Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Το όχι η Δίκη στην Άμφισσα, του Ιωσηφίδη

Για μια ακόμα φορά ο Ιωσηφίδης μας εξέπληξε, αυτήν την φορά με την τοποθέτησή του στο Νομαρχιακό συμβούλιο. Αυτός που θέλει να εμφανίζεται σαν εκφραστής των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας δεν βρήκε να πει μια λέξη για την δίκαιη αγανάκτηση της κοινωνίας με το περυσινό συμβάν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και για την θέληση της κοινωνίας για μια δίκαιη δίκη. Το χειρότερο απο όλα ήταν ότι συντάχτηκε με μια σειρά από απόψεις που δεν έχουν σχέση με την αριστερά. Ταυτίστηκε με τις δεξιές απόψεις ότι όποια κινητοποίηση γίνει θα είναι προβοκατόρικη και έβαλε έτσι υποθήκη για το μέλλον οποιοσδήποτε να μπορεί να επικαλεστεί για την κάθε κινητοποίηση (ακόμα και του ΚΚΕ) ότι αυτή προκαλεί αστυνομοκρατία και αναστάτωση και κινδύνους.
Δεν θέλει λέει να γίνει η Δίκη στην Άμφισσα για να μην βρεθούν οι πολίτες όμηροι των ... κατασταλτικών μηχανισμών, αν είναι έτσι ας μην γίνει καθόλου δίκη, για να μην βρεθούν πουθενά οι πολίτες σε αυτήν την θέση.
Δεν είναι έτσι όμως , η αριστερά καταδικάζει την πολιτική της καταστολής και όχι τις κινητοποιήσεις των πολιτών.
Ο Ιωσηφίδης συνεχίζει την κακή παράδοση του ΚΚΕ για το θέμα όπως εκφράστηκε πέρυσι μετά την επίσκεψη της Παπαρήγα στο γραφείο του Καραμανλή,
ας δούμε την δήλωση του.

Κατ΄αρχήν, πρέπει νομίζω να λύσουμε την απορία γιατί επιλέχθηκε η Άμ­φισσα. Έχει δικαστικό μέγαρο κατάλληλο; Έχει υποδομές για ασφάλεια των πολιτών, των κατηγορουμένων, της πόλης συ­νολικά; Μήπως αυτή η πολιτεία θέλει πόλεις και κατοίκους σε μια συνεχή διαμάχη, τρομοκρα­τώντας τους για το τι πρόκειται να τους συμβεί απ΄ τους προβο­κάτορες, φτιάχνοντας πολίτες που να επιθυμούν μεγαλύτερη αστυνόμευση;(!!!)

Την πολιτική τρομοκράτησης του λαού την έχουμε γευτεί δε­καετίες τώρα. Αυτή γευόμαστε και σήμερα.

Μας λένε, σε όλους τους τόνους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για άδεια ταμεία - ναυ­αγισμένη ασφάλιση - καμένη γη, τρομοκρατώντας μας να αποδεχθούμε αυξήσεις κοροϊδία, επιδόματα φτωχοκομείου, αυξήσεις των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, μειώσεις των συντάξεων, χιλιάδες απολύσεις, αύξηση των φόρων κ.λπ. και όλα αυτά για να μπορούν οι βιο­μήχανοι, το κεφάλαιο, να συνε­χίζουν τη ληστρική εκμετάλλευση του λαού και της περιοχής ειδικότερα τώρα εν ονόματι της κρίσης.

Η απόφασή μας δεν πρέπει να είναι «μακριά από εμάς και ας πάει οπουδήποτε αλλού». Η «έννομη» πολιτεία (!) αυτή που ανέχεται ή και κατασκευάζει τους προβοκάτορες και τους κουκουλοφόρους, που παίρνει αντιλαϊκούς νόμους σωρηδόν, που κατασκευάζει ενόχους, που τρομοκρατεί τους πάντες με τους κατασταλτικούς μηχανι­σμούς, που επιβάλλει το νόμο
της σιωπής σε ότι αντιτίθεται σ΄ αυτήν δεν μπορεί να βρει τρόπο και τόπο να κάνει μια δίκη;

Ας μην τρελαθούμε!!!

Εμείς λέμε ΟΧΙ. ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕI Η ΔΙΚΗ ΕΔΩ.

Δεν θέλουμε σε καμία περί­πτωση ο λαός της Άμφισσας και της ευρύτερης περιοχής να είναι για μεγάλο (ούτε για μικρό) χρονικό διάστημα υπό καθε­στώς ομηρίας των κατασταλτι­κών μηχανισμών. Να μη μπουν σε κίνδυνο οι έτσι κι αλλιώς μι­κρές περιουσίες των αυτοαπασχολούμενων συμπολιτών μας που βιώνουν την ανέχεια. Νομίζω ότι εν ονόματι της τρο­μοκράτησης συνολικά του ελλη­νικού λαού που επιβάλουν τα Μ.Μ. Ενημέρωσης, της «πλη­ροφόρησης» των μεγαλοεργο­λάβων - μεγαλοκαναλαρχών και επεισόδια θα γίνουν και έκτροπα θα έχουμε.

Η συσπείρωση των επαγγελμα­τιών για το θέμα αυτό είναι θε­τική, όμως νομίζω ότι έτσι συσπειρωτικά πρέπει να κινη­θούν για την κρίση στην αγορά, να αποδώσουν ευθύνες για την πτώση του τζίρου τους, να πα­λέψουν σε μέτωπο με τους ερ­γάτες και αγρότες για ικανοποιητικές αυξήσεις σε μι­σθούς και συντάξεις, όχι στις απολύσεις, ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα. Στους διάφορους που θέλουν τη δίκη εδώ εμείς λέμε ότι με 10-20 μέρες η αγορά δεν θα λύσει τα προβλή­ματά της που πολλά είναι και που λύσεις δεν πρόκειται να δει με τέτοιες πολιτικές άγριας λιτό­τητας για το σύνολο σχεδόν του λαού.
Γ. Ιωσηφίδης

3 σχόλια:

  1. Τέτοια κουκουρούκου ανάγνωση της τοποθέτησης του Ιωσηφίδη δεν την περίμενα από εσάς.

    "για να μην βρεθούν οι πολίτες όμηροι των ... κατασταλτικών μηχανισμών, αν είναι έτσι ας μην γίνει καθόλου δίκη, για να μην βρεθούν πουθενά οι πολίτες σε αυτήν την θέση."

    Μου θυμίζει πολύ το γνωστό "το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνόμος είναι όργανο, άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι"

    Ευτυχώς που και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πριν από μας για μας, ποιες απόψεις έχουν σχέση με την αριστερά και ποιές όχι, Ποιες κινητοποιήσεις πολιτών είναι αποδεκτές και ποιες προβοκάτσια και άλλα πολλά...
    Ευχαριστούμε πολύ πεφωρισμένοι μας ινστρούκτορες...

    Και επί της ουσίας τώρα: η δίκη να γίνει όπου θέλει.
    Οι κινητοποιήσεις για τις οποίες όλοι κόπτονται, άλλοι τις υπερασπίζονται και άλλοι τις καταδικάζουν, τι νόημα και σκοπιμότητα, κυρίως, έχουν;;;

    Επειρεάζουν οι κινητοποιήσεις, η αστυνόμευση, η μικρή ή μεγάλη δημοσιότητα (θετική και αρνητική) την έκβαση της;;;

    Θα ηθελά πραγματικά να ακούσω ή μάλλον να διαβάσω την άποψή σας, του iteanet και των αναγνωστών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι είναι εμφανής η προσπάθεια του Ιωσηφίδη να προκαταβάλει τις όποιες κινητοποιήσεις μπορεί να λάβουν χώρα και να τρομοκρατήσει τους πολίτες με τον κίνδυνο επεισοδίων.
    Θλιβερή πρακτική που συνήθως χρησιμοποιεί η ακροδεξιά.
    Επίσης δεν καταλαβαίνω ποια είναι η πρότασή του για την ουσία της τοποθέτησής του:
    "Η απόφασή μας δεν πρέπει να είναι «μακριά από εμάς και ας πάει οπουδήποτε αλλού»" λέει, ωστόσο
    τελικά αυτό φαίνεται να προτείνει.

    Προς Subutai:
    Που ακριβώς διαφωνείς με το Iteanet;
    Στην ουσία της ανάλυσης της δήλωσης ή στο ύφος, ότι δηλαδή μπορεί να βάζει μέτρο αριστεροφροσύνης;

    Τέλος, θα συμφωνήσω απόλυτα με το 2ο σκέλος της τοποθέτησης του Subutai, που είναι και το σημαντικότερο νομίζω:
    Έλεος πια με το ΠΟΥ θα γίνει η δίκη.Κάπου πρέπει να γίνει.
    Το θέμα είναι ΤΙ θα γίνει στη δίκη, κι εννοώ ΜΕΣΑ στην αίθουσα κι όχι απ' ΕΞΩ απ' αυτή.
    Αυτό πιστεύω θα 'πρεπε πρωτίστως να μας ενδιαφέρει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος στη χάρη σας Σαλωνίτες τώρα με τη δίκη.
    Όλη η Ελλάδα θα μάθει κατά που πέφτει η Άμφισσα.
    Σήμερα κυκλοφορούσε στην πόλη ο Αθέατος Κόσμος του Χαρδαβέλα στην πόλη και ετοίμαζε θέμα για τη δίκη.

    Καρατσεκαρισμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή