Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Αποκλεισμός παράπλευρων διοδίων στην Τραγάνα

Σε αποκλεισμό των παράπλευρων διοδίων, που άρχισαν να λειτουργούν πριν λίγα εικοσιτετράωρα στον κόμβο έξω από το χωριό τους, προχώρησαν οι κάτοικοι στην Τραγάνα της Λοκρίδας...

Μετά τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων απέφευγε να περάσει από τα διόδια της Τραγάνας. Έτσι περίπου 1000 μέτρα πριν από τα διόδια εγκατέλειπαν την εθνική οδό περνούσαν μέσα από το χωριό της Τραγάνας και στη συνέχεια από έναν επαρχιακό δρόμο έβγαιναν και πάλι στο εθνικό δίκτυο μετά από 5 χιλιόμετρα. Για να περιορίσει τις διαρροές εσόδων... η αρμόδια εταιρία τοποθέτησε δύο παράπλευρα διόδια έτσι ώστε να εισπράττει 1,75 ευρώ από αυτούς που κατευθύνονταν από την Λαμία προς την Αθήνα και εγκατέλειπαν το εθνικό δίκτυο και αντίστροφα.
Το νέο αυτό σύστημα καταγγέλλουν και οι επαγγελματίες στον χώρο των μεταφορών, που κάνουν λόγο για χαράτσι και κάνουν γνωστό πως ήδη αναζητούν μέσω δικηγόρων τη νομιμότητα των πλευρικών διοδίων.

Η κίνηση αυτή όμως των υπευθύνων είχε επιπτώσεις και στους κατοίκους, αφού για να πάνε ακόμη και στα κτήματά τους ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν διόδια.

Οι κάτοικοι ζητούν να βρεθεί λύση και την Τρίτη θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.
Από Βοιωτικά και troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου