Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γιώργος Δρακάκης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για να δικαιολογήσουν τις ταμπέλες που προμηθεύτηκαν προέβησαν στις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιτέα όλους τους προηγούμενους μήνες και οι οποίες επέφεραν μεγάλη αναστάτωση στην πόλη ήταν μία σειρά αυθαίρετων και παράνομων πράξεων της Δημοτικής Αρχής αφού οι παρεμβάσεις που έγιναν (μονοδρομήσεις σήματα στάθμευσης κ.λ.π) δεν ήταν αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας και διαλόγου της Δημοτικής Αρχής με τους εξωραϊστικούς Συλλόγους και τους κατοίκους, καθώς και πολύωρων συζητήσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπει ο ΔΚΚ παρά αυθαίρετες ενέργειες !!!
Επίσης δεν είχαν επικυρωθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπει ο ΔΚΚ άρθρο 79 παρ. 2 του Ν.3463/2009 .
Θα έπρεπε να είχε εκδοθεί «Κανονιστική απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμισεων στην πόλη της Ιτέας με βάση σχετική απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής .
Φυσικά ο Δήμαρχος γνωρίζοντας ότι είναι έκθετος αναγκάστηκε να εισαγάγει το θέμα στο ... Δημοτικό Συμβούλιο μόλις στις 14/09/09 και να πάρει απόφαση κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους της παράταξής του και ενός της ελάσσονος μειοψηφίας) . Και αυτό για να δώσει χαρακτήρα νομιμότητας σε μία σειρά άστοχων παρεμβάσεων .
Εκτός όμως των παράνομων διαδικασιών που ακολουθήθηκαν όπως προανέφερα εδώ υπάρχει υποκρισία και εμπαιγμός της δημοτικής αρχής :
Tο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιτέας το Αύγουστο του 2008 ενέκρινε μία κυκλοφοριακή μελέτη η αποία προέβλεπε τρία σενάρια παρέμβασης εκ των οποίων εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν το Δεύτερο (Β) και το Τρίτο (Γ). Στα σενάρια αυτά που εγκρίθηκαν προβλέπονται ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ κ.λ.π. και κυρίως διανοίξεις που αφορούν τις Εισόδους και Εξόδους της πόλης Κεντρικά, Ανατολικά και Δυτικά με σκοπό την αποσυμφόρεση της πόλης . Τόσο στην μελέτη αλλά και κατά την κοινή λογική είναι αυτονόητο ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις (μονοδρομήσεις , σήματα ελέγχου στάθμευσης κ.λ.π) θα έπρεπε να εξεταστούν αφού γίνουν οι διανοίξεις δρόμων πεζοδρομήσεις , αναπλάσεις διαφορετικά δεν υπάρχει κανένα νόημα παρέμβασης .
Η δημοτική αρχή όμως μη έχοντας στις προθέσεις της την ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τις ταμπέλες που πρόσφατα προμηθεύτηκαν προέβη σε αυτές τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις οι οποίες αφενός δεν έχουν κανένα νόημα αφετέρου επιφέρουν αναστάτωση στην πόλη.
Σημειώνω επίσης ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2009 η δημοτική αρχή για διανοίξεις δρόμων δεν προέβλεψε ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η προμήθεια και κατανάλωση των σημάτων κυκλοφορίας και ότι «δήθεν κάτι αλλάζει» .
Αφού δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα !!!
Τουλάχιστον ας μην κάνουν ζημιά στην πόλη !!!
Γεώργιος Δρακάκης
Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας

2 σχόλια:

  1. Ποιος ήτανε αυτός από την ελάσσονα αντιπολίτευση που ψήφισε μαζί με τον Δήμαρχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία είναι από πρόσφατο τρακάρισμα που έγινε και μας έστειλε αναγνώστης, μιας τις νέες πινακίδες δεν τις έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή