Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ασφαλτόστρωση Γ&Φ Τσίγκα απο τον Δήμο Άμφισσας

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Άμφισσα 19-11-2009
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες 18-11-2009 και μετά από άπειρες δύσκολες αποφάσεις και νομικές απόψεις εξασφαλίσθηκε πλέον και υλοποιήθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Γ & Φ Τσίγκα.
Επί 20 χρόνια περίπου και πλέον λόγω εσφαλμένης τοπογραφικής αποτύπωσης και λόγω του ότι οι οικοδομικές άδειες δεν ελέγχονταν, όπως θα έπρεπε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν πολλές απόψεις- πολλές αλήθειες και σίγουρα πολλές διχογνωμίες μεταξύ συμπολιτών μας αλλά και πολιτικών μηχανικών της πόλης. Όμως ο δρόμος αυτός παρέμεινε ... πάντα με χωματένια υπόβαση, με χιλιάδες λακκούβες και σχεδόν αδιάβατος για τον καθένα αν και ήταν σχεδόν στο κέντρο της πόλης (Νέα πόλη).
(Μια πρωτόδικη απόφαση που όμως είχε καταστεί τελεσίδικος επειδή δεν είχε υποβληθεί σε εφετειακή βάσανο, ανάγκαζε σε συμμόρφωση όλους τους Δημάρχους και τις υπηρεσίες τους που δεν τολμούσαν να αγγίξουν το θέμα).
Ένα είναι σίγουρο σήμερα δικαιώνονται όλοι. Συνεπώς με την απόφαση να μην εισέλθουμε σε αντιπαραθέσεις γειτόνων, να μην πάρουμε θέση για οριοθέτηση πεζοδρομίων και περιουσιών (αυτά πιστεύουμε ότι θα τα επιλύσει η τροποποίηση σχεδίου πόλεως που βρίσκεται σε εξέλιξη), παρά μόνο να κατασκευάσουμε ασφαλτοτάπητα που γλιτώνει την γειτονιά αλλά και όλους τους διερχομένους από σκόνη, λάσπη κλπ παραδίδουμε στην πόλη έναν ακόμη δρόμο καλής κατάστασης όπως οφείλαμε ξεπερνώντας δυσκολίες που μέχρι τώρα όλοι οι προηγούμενοι τις έβρισκαν ανυπέρβλητες.
Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί της Εισαγγελία, τις Αστυνομικές δυνάμεις και κυρίως όλους τους πολίτες που συνέβαλαν να υλοποιηθεί το έργο. Ένα έργο που επί 20 και πλέον χρόνια καμία Δημοτική αρχή δεν άγγιξε θεωρώντας το «καυτή πατάτα».

1 σχόλιο: