Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Επέλαση Αιολικών εργοστασίων στην Φωκίδα

Εργοστάσια που δεν φέρνουν εργαζόμενους αλλά διαπλεκόμμενους.

Βουνά, λαγκάδια παραλίες όλα στο βωμό των επιδοτήσεων των Αιολικών εργοστασίων.

Μας γέμισαν μεταλλεία τώρα θέλουν να μας γεμίσουν και αιολικά εργοστάσια.

Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που μολύνουν μεταμφιέζονται σε δήθεν οικολόγους για να κατακλέψουν τις επιδοτήσεις που πληρώνουμε εμείς σαν κορόιδα, και τους μοιράζει η Κυβέρνηση.

Βγαίνει και ο Βουλευτής και λέει ότι έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα, το μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ότι εδώ νομίζουν ότι υπάρχουν κορόιδα και θα τους ανεχθούν να καταστρέψουν τον τόπο για να τα οικονομήσουν εις βάρος του.

Τι ελπίδες ανάπτυξης έχουν όλες αυτές οι περιοχές αν εγκατασταθούν και αυτά τα εργοστάσια που καταστρέφουν την φύση;
Μόνο στο Γαλαξίδι (κρίμα το άρθρο που γράψαμε) που είναι ... μια σταλιά Δήμος έχουν μαζευτεί ένα σωρό αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα. Νομίζουν οι Δήμαρχοι αυτών των περιοχών ότι θα βοηθήσουν την ανάπτυξη;
Ο Νομός μας έχει το πλεονέκτημα του φυσικού του περιβάλλοντος που δεν έχει αλλοιωθεί, αυτές οι μονάδες θα καταστρέψουν τα συγκριτικό μας πλεονέκτημα.
Αυτές οι μονάδες δεν θα φέρουν ούτε ένα ευρώ στον τόπο.
Οι εταιρίες που διώχτηκαν από τα νησιά και τις περιοχές που έχει πράγματι Αιολικό Δυναμικό βρήκαν του Κασίδη το κεφάλι να τα εγκαταστήσουν. Το ζήτημα για αυτούς είναι δευτερεύον το ποσόν του αιολικού δυναμικού , το πρωτεύον είναι να βρουν κάπου να τα εγκαταστήσουν, να πάρουν την επιδότηση.
Γαλαξίδι, Δεσφίνα, Βαρδούσια Ευπάλιο, Λιδορίκι να ζητήσουμε μια άλλου είδους ανάπτυξη να δώσουν την ίδια επιδότηση στους κατοίκους να εγκαταστήσουν φωτοβολταικά στις ταράτσες των σπιτιών τους. Δεν αντέχουμε άλλα περιβαλοντικά εγκλήματα, φτάνει η διαπλοκή και το πλιάτσικο.
Αν η κυβέρνηση θέλει να γίνει ιδιωτική ΔΕΗ ας την φτιάξουν με τα χρήματά τους οι Ιδιώτες , δεν μπορεί να τους κάνουμε εταιρίες με τα δικά μας χρήματα καταστρέφοντας την φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου