Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Τσακωμός Νομάρχη με τον Δήμαρχο για την Δίκη

Ο Νομάρχης μπήκε στα χωράφια του Δημάρχου και χωρίς να είναι δική του ευθύνη έκανε συνεδρίαση Νομαρχιακού Συμβουλίου για την Δίκη. Έβγαλε μάλιστα και αποφάσεις που αποτελούν αφορμή για σχόλια στον τύπο. Ο κάθε πολίτης πρέπει να εκφράζει τις απόψεις του, το ίδιο και ο Νομάρχης, δεν καταλαβαίνουμε όμως τον λόγο σύγκλισης Νομαρχιακού συμβουλίου για το θέμα. Υπεύθυνος για την πόλη είναι ο Δήμαρχος, εκτός αν τώρα με τον Καποδίστρια 2 που δεν θα υπάρχουν πια Νομάρχες θέλει να βάλει πλώρη ξανά προς τον Δήμο.

Δείτε τι μεταδίδουν στο Ίντερνετ.

Νομάρχης: ο δήμαρχος έχασε το παιχνίδι - βλέπω αναταραχές

ΜΕ ΤΟΠΙΚΟ «ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ» ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ

Δήμαρχος: προσωπικές οι απόψεις του – οι έμποροι δεν είχαν πρόβλημα για μετά τις γιορτές


Με «επεισόδιο» ανάμεσα στο νομάρχη Φωκίδας και το δήμαρχο Άμφισσας ξεκίνησε η …σειρά επεισοδίων που όλοι περιμένουν στην πόλη κατά τη διεξαγωγή της δίκης Κορκονέα.

Ο νομάρχης Φωκίδας Νικόλαος Φουσέκης σε δηλώσεις του στην αυτοδιοίκηση.gr εξέφρασε την ... αντίθεσή του με την απόφαση του δήμου Άμφισσας να διεξαχθεί η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της πόλης, παρά τις αντιδράσεις των εμπόρων. «Εύχομαι να μην γίνουν επεισόδια, αν και το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό», είπε ο κ. Φουσέκης και πρόσθεσε με νόημα: «εάν όμως γίνουν τότε ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του για τις αποφάσεις που έλαβε».

Ο νομάρχης επεσήμανε ότι αρμόδιο για να λάβει την τελική απόφαση ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο της Άμφισσας και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να λάβει κάποια πρωτοβουλία εκτός εάν του το ζητήσουν οι επίσημοι φορείς των εμπόρων. «Το νομαρχιακό συμβούλιο σε απόφασή του είχε πει όχι στη διεξαγωγή της δίκης, λαμβάνοντας υπόψιν τις αντιδράσεις των κατοίκων και των εμπόρων. Μετά την απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να γίνει η δίκη στο ΜΟΔ Άμφισσας, δέχθηκα πολλά τηλέφωνα από μεμονωμένους εμπόρους που μου εξέφραζαν το φόβο τους για την πρόκληση επεισοδίων. Επίσημη αντίδραση δεν έχω από τους εκπροσώπους των εμπόρων, φαντάζομαι όμως αύριο που θα επιστρέψω στη νομαρχία – από ταξίδι που βρίσκομαι – το θέμα θα έρθει στο προσκήνιο».

Σε επισήμανσή μας, ότι ο δήμος Άμφισσας είπε “ναι” στη διεξαγωγή της δίκης, αλλά μετά τις γιορτές προκειμένου να μην «καθίσει» η εμπορική κίνηση, υπό τον φόβο των επεισοδίων ο κ. Φουσέκης είπε: «από τη στιγμή που κάνεις ένα βήμα πίσω είναι σαν να χάνεις το παιχνίδι.

Δ. Άμφισσας: ειλημμένη η απόφαση, προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα χειρότερα

«Αυτές είναι οι προσωπικές απόψεις του νομάρχη», απάντησε λακωνικά ο δήμαρχος Άμφισσας, Ασημάκης Ασημακόπουλος στην αυτοδιοίκηση.gr, όταν του ετέθησαν υπόψη οι σχετικές δηλώσεις του κ. Φουσέκη. «Στο κείμενο που είχαμε στείλει στον Άρειο Πάγο, προτείναμε να γίνει η δίκη μετά τις γιορτές για να μην έχουμε «παρατράγουδα» στην περιοχή μας. Και όταν λέω παρατράγουδα αναφέρομαι ακόμα και στην πραγματοποίηση έστω και μιας διαδήλωσης. Πρέπει όμως να σας πω και κάτι άλλο, ότι στην περίπτωσή μας η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν ειλημμένη, ενώ στην περίπτωση της Χαλκίδας, υπήρχε απλώς πρόταση. Το καλύτερο θα ήταν να διεξαχθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου ή στον Κορυδαλλό. Έτσι, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να προτείνουμε τη διεξαγωγή της δίκης μετά τις γιορτές για να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και της εμπορικής κίνησης. Αυτή ήταν και η απόφαση των εμπόρων, όχι μόνο η δική μας. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη και στη Δικαιοσύνη αλλά και στις αστυνομικές αρχές ότι θα μας προστατεύσουν».

Σε ερώτησή μας εάν φοβάται την πρόκληση επεισοδίων, απάντησε ότι σε περίπτωση που υπερίσχυε ο φόβος του από την εμπιστοσύνη του στις αστυνομικές αρχές ότι θα κάνουν με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον τους, δεν θα έδινε ο δήμος το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της δίκης, υπό προϋποθέσεις. «Άλλωστε εμένα το σπίτι μου και η περιουσία μου βρίσκονται μόλις πενήντα μέτρα από τα δικαστήρια», πρόσθεσε ο κ. Ασημακόπουλος.
Από aftodioikisi.gr

3 σχόλια:

  1. http://www.inews.gr/60/to-nomarchiako-symvoulio-evvoias-de-thelei-ti-diki-grigoropoulou-sti-chalkida.htm

    Θα μπορούσες όμως να δεις σε ποια απόφαση πατά ο εισαγγελέας και μεταθέτει τη δίκη από τη Χαλκίδα στην Άμφισσα.
    ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν Ο Δήμαρχος της Χαλκίδας αναλαμβάνει να μην μιλήσει αναλαμβάνει και τις ευθύνες του. Φαίνεται ότι συμφωνούσε γι αυτό δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση.
    Απο εκεί και πέρα όταν υπάρχει διαφωνία δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτός ο τσακωμός.
    Για την πόλη της Άμφισσας τον πρώτο λόγο τον έχει ο Δήμαρχος.

    Τώρα για την ουσία της υπόθεσης, πιστεύουμε ότι η δίκη έπρεπε να γίνει στην Αθήνα, από εκεί και πέρα αν γίνει στην Άμφισσα δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν τρομοκρατημένοι τηλεθεατές, ή σαν ακροδεξιοί.
    Δεν μπορούμε να ταυτίζουμε τις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις γίνουν, άν γίνουν, με επεισόδια.
    Στην Άμφισσα οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν με κατάληψη, πορείες και καθιστικές διαμαρτυρίες στο αυθόρμητο περσινό ξέσπασμα της νεολαίας που είχε φτάσει μέχρι την μικρότερη πόλη της χώρας μας.
    Κινητοποιήσεις έχουμε και φέτος απο τους μαθητές μας και πάλι δεν υπήρξε πρόβλημα, γιατί ταυτίζουμε λοιπόν τις κινητοποιήσεις, με τα επεισόδια;
    Γίνεται με αυθαίρετο τρόπο αυτή η σύνδεση
    Άλλωστε οι έμποροι και οι μαγαζάτορες φοβούνται περισσότερο τις τράπεζες και τις πολυεθνικές, για τις οποίες κανένας Δήμαρχος και κανένας Νομάρχης δεν ζητάνε να απομακρυνθούν από την πόλη μας, αλλά ίσα -ίσα τις καλοδέχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πίσω από αυτές τις κινήσεις και δηλώσεις βλέπω τα κλασικά προσωπικά πολιτικά συμφέροντα των τοπικών 'αρχόντων', δηλαδή τώρα που 'σκασε μεγάλο θέμα να πάρουμε πρωτοβουλίες για να 'φανούμε' στα μάτια του κόσμου.
    Δυστυχώς ο πολύς κόσμος 'ψαρώνει' ακόμα μ' αυτές τις τακτικές Μαυρογιαλούρου και δεν κοιτάει την ουσία της υπόθεσης:
    Αφ' ενός ότι δηλαδή το θέμα συζητιόταν εδώ και καιρό χωρίς λάβει θέση κανένας τους και μόνο όταν πάρθηκε απόφαση από τον Άρειο Πάγο, ΄ξυπνήσαν' οι τοπικοί φορείς κι άρχισαν να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις.
    Αφ' ετέρου ότι δεν είναι δουλειά τους να 'ξιφουλκούν' για ένα θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και τους εμπλεκόμενους στη δίκη μόνο,ακολουθώντας την άθλια τακτική των ομόλογών τους της Χαλκίδας.
    Απ' αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει πάντως την πιο ψύχραιμη στάση φαίνεται ότι κράτησε ο Ασημακόπουλος, ενώ ο Φουσέκης αντιθέτως το 'χει καβαλήσει το καλάμι και πάει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή