Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Αλέκος Αλαβάνος: "Είναι ακόμα κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία;"

"Αναρωτιέμαι αν είχαμε εκλογές ή αν είναι ακόμα κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία" είπε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Αλαβάνος στην τηλεοπτική εμφάνιση που πραγματοποίησε προχθές, μετά από αρκετούς μήνες, στην εκπομπή “Ανατροπή” του Γ. Πρετεντέρη. Ο Αλ. Αλαβάνος, όπως σημείωσε ο ίδιος, συμμετείχε στη συγκεκριμένη εκπομπή για να τιμήσει τον Δεκέμβρη: “Είναι η πρώτη μου παρουσία μετά από καιρό και έγινε για τον Δεκέμβρη, για να τιμήσω αυτό το γεγονός, αλλά κυρίως για να πω ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια”.


Άσκησε κριτική στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που μόλις είχε μιλήσει, για τον χαρακτηρισμό “φασιστοειδή” που χρησιμοποίησε και αναρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ “δεν έχει καταλάβει τίποτα απολύτως από τον περσινό Δεκέμβρη”. “Δεν μπορεί να βγαίνει ο υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όχι της Νέας Δημοκρατίας, και να λέει 'όλα αυτά τα φασιστοειδή' και να κάνει επίδειξη δύναμης. Και να έχουμε προληπτικές συλλήψεις που μας θυμίζουν το καθεστώς της ΕΡΕ. Είναι οπισθοχώρηση και δεν ... αξίζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα”, τόνισε. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι απασχολείται με τις εκδηλώσεις βίας δύο ημερών αντί να πει “'μηδενική ανοχή' σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τη νεολαία, που δεν της δίνουν τη δυνατότητα της εκπαίδευσης, που δεν την ασφαλίζουν, που την απασχολούν 'μαύρα'”.

Ο Αλ. Αλαβάνος στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της νέας γενιάς που ανέδειξε η περσινή εξέγερση. “Ξαφνικά, μέσα στην πολιτική μας ζωή, την οποία έχουμε συνηθίσει με δημοσκοπήσεις, τα κόμματα του Κοινοβουλίου, τις συζητήσεις που κάνουμε στα στρογγυλά τραπέζια, εισορμάει μια νέα γενιά και μάλιστα των πιο τρυφερών και ευαίσθητων ηλικιών, η οποία λέει 'είμαστε εδώ'” σχολίασε ασκώντας κριτική και στα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με ένταση με τις ακρότητες. “Επιλέγουμε κάποιες βίαιες εκδηλώσεις για να αντιμετωπίσουμε ένα κοινωνικό φαινόμενο και δεν καταλαβαίνουμε κάτι πάρα πολύ απλό, ότι ο Δεκέμβρης είναι μέσα σε κάθε σπίτι” είπε αναφέροντας ως παραδείγματα τους εκατοντάδες θανάτους νέων ανθρώπων κάθε χρόνο από εργατικά ατυχήματα, αυτοκτονίες, ουσίες, δυστυχήματα στον δρόμο.

“Πιστεύω πως όχι” απάντησε στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με περισσότερες από μία γλώσσες, λέγοντας πως “γι' αυτόν τον πολιτικό χώρο εγώ είμαι περήφανος, ειδικά για τον Δεκέμβρη”. Ο ίδιος άλλωστε στο παράθυρο αναφερόταν με την ιδιότητα "μέλος του ΣΥΡΙΖΑ".
Από ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου