Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Τα γουρούνια των Δελφών αντί των ...ταύρων της Παμπλόνα!

Κωμικοτραγικά γεγονότα εξελίχθηκαν κατά την διάρκεια της Παρέλασης της 25 Μαρτίου στους Δελφούς.
Ένα φορτηγό μπαίνει στον κεντρικό δρόμο και σηκώνει την ανατροπή του , αμέσως ξεχύνονται στον δρόμο γουρούνια μεγάλων διατάσεων που αρχίζουν να τρέχουν τρομαγμένα στα στενά των Δελφών. Αν δεν υπήρχε ο φόβος πως θα αντιδράσουν τα γουρούνια και ο φόβος στα μάτια των μικρών παιδιών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα κωμικό γεγονός.
Η πράξη του κτηνοτρόφου της περιοχής έχει να κάνει με την κόντρα του με την τοπική Δημοτική Αρχή που αρνείται να του δώσει άδεια να κάνει στάβλο στην περιοχή των Δελφών. Οι υποσχέσεις των τοπικών αρχόντων ότι θα "τακτοποιήσουν" τις οποιεσδήποτε αξιώσεις των δημοτών τους, νόμιμες ή όχι, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για αυθαίρετη κατασκευή Ξενοδοχείου στην περιοχή συμφερόντων της κόρης του Δημάρχου δείχνει την έκταση του προβλήματος.
Πάντως για να γίνουμε πιο ουσιαστικοί και να λύσουμε το πρόβλημα το Iteanet βρήκε την λύση....
Να δώσει άδεια για στάβλο ο Δήμαρχος στο ισόγειο του ξενοδοχείου της κόρης του αυτό να το εντάξει στο πρόγραμμα οικοτουριστικής, οικολογικής, βιολογικής και κοντοσουβλικής ανάπτυξης της περιοχής με έξτρα ατραξιόν γουρουνο-παρελέσεις.
Όπως τα στενά της Παμπλόνας είναι γνωστά για τις ταυροδρομίες, τα στενά των Δελφών να γίνουν γνωστά για τις γουρουνο-παρελάσεις.

Δείτε το δημοσίευμα της Espresso
Γουρούνια αντί για μαθητές παραλίγο να παρελάσουν στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στους Δελφούς! Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ξαφνικά είδαν να ξεπροβάλλουν από το… πουθενά πέντε χοίροι και να εισβάλλουν στη γραμμή της μαθητικής παρέλασης, λίγα λεπτά πριν από την έναρξή της.

Ανδρες της αστυνομίας που παρευρίσκονταν στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα και με τη βοήθεια κάποιων κατοίκων απώθησαν τα -συμπαθέστατα κατά τα άλλα- γουρουνάκια. Κατόπιν συνέλαβαν τον κτηνοτρόφο στον οποίο ανήκαν τα ζώα. Ο βοσκός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν κατέθεσε κανείς μήνυση εναντίον του.

Ο ίδιος ο κτηνοτρόφος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση με τα γουρούνια του (τα οποία ξεπερνούν τα 1.000) είναι ανεξέλεγκτη, αλλά τόνισε ότι δεν φταίει εκείνος γι’ αυτό, αλλά ο δήμος Δελφών, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν του δίνει άδεια να περιφράξει το χώρο όπου εκτρέφει τα ζωντανά του. Από την πλευρά του, ο δήμος ρίχνει το «μπαλάκι» στη Νομαρχία και στη Αγορανομία, ζητώντας τους να επιληφθούν της κατάστασης. Οπως είπε στην «Espresso» η αντιδήμαρχος Δελφών Λέλα Μπακολουκά: «Αρμόδιοι για το συγκεκριμένο θέμα και την επίλυσή του είναι η νομαρχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου