Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ορειβατικός Συλλόγος Άμφισσας, εκδρομές, μαθήματα αναρρίχησης, σχολή ορειβασίας, και οργάνωση της 69 Πανελλήνιας Ορειβατικής συνάντησης στα Βαρδούσια

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
1. Το Νέο Δ.Σ.
Πρόεδρος Κων/νος Παπαγεωργίου , Γεν Γραμματέας Μαρία Βαρότση , Ταμίας
Ηλίας Τσάρας ‚ Υπεύθυνος Ορειβασίας Ηλίας Κολοβός , Υπεύθυνος Υλικών &
Καταφυγίων Αντρέας Κουφόλης , Υπεύθυνος Οικολογίας Ηλίας Καραμπέτσος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Παναγιώτης Κοίβαρης.
2. Η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00” μμ στην ταβέρνα του κου Παναγιώτη Κολαδούρου στο μοναστήρι Προσηλίου. Για όσους θέλουν να φάνε καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6974346999 έως την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου με τον ιδιοκτήτη.
3. 0 Ορειβατικός Σύλλογος οργανώνει σχολή ορειβασίας χειμερινού βουνού για όσους το επιθυμούν , μέλη του συλλόγου ή μη. Εκπαιδευτής θα είναι ο Οδηγός Βουνού κος Νίκος Χατζής. Ενημερωθείτε από την επισυναπτόμενη σχετική σελίδα. Όσοι μπορούν καλό Θα ήταν να την παρακολουθήσουν.
4. 0 Σύλλογος σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτ/ση Φωκίδας θα οργανώσει τους μήνες Απρίλιο , Μάιο , Ιούνιο 2009 μαθήματα αναρρίχησης για όλα τα σχολεία Δημοτικό , Γυμνάσιο , Λύκειο. Εκπαιδευτής θα είναι ο Οδηγός Βουνού Νίκος Χατζής. Επίσης θα οργανωθούν πεζοπορίες στα.... βουνά του Νομού. Για ταν σκοπό αυτό θα κυκλοφορήσει σύντομο σχετικό έντυπο. Να στείλετε όλοι τα παιδιά σας.
5. Η εκδρομή του Αγίου Πνεύματος στις 5-6-7 Ιουνίου 2009 θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κάρυστο. Πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει έγκαιρα. Οργανωθείτε.
6. 0 Ορειβατικός ανέλαβε για φέτος την διοργάνωση της 69ης Πανελλήνιος Ορειβατικής Συνάντησης στα Βαρδούσια. Ζητούνται από τώρα εθελοντές
προτάσεις για την διοργάνωση καθώς και ιδέες για το αναμνηστικό σήμα της
Π.Ο.Σ. Επικοινωνήστε με τον σύλλογο.
7. Κάθε Τετάρτη μετά τις 20:00” μμ το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοικτά. Όσοι θέλετε μπορείτε να περνάτε για συζήτηση και ενημέρωση. Κερνάμε τσίπουρο εξαιρετικό , φετινής παραγωγής. Επίσης την ίδια ημέρα μπορούν να έρχονται για εγγραφή όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του συλλόγου.
8. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο κο Κώστα Δασκαλόπουλο ο οποίος το Τελευταίο διάστημα συχνά μας συνδράμει οικονομικά , από δικά του χρήματα για τα τρέχοντα έξοδα του συλλόγου.
Να ’σαι καλά φίλε Κώστα.
Με Τιμή
Το Νέο Δ.Σ.


ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1. Κυριακή 01-02-2009 Γκιώνα , Συκιά — Λαζόρεμα αναχώρηση ώρα 7:00” πμ.
2. Κυριακή 15-02-2009 Παρνασσός , Παλιοπαναγιά - Αγόριανη αναχώρηση ώρα 7:00” πμ.
3. Κυριακή 08-03-2009 Γκιώνα , Δασικό χωριό-Καψίτσα-Ρωμαίικο αναχώρηση ώρα 8:00” πμ.
4. Κυριακή 22-03-2009 Γκιώνα , Ασπρόξυλα-Κοκοδιάρης αναχώρηση ώρα 7:30” πμ.
Όλες σι αναχωρήσεις θα γίνονται από το γραφείο του Συλλόγου.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22650 23420 κάθε Τετάρτη και στα κινητά 6974824456 κος Κώστας Παπαγεωργίου και 6944274758 κος Ηλίας Κολοβός.


ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ - ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2009
Η σχολή ορειβασίας χειμερινού βουνού έχει σκοπό να σας δώσει την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται κάποιος ώστε να είναι ικανός να κινηθεί με ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον το χειμώνα. Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τον ορειβατικό εξοπλισμό και ρουχισμό, μετεωρολογία και προσανατολισμό,ποιοι είναι οι κίνδυνοι στο βουνό και πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Από την πλευρά σας προετοιμαστείτε με καλή φυσική κατάσταση και όρεξη για δράση και περιπέτεια στο βουνό.
Μαζί θα μάθουμε τον τρόπο κίνησης στο δύσκολο χειμερινό βουνό στοχεύοντας ... πάντα ψηλότερα! Το Καλοκαίρι έρχεται και η δοκιμασία της διάσχισης του Μοιιι &ο& ή της ανάβασης στο Μοιιτ Β1&ιιο την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης σας περιμένει για να αναμετρηθείτε.
Τα μαθήματα θα γίνουν τα Παρακάτω διήμερα (Σάββατο & Κυριακή) σε βουνά της Στερεάς Ελλάδας Και της Πελοποννήσου. Η διαμονή θα γίνετε πάντα σε ορειβατικά καταφύγια. Η επιλογή του βουνού για το κάθε διήμερο γίνετε σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες και την ποιότητα — ποσότητα του χιονιού. Η σειρά των μαθημάτων είναι η εξής:
24-25/1 ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ:
Ανάβαση: απλή ορειβατική ανάβαση σε κορυφές του Ερυμάνθου.
Μάθημα: για τις τεχνικές του, βηματισμού στο χιόνι με χρήση μπατόν, πιολέ, (κραμπόν αν επιτρέπουν οι συνθήκες χιονιού),
Θεωρία: προπόνηση και διατροφή, έννοια του ορισμού φυσική κατάσταση, προσανατολισμός, τακτικές ανάβασης στο βουνό, πρώτες βοήθειες, μεταφορά τραυματία.
Διαμονή: σε καταφύγιο ή ξενώνα ή ξενοδοχείο.
7-8/2: ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ:
Ανάβαση: στην Αλογόραχη
Μάθημα: πάνω στις τεχνικές του βηματισμού στο χιόνι με χρήση μπατόν - πιολέ — κραμπον, τρόποι ασφάλισης στο χιόνι.
Θεωρία: προσανατολισμός, μετεωρολογία, κίνδυνοι στο βουνό και τακτικές ανάβασης στο βουνό. Διαμονή: σε καταφύγιο.
21-22/2: ΓΙΑΡΝΑΣΣΟΣ:
Ανάβαση: στην κορυφή Λιάκουρα.
Μάθημα: πάνω στις τεχνικές του βηματισμού στο χιόνι με χρήση μπατόν — πιολέ — κραμπον,τρόποι ασφάλισης στο χιόνι, προσανατολισμός
Θεωρία: χιονοστιβάδες, διάσωση και πρώτες βοήθειες, μεταφορά τραυματία, προσανατολισμό, μετεωρολογία.
Διαμονή: στο ορειβατικό καταφύγιο.
14-15/3: ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ:
Ανάβαση: στον Κόρακα.
Μάθημα: για τις τεχνικές πιολέ — κραμπόν, κίνηση σε σχοινοσυντροφιά, ασφάλειες και τρόποι ασφάλισης στο χιόνι, τακτικές ανάβασης στο βουνό.
Θεωρία: προσανατολισμός, μετεωρολογία, κίνδυνοι στο βουνό και τακτικές ανάβασης στο βουνό. Διαμονή: σε καταφύγιο
4-5/4: ΓΚΙΩΝΑ:
Ανάβαση: διάσχιση του βουνού, ανάβαση από την χαράδρα της Ρεκκάς στην κορυφή και κατάβαση στην Καλλοσκοπή ή την Συκιά μέσα από το Λαζόρεμα. (εναλλακτική λύση: ανάβαση και κατάβαση στα ίδια, για πρακτικούς λόγους).
Διαμονή: σε καταφύγιο υπνόσακος απαραίτητος.
Νίκος Χατζής Διεθνής Οδηγός Βουνού ομοσπονδιακός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης και Ορειβασίας Εκπαιδευτής Αλπικού Σκι και Τάπιυι*
Επικοινωνία: τηλ: 6938008699

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου