Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

O Χαρδαβέλας σε μέτωπο δεξιάς ακροδεξιάς Κούγια για να επηρεάσει τους ενόρκους της Άμφισσας

Συνεχίστηκε χθες στην Τηλεόραση το σήριαλ της Δίκης των Δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πριν ακόμα καλά καλά ξεκινήσει η δίκη. Ο Χαρδαβέλας στην εκπομπή του Αθέατος Κόσμος, προσπάθησε να επηρεάσει τους μάρτυρες της Άμφισσας, μιας και μια Αθηναϊκή εκπομπή που αναφέρεται σε μια μια μικρή επαρχιακή πόλη, προσελκύει το ενδιαφέρον και μπορεί να δημιουργήσει κλίμα.
Στην εκπομπή υπερπροβλήθηκαν τα επεισόδια των αντεξουσιαστών πέρυσι την Αθήνα και έκανε την δίκη να μοιάζει σαν αντιπαράθεση αυτών που θέλουν τα επεισόδια και αυτών που υπερασπίζουν την αστυνομία.
Η δίκη στην Άμφισσα θα κρίνει μια εν ψυχρώ δολοφονία και τίποτα άλλο.
Η υπεράσπιση των δύο αστυνομικών προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες και από απομονωμένοι από ...... όλους που ήταν, να εμφανίζονται αυτοί ότι εκφράζουν την πλειοψηφία του κόσμου.
Οι Δεξιές και ακροδεξιές συμμαχίες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην Άμφισσα παρά μόνο άσχημες μνήμες του παρελθόντος, που δεν θέλουμε να ξαναδούμε στον τόπο μας.

Διαβάστε ένα άρθρο για την εκπομπή.

Αθλιότητες Χαρδαβέλλα

Μια ακόμα άθλια σελίδα στην προσωπική του δημοσιογραφική διαδρομή έγραψε στην τελευταία τηλεοπτική του εκπομπή ο Κώστας Χαραδαβέλας.
Ασχολήθηκε για μια ώρα με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους μπάτσους όπου μαζί με την «εκλεκτή» παρέα του (την αποτελούσαν ο θλιβερός Γ. Καραμπελιάς, ένας συνδικαλιστής μπάτσος και ο τηλε-βιβλιοπώλης βουλευτής του ΛΑΟΣ, Βελόπουλος) έχυναν το δηλητήριο τους ενάντια στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, ενός την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου προσπάθησαν να την παρουσιάσουν σαν ένα απλό "δυσάρεστο γεγονός".

Πριν προχωρήσουμε στον σχολιασμό της εκπομπής να γράψουμε τηλεγραφικά δυο λόγια για το ποιόν του Κ. Χαρδαβάλα.

Ο τύπος αυτός απ’ τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, τότε που κάλυπτε σαν απεσταλμένος του «Εθνους» τα γεγονότα του Μάη του 68 στην Γαλλία είχε δώσει δείγματα γραφής.
Πληροφοριακά να πούμε ότι τότε είχαμε δικτατορία στην Ελλάδα και τα ρεπορτάζ του που έστελνε από την Γαλλία, είχαν τόσο πάθος του ενάντια στους εξεγερμένους Γάλλους που ούτε η κραγμένη φασιστοφυλλάδα της εποχής «Ελεύθερος Κόσμος» την είχε.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα γραφόμενα του στο φύλλο της εφημερίδας που παραθέτουμε την φωτογραφία: «Οι αναρχικοί εκίνησαν όλη αυτή τη συμφορά, που ξαφνικά και στην ώρα της μεγάλης της ανόδου έπληξε τη Γαλλία.
Εξακριβωμένο επίσης είναι ότι Τροτσκυσταί και Μαοϊσταί συνειργάσθησαν σ' αυτή την αναταραχή».
(Κρατήσαμε την ορθογραφία της εποχής).

Με δυο λόγια θέλουμε να πούμε ότι την εποχή της χούντας στην Ελλάδα, ο Χαρδαβέλλας, ήταν ένα πειθήνιο όργανο των Απριλιανών δικτατόρων και με τα ρεπορτάζ του προωθούσε απόλυτα τις δικές τους σκοπιμότητες.

Ένα τέτοιο «ταλέντο» σαν του Χαρδαβέλλα, φυσικά δεν χάνετε και μετά την μεταπολίτευση βρέθηκε να δουλεύει στην κρατική τηλεόραση όπου το 1979 σημείωσε την μεγαλύτερη «δημοσιογραφική επιτυχία» του που θα τον συνοδεύει σε όλη του την καριέρα.
Ηταν τότε που ανακάλυψε τις «θαυματουργές ιδιότητες» του «νερού του Καματερού». (Για τους νεότερους αναγνώστες μας που δικαιολογημένα δεν γνωρίζουν για τι μιλάμε, να τους πούμε ότι ένας τσαρλατάνος τότε ισχυριζόταν ότι είχε βρει κάποιο νερό που γιάτρευε μέχρι τον καρκίνο).

Αν αρχίσουμε να μιλάμε για την μετέπειτα δημοσιογραφική διαδρομή του Χαρδαβέλλα από τα «ΝΕΑ» μέχρι το Alter που κατέληξε θα χάσουμε τον σκοπό μας που είναι ο σχολιασμός της τελευταίας του εκπομπής.

Σ’ αυτή λοιπόν, αφού ο παρουσιαστής τόνισε απ’ την αρχή ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικού στις εκφράσεις μας αφού η υπόθεση δεν έχει ολοκληρωθεί δικαστικά» άρχισε με επιλεγμένες εικόνες αρχείου και κατευθυνόμενα ρεπορτάζ, από την πόλη της Αμφισσας όπου πρόκειται να δικαστούν οι δολοφόνοι μπάτσοι, να καλλιεργεί ένα σκηνικό πανικού για το τι μπορεί να συμβεί στην πόλη κατά την διάρκεια της δίκης, για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες μιας μικρής επαρχιακής πόλης που θα εκλεγούν ένορκοι στο δικαστήριο…

Και δωσ’ του οι επιλεγμένες εικόνες αρχείου με σπασμένες τζαμαρίες και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα να διαδέχονται η μια την άλλη.

Η αίσθηση μας είναι ότι προετοίμαζε την λεγόμενη «κοινή γνώμη» (αν το έκανε με δική του πρωτοβουλία ή ακολουθούσε κάποιο «επιτελικό σχέδιο» δεν μπορούμε να το ξέρουμε) για να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα, στο όνομα ενός κατασκευασμένου "εχθρού" το επόμενο διάστημα αστυνομοκρατούμενες περιοχές.

Σημασία για τον Χαρδαβέλλα τους καλεσμένους του έχουν οι ζημιές που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη και όχι η ζωή ενός 15χρονου παιδιού που χάθηκε.
Αυτή σύμφωνα με το συνονθύλευμα που υπήρχε στα πλατό της εκπομπής ήταν «ένα τυχαίο περιστατικό», ένα «δυσάρεστο γεγονός».

Ηταν όντος θλιβερό το γεγονός να βλέπεις τον Χαρδαβέλλα να ζητάει τα «φώτα» του Γ. Καραμπελιά «αφού είναι πιο μέσα στα πράγματα» αν θα γίνουν επεισόδια κατά την δίκη στην Άμφισσα, πώς μπορούν να αποφευχθούν ….
Κι αυτός ο πάλε ποτέ «αντιεξουσιαστής» να κάνει «βαθυστόχαστες» εκτιμήσεις. Εμετός.

Ο μπάτσος συνδικαλιστής –Κικέτο τον έλεγαν αν συγκρατήσαμε καλά το όνομα του- να μιλάει για την «πολιτεία που δεν δίνει την συμπαράσταση που πρέπει στα αστυνομικά όργανα» και ο Βελόπουλος του ΛΑΟΣ που επέπληττε το κράτος για την «αναποτελεσματικότητα αντιμετώπισης ταραχοποιών στοιχείων» ήταν οι άλλοι καλεσμένοι του Χαραδαβέλλα.

Ασχημη εντύπωση μας προκάλεσε και η παρουσία του δικηγόρου Γ.Βλάχου στην εκπομπή που απαθής θεατής παρακολούθησε το βίντεο με τα όσα εξωφρενικά ακούστηκαν από τον Κούγια σ’ αυτό.

Ο δικηγόρος του δολοφόνου μπάτσου Κορκονέα (σημειωτέον ότι ο Κούγιας σε συνέντευξη του στο ένθετο περιοδικό της φυλλάδας VETO την Κυριακή έδωσε συνέντευξη στην οποία αυτοχαρακτηρίστηκε «Αριστερός» και μάλιστα δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει, αν του ζητηθεί, υπουργός δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ γιατί «τα πρόσωπα που επιλέγονται υπουργοί δεν έχουν εμπειρία»), ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τον πελάτη του και τον εαυτό του «θύματα της υπόθεσης».
Μπορεί να μην είπε, όπως σε περασμένη δήλωση του ότι «ήταν θέλημα Θεού» να δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος, προσπάθησε όμως με δικηγορίστικα τεχνάσματα να μιλήσει για την «κακιά στιγμή» και ότι θα προσπαθήσει οι κατηγορίες που βαρύνουν τον εντολέα του να μετατραπούν σε τέτοιες που θα επιφέρουν ανώτατη ποινή μέχρι πέντε χρόνια.

Τέσπα.

Δεν ξέρουμε αν ο δολοφόνος Κορκονέας και ο συνεργός του θα έχουν αντιμετώπιση από την «αδέκαστη» δικαιοσύνη τύπου Μελίστα.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Δεκέμβρης και η μέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου, είναι ένα ορόσημο. Και κανένας Χαρδαβέλλας δεν μπορεί να μας κάνει να χάσουμε το νόημα και ότι σηματοδότησε η δολοφονία αυτού του 15χρονου παιδιού.

Ας περιμένουν λοιπόν εκπλήξεις…
Από Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου