Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση της Νομαρχίας Φωκίδας για τον αγροτικό εξηλεκτρισμό.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχία για το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού που θα συνεχιστεί και προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α.Φ. να προχωρήσει στην κατάρτιση Συμπληρωματικού Προγράμματος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχίας προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της Νομαρχίας Φωκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Προχωρά η εφαρμογή του 1ου βασικού Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, αντιλαμβανόμενη πλήρως την ανάγκη εκσυγχρονισμού των αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, προχώρησε στην ......έγκριση του 1ου Βασικού Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το Νομό Φωκίδας, το οποίο καταρτίστηκε από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού χρηματοδοτείται από πιστώσεις που προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ 2009) της Νομαρχίας.
Αναλυτικότερα, για το πρόγραμμα προϋπολογισμού 88.320 ευρώ, εγκρίθηκαν συνολικά 10 αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και περιλαμβάνει αιτήσεις παραγωγών, οι οποίες έχουν υποβληθεί κατά τα παρελθόντα έτη.
Η Νομαρχία Φωκίδας συμμετέχει στο πρόγραμμα με το ποσό των 35.713,55 ευρώ, η ΔΕΗ με 31.750,74ευρώ και η ίδια συμμετοχή των αγροτών ανέρχεται σε 20.857,71 ευρώ.
Εντωμεταξύ να σημειωθεί ότι με απόφαση του Νομάρχη Φωκίδας κ. Νικόλαου Φουσέκη το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α.Φ. να προχωρήσει στην κατάρτιση Συμπληρωματικού Προγράμματος Αγροτικού εξηλεκτρισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχίας προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός αφορά στην ηλεκτροδότηση ή την επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου με σκοπό να βελτιωθεί η βιωσιμότητα των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο λύση σε εκατοντάδες αγροτών, κυρίως των κτηνοτρόφων, οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν γεννήτριες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ακούγεται ερεθιστικός αυτός ο αγροτικός σεξηλεκτρισμός.
    Θα ΄θελα να το δοκιμάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή