Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Τα αιτήματα της μαθητικής κατάληψης στην Άμφισσα

Τα αιτήματα των μαθητών του ΕΠΑ.Λ είναι τα εξής:
1. ‘Έχουμε φτάσει Νοέμβριο και το Σχολείο παραμένει χωρίς κυλικείο από τις 11 Σεπτέμβρη που άρχισαν τα μαθήματα, παρόλα αυτά υπολειτουργούσε και πολύ πιο πριν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Άρα γνωρίζατε τα προβλήματα που ήδη υπήρχανε και από πέρσι, αυτό έχει σαν συνέπεια να αναγκαζόμαστε κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων να πηγαίνουμε στο διπλανό σούπερ μάρκετ, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα, να αγοράζουμε ... ανθυγιεινά προϊόντα, να καθυστερούμε και να μην είμαστε στην ώρα μας στο μάθημα με αποτέλεσμα να παίρνουμε αδικαιολόγητες απουσίες. Παρόλα αυτά, το να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ είναι απαραίτητο τουλάχιστον μια φορά, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε από τις 8 έως τις 2 στο Σχολείο καθημερινά και υπάρχουν που είναι στο δρόμο από τις 6 ή και 7
2. «ΣΧΟΛΕΙΑ —ΦΥΛΑΚΕΣ»!!!
Επιτρέπεται Το «κλείδωμα» της εξώπορτας του Σχολείου σε όλη τη διάρκεια της μέρας;
3. Έλλειψη καθηγητών σε ειδικότητες που τα μαθήματά τους εξετάζονται πανελλαδικά.
4. Ανακαίνισή αιθουσών διδασκαλίας , πίνακες κουρτίνες, θέρμανση και ανακαίνιση αίθουσας εκδηλώσεων(καρέκλες, κουρτίνες κλπ)

5. Εκσυγχρονισμός των απαράδεκτων βιβλίων σύμφωνα με την ύλη που εξεταζόμαστε πανελλαδικά.
6. Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16.
7. Ν’ αυξηθεί στο 10% του ΑΕΠ η Χρηματοδότησή για την Παιδεία από το 3% περίπου που είναι σήμερα. για να λυθούν πολλά από τα παραπάνω προβλήματα.
8. Να μην παίρνουν 2ήμερες αποβολές οι μαθητές που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις παρελάσεις
9. Απαγορεύεται το κάπνισμα εντός του σχολείου;
Σύμφωνα με τη νομοθεσία «Δεν επιτρέπεται στους μαθητές, Τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσή, να καπνίζουν στους Χώρους του Σχολείου». Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια νομοθεσία «το κάπνισμα δεν ν’ αντιμετωπίζεται ως πειθαρχικό παράπτωμα. Στους μαθητές που τυχόν καπνίζουν θα πρέπει να γίνονται συστάσεις και να εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να καπνίζουν.
Εγκύκλιος Γ2/89/09-01- 1990 ΥΠ.Ε.Π.Θ. Μαθητές και κάπνισμα.
Το Δεκαπενταμελές
Συμβούλιο
ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου