Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Αίτηση σύγκλισης Νομαρχιακού Συμβουλίου απο την Κίνηση για την σωτηρία της Γκιώνας και η απάντηση της Νομαρχίας


Αρ. Πρωτ: 2009-0201
Γκιώνα, 4 Φεβρουαρίου 2009
ΠΡΟΣ: Τον ΝΟΜΑΡΧΗ και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η εξουσιοδοτημένη επιτροπή από την Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Δήμου Γραβιάς, που έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 2008 στον Αποστολιά Γραβιάς, ζητά από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τον Νομάρχη Φωκίδας έκτακτη σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την ΣΩΤΗΡΙΑ της ΓΚΙΩΝΑΣ και των χωριών της, από τις φοβερές καταστροφές που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται. Επισυνάπτεται και ... σχετική ανακοίνωση – ψήφισμα της Συνέλευσης.

Επιπλέον την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008 έγινε προσπάθεια εμπρησμού του σπιτιού του μέλους μας Στέφανου Κόλλια, στην Καλοσκοπή, από αγνώστους μέχρι στιγμής εμπρηστές. Επισυνάπτουμε επίσης σχετική μας ανακοίνωση.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

Για να διαβάσετε την απάντηση της Νομαρχίας πατήστε επάνω στην σελίδα

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή τι περίμεναν να τους απαντήσει ο Μανδρέκας; Αν το έγγραφο της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας απευθυνόταν σε αυτόν, σαν πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου, τότες καλώς απάντησε έτσι γιατί ο Κώδικας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είναι σαφέστατος στην παράγραφο που επικαλέιται ο Μανδρέκας :
    «3. Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο, όποτε το ζητήσει ο Νομάρχης ή η νομαρχιακή επιτροπή ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας ή του πρώτου επιλαχόντος συνδιασμού με γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3), κλάσμα μικρότερο της μονάδας στρογγυλοποιείται στην επόμενη μεγαλύτερη μονάδα
    Αν ο πρόεδρος δεν το συγκαλέσει μέχρι και την έκτη μέρα από την υποβολή της αιτήσεως, το συμβούλιο συνέρχεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2, ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλισή του.»
    Από τη στιγμή που ο νομάρχης είναι πρώην εργαζόμενος των μεταλλείων (είναι άραγε ακόμα;), φυσικά και δε θέλει να πάει κόντρα στο χέρι που τον ταΐζει και φυσικά παρέπεμψε το θέμα στον Μανδρέκα, που τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ήξερε τα κατατόπια και μπορούσε να δώσει μια νομότυπη απάντηση.
    Απορώ όμως με την κίνηση για την Γκιώνα,
    1. δεν έχει κάποιον νομικό στη σύνθεσή της ή κάποιον που να μπορεί να ψάξει και ερμηνεύσει τη νομοθεσία, ώστε να αποφύγει τέτοιους σκοπέλους; Γιατί αν δεν έχεις κάποιον σχετικό με αυτά ή με διάθεση να την ψάξει, σε φάγαν λάχανο οι πολιτικάντιδες.
    2. δεν υπάρχει κάποια πρόσβαση στη μειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου για να περάσουν το ζήτημά τους; Εκτός και αν οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι είναι και αυτοί έμμισθοι των μεταλλείων. Όποιος γνωρίζει, ας απαντήσει.
    Καλό θα ήταν iteanet να μας δημοσίευες και το original έγγραφο της κίνησης για να δούμε που ακριβώς απευθύνεται, τι λέει και σε ποιους κοινοποιείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή