Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Με διακριτικά όλοι οι αστυνομικοί από την 1η Ιανουαρίου

Τέλος θα βάλει λέει ο Χρυσοχοΐδης στον όχλο και τις αγέλες των αστυνομικών θα εφαρμόσει ...τον νόμο.
Μια νέα πολιτική ασφάλειας, που θα καταπολεμά το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, τα οποία, όπως εκτίμησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «ταυτίζονται και βρίσκονται κάτω απ’ την ίδια ομπρέλα», αλλά και την αστυνομική αυθαιρεσία, προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Βουλή [...]

Σύμφωνα με τον υπουργό, η νέα Αρχή που θα εξετάζει τις καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία, εκτιμάται πως θα λειτουργήσει σε ενάμιση μήνα, ενώ πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θα προβλέπει και αυτόφωρες διαδικασίες, σε ιδιαίτερα περιστατικά.

Από την 1η Ιανουαρίου, όλοι οι αστυνομικοί θα φορούν διακριτικά, συμπεριλαμβανομένων και των ανδρών των ΜΑΤ, αλλάζει το καθεστώς των ... κρίσεων και ακολουθεί η κατάργηση της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις, καθώς και ένας νέος σχεδιασμός για τις πορείες, προκειμένου να μην απασχολούν πολλές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς αλλαγή του δικαίου για τις συγκεντρώσεις πολιτών.

Για την πάταξη της αστικής βίας, προβλέπεται από 1/2/2010 ο «αστυνομικός της γειτονιάς», καθώς και εσωτερική προκήρυξη θέσεων διοικητή για αστυνομικά τμήματα ειδικού ενδιαφέροντος (στην Αττική επελέγησαν 21), με συγκεκριμένα κίνητρα, προσωπικό, προϋποθέσεις και απολογισμό. Στα τμήματα αυτά, τοποθετούνται «διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές» - μετανάστες δεύτερης γενιάς, καθώς και αντίστοιχος αριθμός ψυχολόγων και κοινωνιολόγων.

«Καταργείται το απολίθωμα που λέγεται Ασφάλεια Αττικής και φτιάχνουμε πανελλήνια υπηρεσία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, με πρόσληψη 100 αστυνομικών ειδικών καθηκόντων, οικονομολόγων, χάκερς κ.ά.» ανέφερε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου