής, στο 99’) αλλά και μετά, καθώς οι φίλαθλοι της Φιλιππιάδας, επιτέθηκαν στον διαιτητή, στους βοηθούς του, στους οπαδούς μας αλλά και στον Προεδρό μας κ. Σίμο Παπαδημητρίου.

Η σύνθεση του Φωκικού: (Μιχάλης Κασάπης), Kαντιμοίρης, Ζυγογιάννης, Κουρέλης, Δημητρίου, Σπυριδάκης, Δήμας, Μακρής (89' Νικολάου) , Jablon( 75′ Ταμπάκης), Τζέκος, Fonseca, Bαβατσίκος( 65′ Στεργίου).
Διαβάστε την συνέντευξη τύπου μετά τα ματς...

Συνέντευξη Τύπου Εθνικός Φιλιππιάδας-Φωκικός

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

lappas-siteΠιστεύω ότι σήμερα, λειτούργησε ο νόμος του ποδοσφαίρου, σε ένα παιχνίδι που πιστεύω ότι είχαμε την υπεροχή, σχεδόν σε όλο το 90λεπτο. Δεν καταφέραμε ένα προηγηθούμε αν και είχαμε τις φάσεις, από εκεί και πέρα δεχτήκαμε και ένα γκολ στα τελευταία λεπτά και χάσαμε το ματς. Πιστεύω ότι είναι άδικο το αποτέλεσμα και είναι άδικο πρώτα για τους ποδοσφαιριστές μου, που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν σήμερα μέσα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, αλλά έτσι είναι η μπάλα τιμωρεί και σήμερα δεν πήραμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι. Έχω εμπιστοσύνη μεγάλη στους ποδοσφαιριστές μου, πιστεύω ότι τους βαθμούς που χάσαμε σήμερα θα τους πάρουμε στα επόμενα παιχνίδια. Πιστεύω ότι η τύχη δεν μπορεί να είναι πάντα με τον αντίπαλο, κάποτε θα είναι και με μας. Ας ευχηθώ σε όλους σας, να έχετε καλή χρονιά, υγεία και στους φιλάθλους μας, να ζητήσω συγνώμη γιατί σήμερα δεν πήραμε τους βαθμούς που όλοι τόσο ήθελαν , αλλά πιστεύω ότι είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς –είχαμε σαν στόχο να ξεπεράσουμε τους 20 πόντους- και πιστεύω ότι στον 2ο γύρω θα πάρουμε περισσότερους πόντους και η ομάδα θα τερματίσει πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Η ομάδα τελειώνει τον α’ γύρο με μόλις 10 γκολ ενεργητικό, είναι ένα πρόβλημα το οποίο, το έχουμε ξαναπεί εδώ και σε συνεντεύξεις, πώς σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε; Γιατί είναι αυτό το πρόβλημα , όπου πιστεύω ότι αν ο Εθνικός είχε την στοιχειώδη ευστοχία, θα ήταν πολύ πολύ ψηλά.

Πιστεύω ότι αδικούμαστε από την βαθμολογία, αν σκεφτούμε ότι χάνουμε πολλές ευκαιρίες αλλά έχουμε πετύχει λίγα γκολ. Χάνουμε γκολ που δεν χάνονται. Ήδη έχουμε κάνει 2 μεταγραφές μεσοεπιθετικά με τον σέντερ φορ, τον Φλορενσιο από τη Βραζιλία και με το δημιουργικό χαφ τον Αλέκο τον Μπούρμπο. Πιστεύω ότι μαζί με τα άλλα τα παιδιά αυτοί οι δύο παίχτες θα μας βοηθήσουν έτσι ώστε να φτάσουμε πιο εύκολα στο γκολ.

Είναι άλλος ο στόχος σας να ενισχυθείτε για άλλο κενό;

Θα δούμε εξαρτάται από το τι παίχτες θα φύγουν από την ομάδα για να μπορέσουμε να κάνουμε και κάποια άλλη μεταγραφή.

Πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα με την διαιτησία. Την μια Κυριακή βλέπουμε άριστες διαιτησίες και την άλλη Κυριακή, βλέπουμε προβληματικές, όπως σήμερα ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον κ. Λιόνα ο οποίος ήταν αν θυμάστε και στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό που στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν άριστος ενώ στο δεύτερο παιχνίδι της Φιλιππιάδας σήμερα στο β΄ ημίχρονο, δεν κατέβασε ποτέ τη σημαία, σε όποια επιθετική προσπάθεια του Εθνικού, ανέκαμπτε συνεχώς με οφσάιντ. Υπάρχει πρόβλημα τελικά με τη διαιτησία;

Κοιτάξτε στα περισσότερα παιχνίδια εμάς η διαιτησία μας πήγε καλά, σίγουρα έχουμε αδικηθεί, θα μπορούσε και σήμερα ο διαιτητής να δώσει μια φάση στο πέναλτι. Από εκεί και πέρα όμως δεν πρέπει να στεκόμαστε και να βρίσκουμε δικαιολογίες, εκεί. Έτσι είναι η διαιτησία, μια θα σε ευνοήσει μια θα σε αδικήσει. Δεν μπορεί πάντα να ευνοεί μια ομάδα. Εμείς πρέπει να αφήσουμε τις δικαιολογίες στην άκρη και τις οποιεσδήποτε προφάσεις και να ψάξουμε μέσα μας να δούμε γιατί δυσκολευόμαστε να δημιουργήσουμε το γκολ. Γιατί έχουμε αρκετές ευκαιρίες αλλά δυσκολευόμαστε στο γκολ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΕΛΟΣ

DSC_025400Χάσαμε ένα παιχνίδι σήμερα μέσα στην έδρα μας, σε ένα πολύ μα πάρα πολύ δύσκολο, αγωνιστικό χώρο, από μια ομάδα που 90’ μας έκανε ένα σουτ και πέτυχε ένα τέρμα. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν, να κάνουμε εμείς το γκολ πρώτοι και να κερδίζουμε τον αγώνα, αλλά έτσι είναι η μπάλα, τιμωρεί. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους και να καταλάβουν και αυτοί ότι σε τέτοιους αγωνιστικά τερέν είναι δύσκολο να παίξουμε μπάλα και εμείς προσπαθούμε, κάνουμε ό,τι καλύτερο αλλά, θέλω να μας πιστέψουν, είναι δύσκολο. Ξέρω τους πικράναμε, δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο, το παιχνίδι, πιστεύω στην πορεία θα σηκώσουμε κεφάλι και θα πάμε πολύ καλά.

Στην διπλή φάση του πέναλτι που ζητήσατε πέναλτι πρώτα στον Λάππα και μετά σε σένα;

H ανατροπή η δικιά μου είναι πέναλτι, μπορεί να το δώσει καθαρά, γιατί παίρνω την μπάλα, απέναντι στην περιοχή, έχω πρόθεση για γκολ και με βρίσκει ο αμυντικός τους και για αυτό και έπεσα, δεν θα έπεφτα θα έκανα γκολ. Εκεί ο διαιτητής έκανε λάθος, του το είπα κιόλας.

Τι σας είπε;

Τίποτα, μου λέει, μπορεί να έχεις δίκιο, μου λέει εμένα προσωπικά, μπορεί να έχεις δίκιο έτσι συγκεκριμένα. Του είπα, έκανες λάθος σε μένα και μου είπε, μπορεί να έχεις δίκιο. Είναι ανατροπή σε μένα, είναι πέναλτι. Και στον Γιώργο την προηγούμενη φάση, τον σπρώχνει ο παίχτης γιατί είμαι δίπλα και βλέπω, έγινε μπροστά μου. Πιστεύω έκανε λάθος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΑΠΗΣ:

DSC_0251000Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, πιστεύω ότι έγινε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, δεν ήταν τόσο ποιοτικό όσο θα θέλαμε και οι δύο ομάδες. Ξέραμε ότι ήρθαμε να παίξουμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα και αυτό φάνηκε, γίνανε πάρα πολύ λίγες φάσεις λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου και στις δύο εστίες, υπήρχε μια πίεση από τους γηπεδούχους, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μου, επειδή είναι τεχνική ομάδα, σε αυτά τα γήπεδα δυσκολευόμαστε λίγο. Αλλά καταφέραμε για μένα, πιστεύω να πάρουμε ένα πολύ μεγάλο διπλό σήμερα, μετά την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι παίχτες μου και πιστεύω ότι όποια ομάδα έβαζε το γκολ θα είχε και τις περισσότερες πιθανότητες για να φύγει νικήτρια από το παιχνίδι. Καταφέραμε να προηγηθούμε εμείς για μας είναι ένα θετικό αποτέλεσμα και συνεχίζουμε με πιο μεγάλη αισιοδοξία στο μέλλον.

Οι στόχοι του Φωκικού κ. Κασάπη;

Αυτή είναι η ερώτηση που μου κάνουν από την αρχή της χρονιάς όλοι. Οι στόχοι του Φωκικού είναι, όσο πιο ψηλά μπορούμε, να φτάσουμε. Εγώ έχω πει ότι σαν προπονητής που ξεκινάω την καριέρα μου. Για ένα αποτέλεσμα παίζω, για τη νίκη. Από εκεί και πέρα αν καταφέρουμε σαν ομάδα, γιατί σίγουρα οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη, να τερματίσουμε φέτος όσο πιο ψηλά μπορούμε και του χρόνου, είμαστε ο ίδιος κορμός και δούμε τα πράγματα του χρόνου θα είναι καλύτερα για μας. Αλλά φέτος μπορώ να πω ότι μοναδικός στόχος της ομάδας, είναι όσο πιο ψηλά μπορούμε να τελειώσουμε.

Κ. Κασάπη εσείς έχετε παίξει και στην Α’ Εθνική, είστε και διεθνής, ποιο είναι το επίπεδο της Γ’ Εθνικής; Πιστεύετε ότι αυτή η κατηγορία είναι στα επίπεδα που πρέπει;

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δώσουνε μεγαλύτερη σημασία οι φορείς αυτής της κατηγορίας, γιατί είναι το οξυγόνο, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ο τροφοδότης του επαγγελματικού, αν σταματήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα σταματήσει κάποια στιγμή και το επαγγελματικό. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία και στη Γ’ και στη Δ’ Εθνική και να δώσουνε κίνητρα σε αυτούς που ασχολούνται με τις ομάδες γιατί ξέρουμε ότι τα κίνητρα είναι πολύ λίγα, αλλά και να το κάνουν ποιοτικά σε γήπεδα, εγκαταστάσεις σε όλους τους τομείς πρέπει να το προσέξουμε περισσότερο.

Ο Πρόεδρος σας σε τελευταίες δηλώσεις που έκανε, είπε ότι αν το παιχνίδι είναι νικηφόρο στη Φιλιππιάδα, η ομάδα κερδίσει, θα ενισχυθεί και άλλο, αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν και οι στόχοι της ομάδας μετά τη σημερινή νίκη;

Είπα ότι, εγώ σαν ομάδα, κοιτάω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και παίζω πάντα για τη νίκη δεν μπορούμε να πούμε ότι την μια Κυριακή πηγαίνουμε για Πρωτάθλημα και την άλλη Κυριακή ότι πάμε για να σωθούμε. Υπάρχει το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που το ξέρετε πολύ καλύτερα εσείς από μένα, ότι κάνεις Πρωταθλητισμό για να σωθείς και Πρωταθλητισμό για να ανέβεις. Οπότε είμαστε πάρα πολύ κοντά, ο Πρόεδρος το λέει αυτό μεν, πιστεύω ότι μετά από 2 Κυριακές μπορεί να χάσουμε ένα παιχνίδι και να λέμε πάλι ότι πάμε για να σωθούμε.

Την ομάδα του Εθνικού Φιλιππιάδας πώς την είδατε;

Ξέραμε ότι ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα και το καλό σε σας είναι ότι –το έλεγα και πριν σε κάποιους ανθρώπους εδώ- ότι έχετε το ντόπιο στοιχείο, που για μένα είναι συν στην περιοχή και μακάρι να παραδειγματιστούν και άλλες ομάδες από σας, χρειάζεται το ντόπιο στοιχείο. Και σίγουρα μαζί με τους ντόπιους να πάρετε 2-3 ποιοτικούς παίχτες, γιατί έχετε μια πολύ καλή έδρα, ένα γήπεδο καλό, κόσμος έρχεται, τα έχετε όλα.

ΔHMOΣ ΤZEKOΣ:

Εγώ δεν θα θελα να πω πολλά πράγματα, ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο αγωνιστικός χώρος δεν το επέτρεπε να είναι καλό, κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες και η δύναμη. Πιστεύω ότι αφού καταφέραμε και προηγηθήκαμε εμείς, βάλαμε εμείς πρώτοι το γκολ, πιστεύω ότι θα φεύγαμε και νικητές αν και αυτό άργησε, το βάλαμε προς το τέλος, δεν έχω να πω κάτι άλλο, εύχομαι καλή συνέχεια στον β’ γύρο στην ομάδα του Εθνικού.


Από prevezasports.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου