Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Το ΗΛΕΣΙΟΝ από το... βήμα του ECOFESTIVAL(5-8 Νοεμβρίου 2009)

Γνωριμία με τις Φυσικές Διαδικασίες Οινοποίησης

Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ εκτιμά ότι οι προοδευτικές ιδέες –και κυρίως αυτές που αφορούν και ενισχύουν την αγνή και ποιοτική διατροφή- πρέπει να διαδίδονται.
Ως εκ τούτου, θα είναι παρών και στην έκθεση «ECOFESTIVAL 2009».

Πιο συγκεκριμένα, διοργανώνει ειδική εκδήλωση για να παρουσιάσει τις εμπειρίες, τα πορίσματα και τα αποτελέσματα της φυσικής οινοποίησης, που πραγματοποίησε το 2008 – 09, και απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τις φυσικές διαδικασίες οινοποίησης. Βάση της συζήτησης ανάμεσα στο ΗΛΕΣΙΟΝ, άλλους οινοποιούς που θα δώσουν το παρών -επαγγελματίες και ερασιτέχνες- αλλά και ... ευαισθητοποιημένους καταναλωτές, θα αποτελέσει ο ποιοτικά πρωτοποριακός Κεκραμένος Οίνος (γνωστός σήμερα ως κρασί) ο οποίος απαρτίζεται απο Ακρατο Οίνο 15 βαθμών και Ειδύλλι (υδατικό συμπλήρωμα).

Το ΗΛΕΣΙΟΝ βάζει στα ποτήρια μας ελληνικές παραδοσιακές ποικιλίες αμπελιού, με τη σοφία των αρχαίων οινοποιών και με την αρωγή της σύγχρονης τεχνολογίας.
Ο ʼκρατος Οίνος προέρχεται από σταφύλια φυσικής βιολογικής γεωργίας και δεν είναι φιλτραρισμένος... Έχει όλο του το σώμα και τις ουσίες που του έδωσε η φύση, είναι ζωντανός και συνέχεια εξελίσσεται.Φτάνει δε τους 15 βαθμούς, αλλά σκοπίμως... Το υψηλό οινόπνευμα να χρησιμοποιείται για την συντήρησή του και να μην είναι απαραίτητη η χρήση χημικών συντηρητικών (μεταμπισουλφίτ κ.λπ.) ή άλλων προσμίξεων.

Το ΗΛΕΣΙΟΝ δεν είναι «εμπορική» κερδοσκοπική επιχείρηση. Είναι μια ομάδα συντρόφων …Γι’ αυτό, ο οίνος που έχει παραχθεί, δεν πουλιέται στο εμπόριο, αλλά προσφέρεται στα μέλη, στους υποστηρικτές του οργανισμού και στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων οργανώσεων. Κατά την διάρκεια του ECOFESTIVAL θα προσφέρεται σε τιμή κόστους.

Η έκθεση «ECOFESTIVAL 2009» θα λάβει χώρα από την Πέμπτη 5 έως Κυριακή 9 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (εκτός Πέμπτης: 16-21), στο Εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace, Κηφισίας 39, Μαρούσι, Αθήνα
Η εκδήλωση της Κοινότητας του ΗΛΕΣΙΟΝ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 3 το απόγευμα στην αίθουσα Ε3 της έκθεσης.
Ρούμελη, 1η Νοεμβρίου 2009
Για την Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ
Έμμη Πανούση, 6945358916
Νίκος Ρουμελιώτης, 6909748808
www.helession.gr
Παλιότερα άρθρα για το θέμα http://iteanet.blogspot.com/2009/02/blog-post_9648.html
και http://iteanet.blogspot.com/2008/11/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου