Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ας πληρώσουν πρώτα τον Παραδοσιακό Ελαιώνα και μετά ας χαζοπαζαρεύουν με τον ΕΛΓΑ

Οι αγρότες της περιοχής μας έχουν υποστεί μια μεγάλη ζημιά που φαίνεται να μην την έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα.
Οι περισσότεροι δικαιούχοι του προγράμματος του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την επιδότηση για το 2008, αλλά ούτε και θα την πληρωθούν το επόμενο διάστημα. Πάρα πολλοί δε εξ αυτών θα απορριφθούν και θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά.
Αιτία του προβλήματος είναι η αρπαγή των επιδοτήσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το μοίρασμά τους σε ιδιώτες και Ενώσεις.
Μετά το χαράτσι των Ενώσεων, για την ...ενεργοποίηση των δικαιωμάτων , σειρά πήραν οι ... Ιδιώτες που κάνανε την Τηλεπισκόπηση στην Άμφισσα και παράδωσαν λάθος χάρτες ανεπεξέργαστους, με λάθη κληρονομημένα από το γνωστό για το μπάχαλο, παλαιό Ελαιοκομικό Μητρώο.
Αποτέλεσμα είναι ενώ φέτος αναρτήθηκαν στην ώρα τους οι πίνακες πληρωμής, πάνω από χίλιοι πεντακόσιοι παραγωγοί από τους δυόμιση χιλιάδες να επιστρέψουν πίσω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να μην μπορούν να πληρωθούν και να μην ξέρουν που να απευθυνθούν για να κάνουν ένσταση. Μία τους στέλνουν στην Ένωση, μια στην Νομαρχία και μία στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Λαμία.
Όλες αυτές τις ενέργειες τις συντονίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ που φέρει και την κύρια ευθύνη που τόσους μήνες μετά τον Απρίλιο 2009 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθούν οι παραγωγοί, ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους. Η ανευθυνότητά του ΟΠΕΚΕΠΕ δε, είναι τόσο μεγάλη, που δεν έχει ενημερώσει τους παραγωγούς για τις διαφορές που έχουν προκύψει με την Τηλεπισκόπηση με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αγνοούν αν πρέπει να κάνουν ένσταση ή όχι.
Η τακτική του Υπουργείου να βάζει τον ΟΠΕΚΕΠΕ να κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα χρησιμοποιώντας μετακινούμενους γεωπόνους κατά δεκάδες που μένουν στο πολυτελές Ξενοδοχείο Ναυσικά στην Ιτέα και να αφήνει τους παραγωγούς χωρίς εξυπηρέτηση και γραφείο στον Νομό μεγαλώνει το πρόβλημα.

Αντί να ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα ο Βουλευτής μας, προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα και τάζει άλλες επιδοτήσεις, που είναι αβέβαιες και θα τις πάρουν έτσι και αλλιώς πολλοί λιγότεροι παραγωγοί, για το πρόβλημα ακαρπίας και καρπόπτωσης στον Ελαιώνα της Άμφισσας...
Δείτε την ανακοίνωσή του.
Στον Κατσαρό το αίτημα για αποζημίωση στη Φωκίδα
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Κατσαρό, μετά από επιστολή της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας (ΟΑΣΦ) σχετικά με την καταγραφή από τον ΕΛΓΑ των κτημάτων του ελαιώνα της Άμφισσας που εμφανίζουν ακαρπία και καρπόπτωση. Ο κ. Κατσαρός ενημέρωσε τον κ. Μπούγα ότι ο ΕΛΓΑ έχει γνώση των περιοχών, μεταξύ των οποίων και ο Νομός Φωκίδας, όπου εμφανίστηκε ακαρπία και έχει κάνει ήδη τις επισημάνσεις του ως προς την ύπαρξη, την έκταση και τα αίτια του προβλήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο εξετάζει τη δυνατότητα ειδικής αποζημίωσης για το έτος 2009.
...................................................................................................................................
Δεν αφήνετε την ειδική αποζημίωση λέω εγώ και να δώσετε τα χρήμα του Παραδοσιακού Ελαιώνα, που είναι χρήματα που έχει προγραμματίσει και η Ευρωπαϊκή ένωση και ο Παραγωγός.
Οι παραγωγοί μας έχουν φτάσει στο σημείο να πληρώνουν τριπλά χρήματα στις Ενώσεις και τους γεωπόνους και να μην εισπράττουν τίποτα.
Αφήστε το ψεύτικο τάξιμο και αρχίστε το δόσιμο των χρημάτων που δικαιούται ο κόσμος.

1 σχόλιο: