Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Ας αποχαιρετήσουμε τον Ελικώνα.

Επειδή οι εργολάβοι δεν έχουν σκοπό να περιμένουν εσαεί τις αντιδράσεις των θεσμικών μας εκπροσώπων, άρχισαν δυναμικά τις εργασίες κατασκευής της γραμμής μεταφοράς, υπερυψηλής τάσης, για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από το μελλοντικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στην Θίσβη (ΘΗΣ Θίσβης).
Όπως γνωρίζετε, η νέα αυτή γραμμή μεταφοράς ξεκινά από ... το εργοστάσιο στο Κακόσι, ανηφορίζει καταστρέφοντας το αναδασωμένο λόφο του Πευκιά, προχωρά, δίπλα από τα Κούκουρα, ενώ συνεχίζει καταστρέφοντας, ολοκληρωτικά πιά, το βελανιδόδασος της Στριγανιάς στην Κορώνεια ενώ τέλος καταλήγει στον υποσταθμό της Πέτρας.
Εργάτες, που δουλευουν ολημερίς, μπουλντόζες, εκσκαφείς, γερανοί, μπετονιέρες και λοιπά σύμβολα της σύγχρονης «ανάπτυξης» μας έχουν ήδη εγκατασταθεί στον πολύπαθο Ελικώνα και ξεσκίζουν την καρδιά του. Μάλιστα, τα συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας έχουν μοιραστεί, τα μισά δουλεύουν από την Θίσβη και τα άλλα μισά από την Πέτρα.
Όπως άλλωστε δήλωσε ένας εργοδηγός «το έργο πρέπει να τρέξει οπωσδήποτε, όχι γιατί φοβόμαστε κάποιες αντιδράσεις αλλά γιατί φοβόμαστε το χειμώνα». Φαίνεται ότι κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί.
Η καταστροφή θυμίζει στους παλαιότερους, τις πυρκαγιές, που κατάκαιγαν τον Ελικώνα τις μαύρες ημέρες της γερμανικής κατοχής. Λέτε να υπάρχουν ομοιότητες;
Ας πάρουμε λοιπόν τις φωτογραφικές μας μηχανές και ας αποθανατίσουμε, τις τελευταίες στιγμές του κεντρικού Ελικώνα, όσο ακόμη προλαβαίνουμε, να τις έχουμε, να τις δείχνουμε στα παιδιά μας, γιατί άλλο δεν θα έχουμε να δείξουμε.
Επίσης, να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τους επώνυμους πολιτικούς μας ηγέτες που συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να γίνει επιτέλους και κυριολεκτικά ο Ελικώνας, «εργοτάξιο ανάπτυξης». Είναι πολλοί αυτοί, υπουργοί, βουλευτές, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, υπηρεσιακοί παράγοντες, μην αδικήσουμε κανέναν.
Αλήθεια,κ. Δήμαρχε πραγματικά πιστεύεις, ότι η εκδήλωση, που έγινε, δεν έγινε, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει; Τρίτη 12 η ώρα το πρωί, στα Κούκουρα, χωρίς κινητοποίηση, χωρίς διαφήμιση, χωρίς σχέδιο, με μία αφισέτα μόλις την προηγούμενη ημέρα, υπήρχε έστω μία ελάχιστη περίπτωση να πετύχει;
Τέλος, στο ρητορικό ερώτημα αν οι ίδιοι οι πολίτες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τον Ελικώνα, η απάντηση είναι, ίσως, αν δεν ήταν Βοιωτοί. Εδώ μας δηλητηριάζουν το νερό, μας φέρνουν τα σκουπίδια της Αθήνας και δεν τους πλακώνουμε με τις πέτρες, με τον Ελικώνα θα ασχοληθούμε; Αυτά, και σε άλλα με υγεία;

Ομάδα πολιτών Κορώνειας
Απο Συμπαράταξη Βοιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου