Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Νέα υπόθεση σκευωρίας με κατασκευαστή και εκτελεστή της σκευωρίας, την αστυνομία

Νέα υπόθεση «ζαρντινιέρας» στη Θεσσαλονίκη

Κουσουλός Πέτρος

Σε ένα βίντεο - ντοκουμέντο, τραβηγμένο από κάμερα ιδιώτη, το οποίο φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η zougla.gr, αποτυπώνεται ένα ακόμα κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, που θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό φαίνεται καρέ - καρέ ο τρόπος με τον οποίο ένας 24χρονος φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχε βγει με τις… πυτζάμες(!) από το σπίτι του, αφού πρώτα καταδιώχθηκε άγρια, ξυλοφορτώθηκε και τελικά ακινητοποιήθηκε από άνδρες της Αμέσου Δράσεως, βαπτίστηκε ξαφνικά σε «επικίνδυνο κακοποιό», ο οποίος έφερε μαζί του σακίδιο με βόμβες μολότοφ τις οποίες λίγο πριν πετούσε σε αστυνομικούς!

Παράλληλα, παρουσιάζεται ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο ένας από τους αστυνομικούς μεταφέρει αβίαστα τη τσάντα με τις μολότοφ (!) και την τοποθετεί δίπλα στον άτυχο συλληφθέντα νεαρό, ο οποίος, εξαιτίας της συγκεκριμένης μεταφερόμενης τσάντας, βρέθηκε στα ... καλά καθούμενα να κατηγορείται για δυο κακουργήματα και πιθανότατα, αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο αδιάσειστο ντοκουμέντο, σήμερα θα ήταν ήδη προφυλακισμένος.

Από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της zougla.gr προκύπτει, παράλληλα, και ο ξεκάθαρος τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικοί προσπάθησαν να καταστήσουν κατηγορούμενο το νεαρό φοιτητή. Δημοσιεύουμε τις μαρτυρικές καταθέσεις που έδωσαν, μέσω των οποίων δηλώνουν αβίαστα πως στην κατοχή του 24χρονου νεαρού βρέθηκε η τσάντα με το στουπί, τα εκρηκτικά και τις μολότοφ. Μια τσάντα, δηλαδή, την οποία οι ίδιοι μετέφεραν! Παράλληλα, αποκαλύπτουμε και τη μέθοδο με την οποία πήγαν να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα, όταν με μετέπειτα κατάθεση που έδωσαν στον ανακριτή, ανέφεραν ότι όλα ήταν ένα λάθος και έγιναν εκ… παραδρομής!

Πρωινό της Κυριακής 6ης Δεκεμβρίου 2009. Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός φοιτητής Γιώργος Δημητρίου έχει βγει με τις πυτζάμες από το σπίτι του. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται διαδήλωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ομάδες νεαρών πετάνε αυτοσχέδιες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Ακολουθεί καταδίωξη.

Ξαφνικά, ο νεαρός φοιτητής, ο οποίος μαζί του κρατάει ένα τσαντάκι ώμου με τα κλειδιά και τη φωτογραφική μηχανή του, καταδιώκεται από αστυνομικούς. Σε κατάσταση πανικού, χωρίς να έχει καταλάβει τι συμβαίνει, αρχίζει και τρέχει ανάμεσα στα δέντρα της πλατείας Αριστοτέλους. Πάνω του πέφτει με τη μηχανή του ο αστυνομικός Δημήτρης Ποδαράς. Τον ακινητοποιεί. Για βοήθεια έρχονται και άλλοι πεζοί αστυνομικοί. Μετά από λίγο, ξεπροβάλλει ένας ακόμα ένστολος, ο οποίος μεταφέρει το επίμαχο σακίδιο. Το τοποθετεί δίπλα στο νεαρό. Δεν ξέρει ότι καταγράφεται. Ο «ένοχος» έχει μόλις βρεθεί.

Ο Γιώργος Δημητρίου συλλαμβάνεται και οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα. Μετέπειτα, στον εισαγγελέα, ο οποίος του ασκεί ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα! Για να συμβεί, όμως, αυτό έχει υπάρξει η «αρωγή» των αστυνομικών. Τεσσάρων ένστολων, οι οποίοι απροκάλυπτα έχουν ορκιστεί και καταθέσει ότι το σακίδιο με τα εκρηκτικά ανήκει στο φοιτητή!



Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει στην έκθεση ένορκης εξέτασης ο αστυνομικός Δημήτρης Παταρίδης. Αναφέρει για το συμβάν: «Στην κατοχή του (σ.σ. του φοιτητή) βρέθηκαν μια τσάντα ώμου με διαμορφωμένη θήκη στο εσωτερικό της, μπεζ, μια χάρτινη κατασκευή μέσα στην οποία υπήρχε μια γυάλινη φιάλη μπύρας με περιεχόμενο 500 γραμμάρια εύφλεκτο υλικό (μολότοφ) κλεισμένη με ταινία, περιείχε στουπί που είναι αυτοσχέδια εκρηκτική εμπρηστική κατασκευή…».

Όλα αυτά, ο αστυνομικός τα δηλώνει πριν γίνει γνωστή η ύπαρξη βίντεο-ντοκουμέντο που αθωώνει το νεαρό. Γιατί σήμερα και μετά το σάλο που ξέσπασε σχετικά με την ύπαρξη του καταγεγραμμένου υλικού ο ίδιος αστυνομικός εμφανίστηκε ενώπιον της τρίτης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, όπου απολογήθηκε ο νεαρός φοιτητής και δήλωσε πως εκείνος και οι συνάδελφοί του έκαναν λάθος. Ότι η τσάντα δεν άνηκε στον κατηγορούμενο και εκ παραδρομής συνελήφθη. Ότι όλα οφείλονται στην κακιά στιγμή, βρε αδερφέ…





Καταθέτει, λοιπόν, ο κ. Παταρίδης: «… Η τσάντα αυτή βρέθηκε στο σημείο που ακινητοποιήσαμε τον παραπάνω κατηγορούμενο στην Πλατεία Αριστοτέλους, αρχές αγοράς, την οποία είχε φέρει κάποιος συνάδελφος και την είχε αφήσει στο σημείο και εμείς από παραδρομή θεωρήσαμε ότι η τσάντα αυτή ήταν του Δημητρίου, καθόσον αυτός, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, έφερε παρόμοια μπεζ τσάντα ώμου, μικρότερων διαστάσεων με προσωπικά του αντικείμενα. Τελικά, η τσάντα αυτή δεν ήταν του Δημητρίου, αλλά προφανώς κάποιου άλλου αντιεξουσιαστή που συμμετείχε στην πορεία…».
Στη zougla.gr μίλησε, όμως, και ο δικηγόρος του νεαρού, ο οποίος τελικά μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, κ. Θανάσης Τάρτ
Από Ζούγκλα

4 σχόλια:

  1. Έχω μια απορία..
    Τις μολότοφ ως εν δυνάμει φονικό όπλο η κοινή γνώμη τις έχει αποδεχτεί πια στις διαδηλώσεις;;

    Γιατί μας σοκάρουν μόνο τα περιστατικά εναντίον των διαδηλωτών και όχι το αντίθετο; Ένας φλεγόμενος αστυνομικός μας δημιουργεί χαρά πλέον;;

    Θέλω να ξέρω αν μόνο εγώ το βρίσκω φοβερό να κυκλοφορούν όλοι αυτοί οι εν δυνάμει δολοφόνοι ανεξέλεγκτοι χωρίς να πρέπει να τους ακουμπήσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αστυνομία χτυπάει τον κόσμο και αυτό το κάνει χωρίς προσχήματα, επίσης οι ασφαλίτες είναι πίσω απο τα ναρκωτικά, το νταβατζιλίκι στα μαγαζιά και την πορνεία.
    Η αστυνομία εκφράζει έναν διεφθαρμένο και εκδικητικό μηχανισμό όμοιο με τους πολιτικάντηδες που κυβερνούν τόσα χρόνια, είναι μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης των προβλημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

    “Σχετικά με δημοσιεύματα και φωτογραφικό ή ψηφιακό υλικό, που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, και αφορά ενέργειες ή συμπεριφορές αστυνομικών, ιδιαίτερα κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων (04 έως 07/12) για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου Αλέξανδρου, ανακοινώνεται ότι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν διαταχθεί άμεσα σε όλες τις περιπτώσεις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως όλα τα περιστατικά και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος των υπαιτίων.

    Χθες διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το περιστατικό της σύλληψης και παραπομπής στον ανακριτή 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο που περιείχε βόμβα μολότοφ, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκε σε αυτόν. Επισημαίνεται ότι το περιστατικό της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα διερευνηθεί σε βάθος.

    Η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει δημόσια συγνώμη στον 23χρονο για την ταλαιπωρία που υπέστη. “

    ΕΔΕ;Γιατί ΕΔΕ παρακαλώ;
    Δεν πρόκειται για ποινικό αδίκημα;
    Γιατί δε σπεύδει ο εισαγγελέας σ' αυτή την περίπτωση όπως κάνει σε άλλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας το εξηγήσω λοιπόν γιατί κάποιοι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν:
    Οι 'εν δυνάμει ανεξέλεγκτοι δολοφόνοι' είναι κατακριτέοι από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, είναι απομονωμένοι, περιθωριακοί, όπως οι ληστές, οι τρομοκράτες και όποιοι άλλοι παρανομούντες.
    Οι αστυνομικοί από την άλλη πλευρά είναι 'προστάτες του πολίτη'.
    Υποτίθεται ότι βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.
    Όταν λοιπόν προσπαθούν να φορτώσουν κακουργήματα σ' έναν περαστικό, στήνοντας μια εξόφθαλμη και γελοία σκευωρία, τότε υπάρχει πρόβλημα.
    Όταν αυτοί οι τύποι καλύπτονται από τους ανωτέρους τους κι από τον ίδιο τον υπουργό και σύσσωμο το δικαστικό σώμα κλείνει τα μάτια σε μια καραμπινάτη παρανομία,ε τότε υποσκάπτεται η δημοκρατία.
    Ο πολίτης αισθάνεται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει καφκικός ήρωας.
    Και βέβαια η δικαιολογία του 'μεμονωμένου περιστατικού' έχει καταντήσει ανέκδοτο.Μην παραθέσουμε τώρα όσα κατά καιρούς έχουν συμβεί.
    Για να στο κάνω πιο λιανά:
    Όταν ακούς για ναρκεμπόρους και μαστρωπούς δε σοκάρεσαι, γιατί ξέρεις ότι πάντα κάποιοι θα κάνουν τλετοιες 'δουλειές' όσο και να τους κυνηγάει η αστυνομία.
    Όταν ακούς για ναρκεμπόρους και μαστρωπούς αστυνομικούς σοκάρεσαι,
    γιατί λες:"ουπς, τώρα ποιος θα με προστατεύσει;"
    Παράλογο;;;;
    Δεν απαντάει.Άρα λογικό, που 'λεγε κι ο Λαζόπουλος.
    Μην πυροβολείται άλλο τη λογική μας, κάνοντας άτοπους συμψηφισμούς προσπαθώντας να δικαιολογήσετε την αστυνομική αυθαιρεσία και το χειρότερο την πολιτική και δικαστική κάλυψη που της παρέχεται.
    Θα γυρίσει μπούμερανγκ αυτό κάποια στιγμή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή