Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Αλ. Αλαβάνος: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει το 10%

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξεπεράσει το 10%, για να εκλεγεί τρίτος βουλευτής, δηλώνει ο Αλέκος Αλαβάνος στο Βήμα της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται με δηκτικό χιούμορ στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι, όπως λέει, «βρίσκονται στις ηγετικές θέσεις που έχουν σήμερα χάρη στις ικανότητές τους». «Μια ιδέα ίσως είναι να δανεισθούμε ένα μέλος από τις δύο οικογένειες προκειμένου να δουλέψουμε και εμείς με ένα μοντέλο αρχηγοκεντρικό που από πολλούς θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένο στην Ελλάδα», προσθέτει.

Θεωρεί ότι τα περί «σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας», όπως και τα περίφημα «παπαγαλάκια», αποτελούν «συνέχεια της κουλτούρας περί διαφθοράς» και «αναδυκνύει την αδυναμία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να έχουν πραγματική αντιπαράθεση».

Αναφερόμενος στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου .... παραδέχεται ότι «κόσισαν εκλογικά», αλλά δεν μετανιώνει γι αυτό.

Ο κ. Αλαβάνος τάσσεται υπέρ της συνεργασίας, σε κεντρικό επίπεδο με τους Οικολόγους-Πράσινους. «Για τη δημοσκοπική τους άνοδο, νομίζω ότι εκφράζει δύο στοιχεία: την απογοήτευση από το σημερινό πολιτικό σκηνικό και τη σημασία στο περιβάλλον. Κανένα από τα δύο αυτά στοιχεία δεν είναι αρνητικά. Προέρχονται από έναν κοινωνικό χώρο με τον οποίο επιδιώκει να επικοινωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Να τραβήξουμε μπροστά» «να κλείσουμε τα αυτιά στις δημοσκοπήσεις» «να θυμηθούμε πως πυροδοτούσαμε την κοινωνία με τα εκπαιδευτικά ή τα περιβαλλοντικά θέματα», «να αφυπνίσουμε τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» «να δείξουμε πίστη στο εγχείρημα», είναι τα κεντρικά μηνύματα που στέλνει με συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

3 σχόλια:

  1. Στο Βήμα της Κυριακής που έστεινε τα γκάλοπ του debate (http://www.tvxs.gr/v12848) και απέσυρε τη συνέντευξή του μετά από αυτό μέχρι και ο Γιωργάκης (http://www.tvxs.gr/v12865);

    Σαν πολύ δε σας παίζουν τώρα τελευταία τα ΜΜΕ του Λαμπράκη, του Μπόμπολά και των άλλων του Μπαιρακτάρη εσένα και τον Τρεμόπουλο, Αλέκο μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ, ΣΠΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ 3% ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι μερικές εκλογικές αναμετρήσεις πίσω.

    Τα χρόνια που πέρασαν δείχνουν οτι καταρρέουν όσους εμπιστεύθηκε ο κόσμος να κυβερνήσουν .
    Η χρεοκοπία αυτή δεν έχει καταλήξει ακόμα σε ενίσχυση κανενός.
    Εμείς σήμερα βάζουμε την πρόταση του κοινού αγώνα ενάντια στα μέτρα που μας ετοιμάζουν μετά τις εκλογές;
    Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν να μας κλέβουν και να απαιτήσουμε μια άλλη προοπτική.
    Θα αισθανθείς ωραία αν πάρει μεγάλο ποσοστό η ΝΔ; δεν θα ζοριστείς καθόλου με αυτά που ετοιμάζει να μας σερβίρει μετά τις εκλογές;
    Θα αισθανθείς σίγουρα και ωραία αν πάρει μεγάλο ποσοστό το ΠΑΣΟΚ;
    Θα αισθανθείς ωραιότερα αν πάρουν μεγάλο ποσοστό οι οικολόγοι και συνεργαστούν με τα μεγάλα κόμματα; πιστεύεις οτι μπορούν να σταματήσουν την διαπλοκή και την μόλυνση του περιβάλλοντος εν μέσω οικονομικής κρίσης;

    Εμείς θέλουμε να ενισχυθεί η αριστερά των ενωτικών αγώνων, μόνο όλοι μαζί μπορούμε.
    Γι αυτό παλεύουμε τόσα χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή