Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Συνεχίζει να καίει η Κερατοράχη

Από τον Αύγουστο που είχαν ξεκινήσει οι φωτιές στην Κερατοράχη που σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας συνεχίζεται να καίγεται αυτός ο Σκουπιδότοπος κοντά στο 51.

Ακολούθησε η πρόταση του Νομαρχιακού Σύμβουλου Κώστα Τσάρα που έλεγε ότι για να σταματήσει να καίγεται η Σπαρτόλακα πρέπει να μεταφερθούν τα σκουπίδια στην Κερατοράχη .
Όπως υποστήριξε αυτό έπρεπε να γίνει γιατί δεν είχε στεγανοποιηθεί η Χωματερή της Σπαρτόλακας και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης πηγών του Δημοτικού Διαμερίσματος ... Ελαιώνα .
Επίσης επειδή αναδύεται καπνός με τοξικές ουσίες, άκρως επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων και υπάρχουν καλλιέργειες με ελαιοκτήματα, ενώ τριγυρίζουν ζώα ελεύθερης βοσκής όπως μοσχάρια και αιγοπρόβατα . Τέλος επειδή η χωματερή αυτή δρα αρνητικά στην ανάπτυξη της περιοχής, στην ανάπτυξη του τουρισμού και δεν συμβάλλει στο να προχωρήσει η οδική σύνδεση της Άμφισσας με τον Παρνασσό.

Έτσι πλέον με αυτόν τον τρόπο οι πυρκαγιές και οι σκουπιδότοποι μεταφέρονται σε περιοχές που έχουν παραπλήσια χαρακτηριστικά με τους προηγούμενους.
Ας βάλει ο Δήμος τις βάρδιες που έβαλε για την Σπαρτόλακα και για την Κερατοράχη.
Οι τοξικοί ρύποι είναι υπαρκτοί όπως και η παρουσία των ζώων και ο υδροφόρος ορίζοντας, όσο για τον οδικό άξονα η φωτιά των σκουπιδιών στην Κερατοράχη στο 51 δεν αποτελεί ούτε καλό καλωσόρισμα για τον επισκέπτη, ούτε καλό αποχαιρετισμό μιας, και βρίσκεται επάνω στον φτιαγμένο κεντρικό δρόμο που συνδέσει την Άμφισσα με την Λαμία.
Υπήρξε διόρθωση του άρθρου λόγω κακής ενημέρωσης σχετικά με την Κερατοράκη και την Σπαρτόλακα. Η φωτιά πάντως είναι υπαρκτή όπως και το πρόβλημα.

4 σχόλια:

  1. tha eprepe na gnorizete oti oi filakes itan gia orismeno xroniko diastima k gia tin periodo pou ekei pigainan ta skoupidia apo olous tous dimous, opote emplekotan k o sdanf.
    tora den paei kanenas ta skoupidia ekei ki exei stamatisei i diaxeirisi. an thelete na kanete "reportaz" tha prepei na apefthinthite sto sdanf ki oxi na lete asinartisies katigorontas adika apo ton kanape sas, xoris stoixeia.
    ta "reportaz" (o theos na ta kanei) me ton tropo "kati akousa, kapoios moy eipe, kapou ematha" sas ipotimoun k sas katastoun grafikous piso apo tin anonimia sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπαρτολακα και 51 ειναι δυο εντελως διαφορετικες περιοχες!Η φωτογραφια ειναι απο το 51

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα καλόπιστα σχόλια απαντούμε ως εξής , υπήρχε και φωτιά και καπνός.
    Υπήρχαν βέβαια περισσότερες απο μία φωτιές και δημιουργήθηκε μπέρδεμα αν είμαστε καλοπροαίρετοι όλα λύνονται.
    Το άρθρο διορθώθηκε.
    Όσο για το Ρεπορτάζ αυτό είναι όλων. Και αυτών που γράφουν και αυτών που σχολιάζουν, αυτό είναι ένα blog και αυτή είναι η χρησιμότητά του ο λόγος και ο αντίλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι έχουν μπερδέψει το blog με το δημοσιογραφικό site και τον blogger με το ρεπόρτερ.
    Αντί λοιπόν να συμβάλλουν στην ενημέρωση, όλο διαμαρτύρονται με άκομψο τρόπο (αν κι έτσι ακόμα καμιά φορά συμβάλλουν στην ενημέρωση για να λέμε και του στραβού το δίκιο).
    Αφού θεωρείται αναξιόπιστο το blog, γιατί εξακολουθείτε να το επισκέφτεστε;
    Το 'χω ξαναγράψει:
    Δυστυχώς δεν έχουμε εξοικιωθεί σε μεγάλο ποσοστό ακόμα με τα νέα διαδραστικά μέσα.Ίδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή