Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Καταγγελία για το ΤΕΙ Άμφισσας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

"Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η εξεταστική του τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης (παράρτημα Άμφισσα) του ΤΕΙ Λαμίας. Την προηγούμενη χρονιά άλλαξε γνωστικό αντικείμενο και από Τουριστικών Επιχειρήσεων μετονομάστηκε σε Εμπορίας & Διαφήμισης προκειμένου να μην κλείσει εφόσον στο τμήμα τα τελευταία χρόνια εισάγονταν το πολύ 20-30 φοιτητές ετησίως!!. Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του τμήματος είναι μη ύπαρξη κτιρίου και κατάλληλων χώρων εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, συστεγάζεται όλα αυτά τα χρόνια... (ιδρύθηκε το 1998) σε ένα διώροφο κτίριο μαζί με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Φωκίδας, όποιος μπορεί ας το αποκαλέσει κτίριο του ΤΕΙ….
Πέρα, από αυτό το τμήμα ως παράρτημα του ΤΕΙ Λαμίας αντιμετωπίζεται από την κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας ως η σταχτοπούτα… ότι ψίχουλο περισσέψει θα σταλεί στην Άμφισσα... Τα προβλήματα είναι αρκετά, στο σημείο μάλιστα που στα τέλη του προηγούμενου έτους οι φοιτητές – όσοι έχουν απομείνει – προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την μη ομαλή λειτουργία του τμήματος. Χαρακτηριστικά ορισμένα μαθήματα-εργαστήρια δεν γίνονταν για τεχνικούς και όχι μόνο λόγους … και οι φοιτητές κινδύνευαν να χάσουν το εξάμηνο…
Για μια ακόμα φορά, οι ιθύνοντες υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για την «κακή» κατάσταση του τμήματος με πολλά θα..θα..θα.. Ευτυχώς που ο βουλευτής της Φωκίδας κ. Μπούγας έγινε και Υφυπουργός Ανάπτυξης!!!!!
Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά το β΄ εξάμηνο στο τμήμα και η διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας δεν κόπτεται και πολύ για το παράρτημα της Άμφισσας το οποίο συνεχίζει να αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και ενισχύεται και με το ζήτημα των δεδουλευμένων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του τμήματος. Θα ξεκινήσει το νέο εξάμηνο και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΈΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ – ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2008- ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΘΑ ΚΑΝ! ΟΥΜΕ ΠΑΡΤΥ…..
Μέσα σε μια νύχτα στα τέλη του 1990, το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε την περιφερειακή πολιτική της Χώρας ιδρύοντας τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας παρά μόνο καλύπτοντας τα κατά τόπους τοπικιστικά συμφέροντα. Η Νέα Δημοκρατία με την σειρά της θυμήθηκε να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα (βαθμός εισαγωγής: 10) λες και δεν έπρεπε να ήταν αυτονόητο με αποτέλεσμα να μείνουν άδεια σχεδόν όλα τα ΤΕΙ της περιφέρειας. Και συνεχίζει σε μια παράδοξη πολιτική - επιλεκτική - αλλαγής των γνωστικών αντικειμένων τμημάτων λες και αυτό θα λειτουργήσει ως «μαγικό ραβδί» που θα μεταμορφώσει την κολοκύθα σε μια όμορφη άμαξα…"
Αναδημοσίευση από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου