Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Πρακτικό Αυγούστου - Πεντεόρια ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΕΝΤΕΟΡΙΑ 31/8/2009

Σας δημοσιεύουμε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Π.Δ. Πεντεορίων για να ενημερωθείτε αλλά και για να δείτε πως θα έπρεπε να μας ενημερώνουν οι Δήμοι και η Νομαρχία μας, μέσα από τις ιστοσελίδες τους.
Ο Δήμος Γαλαξιδίου δείχνει να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Πρακτικό Αυγούστου - Πεντεόρια

ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ Τ.Δ.. ΠΕΝΤΕΟΡΙΩΝ ΠΕΝΤΕΟΡΙΑ 31/8/2009
Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο ΑΡΙΘΜ. 7

Ο Πρόεδρος αφού διαπίστωσε ότι όλοι οι Σύμβουλοι ήταν παρόντες κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης είπε τα εξής .
-- ολοκληρώθηκε όχι μόνο η ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου προς τους ... Αγίους Πάντες αλλά και επισκευάστηκαν ατέλειες του δρόμου από τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο για το νερό προς τους Αγίους Πάντες.
-- στις 27/7/2009 στείλαμε νέο έγγραφο στο Δήμο για την καθαριότητα και τον εργολάβο καθαριότητας . Ύστερα από αυτό είχαμε σύγκλιση συμβουλίου με τους κ.κ. Αντιδημάρχους και τον εργολάβο με αποτέλεσμα ο εργάτης στο χωριό να οριστεί ολικής απασχόλησης και να δοθεί εντολή στον εργολάβο για την κοπή των χόρτων στους δρόμους και στην ΠΑΝΑΓΙΑ .
Λόγω μη καλής εκτέλεσης των εργασιών προσκάλεσα τους κ.κ. Αντιδημάρχους στο χωριό οι οποίοι μετά επιτόπια επίσκεψη διαπίστωσαν τα όσα τους είχα αναφέρει δίνοντας νέα εντολή προς τον εργολάβο να καθαρίσει το δρόμο προς την ΠΑΝΑΓΙΑ και όλο τον περιβάλλοντα χώρο της . Επειδή ο εργάτης που όρισε ο εργολάβος διαπίστωσε ότι όλα ήταν καθαρά και δεν καθάρισε τους χώρους που είχαν προσδιοριστεί , ενημέρωσα τον Αντιδήμαρχο κ. Κοντό ο οποίος έδωσε εντολή σε άλλο εργολάβο ο οποίος καθάρισε τους χώρους.
--στις 16 Αυγούστου στην Παναγία έγινε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση προς τους πεσόντες κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας .
Στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού είχαμε μουσικοχορευτική εκδήλωση η οποία τελείωσε τις πρωινές ώρες..Όλες τις επόμενες όμως μέρες γίναμε δέκτες παραπόνων για το ότι δεν υπήρχε καθόλου εξυπηρέτηση δεν σερβιρίστηκαν όλα τα τραπέζια με ψητό και οι τιμές ιδίως στις μπύρες ήταν πανάκριβες [ 4.00 e ] .Σημειώνω ότι είχα προβλέψει και τονίσει για τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχουμε από τη απλή διαβεβαίωση του μαγαζάτορα ότι θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του χωρίς να ληφθούν υπ ΄όψη οι υποδείξεις μου. Επί πλέον και για μείωση των δυσμενών επιπτώσεων με δικά μου έξοδα είχα παραγγείλει στο ΚΟΝΑΚΙ ψητό 11-12 κιλά του οποίου διέθεσα δωρεάν σε τραπέζια που δεν τους είχε δοθεί ψητό.
Για τα υπό εκτέλεση έργα των Πάρκινγκ κ.τ.λ. και σε έγγραφο αίτημα του Δήμου προς την Πολεοδομία είχαμε απαντητική επιστολή από την τελευταία με την οποία μας γνωρίζεται ότι αυτά απαλλάσσονται της υποχρέωσης υποβολής περιβαλλοντι-κής μελέτης.. Ύστερα από αυτά η σχετική μελέτη του έργου μαζί με την απάντηση της Πολεοδομίας θα πρέπει να αποσταλούν στην Περιφέρεια για έγκριση ώστε στη συνέχεια ο Δήμος να προβεί στη δημοπράτηση του έργου .
Επίσης σε προσωπική συνάντηση με τον κ. Νομάρχη είχα τη διαβεβαίωση ότι εγκρίθηκε το ποσό των 70.000.00 e για το δρόμο στο ΛΑΚΚΟ. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος είπε ότι ο κ. Ανδρέας Θεοχάρης υπέβαλε μία αίτηση με την οποία ζητά βεβαίωση στην οποία να φαίνεται ότι παλιά η τότε Κοινότητα Πεντεορίων είχε κατεδαφίσει αχυρώνα του για διαπλάτυνση του κεντρικού δρόμου και σε αντικατάσταση αυτού του κατασκεύασε άλλη αποθήκη στο οικόπεδό του .Επειδή για παρόμοια περίπτωση στην υπόθεση του κ. Ευθυμίου Μαμαρέλη είχε ασχοληθεί ο Δήμος θα διαβιβάσω την υπόθεση στο Δήμο για τις δικές του ενέργειες υπό ειδοποίηση μας.
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΕΥΣΤΑΘ. ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΡΕΛΗΣ
ΜΑΝΘΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου