Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Αιρετός ο περιφερειάρχης, εξήγγειλε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε κατά την ομιλία του, στη Βουλή ότι «Η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα έχει επικεφαλής αιρετό Περιφερειάρχη και αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι νομαρχίες θα λειτουργούν πλέον ως διοικητικές μονάδες της οικείας περιφέρειας» και πρόσθεσε ότι στο επίπεδο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα θεσμοθετηθεί η «κρίσιμη» για το μέλλον της Αττικής και της Θεσσαλονίκης Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, προανήγγειλε την κατάργηση του ισχύοντος εκλογικού συστήματος με ... την προϋπόθεση του 42%, καθώς και το «δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στη δεύτερη γενιά μεταναστών και στους μετανάστες που διαθέτουν άδεια μακροχρόνιας διαμονής και έχουν συμπληρώσει πενταετία».
Ακόμη ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε την εφαρμογή ενός νέου εκλογικού νόμου,την καθιέρωση ενός Νέου Ενιαίου Μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, ετήσιο πολυμορφικό διαγωνισμό εισαγωγής στο δημόσιο με συνδυασμό μορίων και γραπτών εξετάσεων και τέλος ότι μπαίνει τέρμα στα στέιτζ στο Δημόσιο. Πηγή: Καθημερινή

Από Βοιωτικά

3 σχόλια:

  1. πως γίνεται κάθε φορά το ΠΑΣΟΚ να αλλάζει τον εκλογικό νόμο και να βάζει αλλοδαπούς να ψηφίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γιατί θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ φυσικά!!
    Βλέπεις οι άλλοι οι ηλίθιοι(ΝΔ) κοιτάζαν να το παίξουν Καρατζαφερικότεροι του Καρατζαφέρη και χαιδεύαν τα αφτιά των νοικοκυραίων.
    Έτσι τους έχουν κατατρομάξει τους μετανάστες, οι οποίοι θα πέσουν όλο ευγνωμοσύνη στην αγκαλιά του Γιωργάκη που τους αναγνωρίζει τα αυτονόητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΩΤΗΣΗ


    19-10-09


    Προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη


    ΘΕΜΑ: Το νέο δόγμα «δημοκρατία και πυγμή» εγκαινιάζεται με το θάνατο του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ


    Τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι πακιστανών εργατών στη Νίκαια. Ο Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ ξυλοκοπήθηκε και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας ως ύποπτος για ξυλοδαρμό ανηλίκου. Εκεί συνεχίστηκε ο άγριος ξυλοδαρμός του και όταν ο μηνυτής του δεν τον αναγνώρισε αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα ο αδελφός του υπό πίεση αναγκάστηκε να υπογράψει βεβαίωση ότι παρέλαβε τον αδελφό του σωματικά ακέραιο και χωρίς μώλωπες. Στις 9 Οκτώβρη ο Μοχάμεντ Κομράν αβοήθητος και στερημένος νοσοκομειακής φροντίδας υπέκυψε.

    Ο θάνατος του κούρδου πρόσφυγα Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ από λιμενικούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, οι νεκροί της Πέτρου Ράλλη, τα βασανιστήρια σε Αστυνομικά Τμήματα όπως αυτό της Ομονοίας, οι επιχειρήσεις σκούπα και τα πογκρόμ σε συνεργασία με φασιστικές οργανώσεις, οι «ζαρντινιέρες», η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, , η σεξιστική συμπεριφορά αστυνομικών στα αστυνομικά τμήματα και στους δρόμους απέναντι σε γυναίκες, η αστυνόμευση των Εξαρχείων με εξαιρετικά μεγάλη δύναμη οπλισμένων αστυνομικών, όταν μάλιστα έχει γίνει γνωστό με αφορμή τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου ότι οι αστυνομικοί είναι πλημμελώς εκπαιδευμένοι και χωρίς την απαιτούμενη ψυχολογική-ψυχιατρική παρακολούθηση, συνιστούν πλέον συνθήκη εκτροπής των σωμάτων ασφαλείας από την σύννομη δημοκρατική λειτουργία.

    Κύριε υπουργέ, σε πρόσφατες δηλώσεις σας (15-10-09) αναφέρατε ότι η ασφάλεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι ένα και το αυτό.

    Ως εκ τούτου ερωτάσθε:

    1. Θα διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Αλί;
    2. Θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι του βασανισμού και του θανάτου του;
    3. Σε ποιες υπηρεσιακές ενέργειες προέβησαν οι αρμόδιοι, ώστε να αποτραπεί ακόμα και η υπόνοια ενδεχόμενης απόπειρας συγκάλυψης;
    4. Υπάρχει επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία θανάτου του;
    5. Ποια είναι η πορεία της Ε.Δ.Ε. και πότε θα βγει το πόρισμά της;
    6. Ποια μέτρα θα πάρετε ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες συμπεριφορές;


    Ο ερωτών βουλευτής

    Τάσος Κουράκης

    Ίσως πρέπει να ξεκνήσουμε από τα πιο βασικά.
    Να τους αφήσουμε να ζήσουνε πρώτα και μετά έρχεται κι η ψήφος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή