Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Καδο-μαχίες στον Δήμο Ευπαλίου

Μια μάλλον ήσσονος σημασίας υπόθεση εκεί στο Ευπάλιο έχει βγάλει στην επιφάνεια τις αγκυλώσεις ενός δήμου που δεν διαθέτει, ύστερα από 10 χρόνια λειτουργίας, δικιά του υπηρεσία καθαριότητας.
Μη διαθέτωντας λοιπόν δικιά του υπηρεσία, ο Δήμος Ευπαλίου αναθέτει σε ιδιώτη την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ κάθε χρόνο κάνει ξεχωριστή ανάθεση για τον καθαρισμό- απολύμανση των κάδων. Για το 2008, μόνο για τον καθαρισμό έδωσε 10.000 ευρώ, στον ίδιο εργολάβο που έχει αναλάβει και την αποκομιδή, προκειμένου να καθαρίσει και να απολυμάνει τους 500 περίπου κάδους που διαθέτει ο Δήμος, όμως, σύμφωνα, με όσα κατήγγειλε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Καραχασάνης, καθαρισμός ουδέποτε έγινε.

Αντ’ αυτού έγινε μόνο απολύμανση, που ο εργολάβος έδωσε σε άλλη εταιρία για 4.000 ευρώ περίπου, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα... αγνοούνται. Ζήτησε μάλιστα, αν ο εργολάβος, που δεν διαθέτει απορριμματοφόρα που μπορούν να καθαρίσουν τους κάδους, όπως για παράδειγμα αυτά του Δήμου Ναυπάκτου, όντως προχώρησε σε αυτή την εργασία να προσκομίσει τα παραστατικά, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.
Επίσης, ο κ. Καραχασάνης υποστήριξε ότι οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, που κλήθηκαν να υπογράψουν ότι έγινε ο καθαρισμός, καθώς η επιτροπή που θα επιβεβαίωνε ότι το έργο έγινε καλώς δεν ομοφώνησε, παραπλανήθηκαν.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης, υποστήριξε ότι όλα έγιναν σωστά και πως το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έβαλε στο τεχνικό της πρόγραμμα και πλύσιμο και απολύμανση, αποδεικνύει την ευαισθησία της.
Πέρα από τους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης και τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, υπάρχουν δύο σημαντικά ερώτημα που ζητούν απαντήσεις. Πρώτον, όταν ένας εργολάβος αναλαμβάνει μια εργασία, στην προκειμένη περίπτωση να μαζεύει τα σκουπίδια, δεν θα πρέπει να φροντίζει, έτσι κι αλλιώς και χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, και για την καθαριότητα; Και δεύτερο και μάλλον σημαντικότερο ερώτημα: Θα μιλούσαμε για αυτό το θέμα αν ο Δήμος Ευπαλίου είχε δικιά του υπηρεσία καθαριότητας
Από Ναυπακτία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου