Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Οι υποψήφιοι της Ελεύθερης Στερεάς απο την Φωκίδα


  Ποιοι  είμαστε
    Eνεργοί πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που συναντήθηκαν στους αγώνες προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του Περιβάλλοντος, λειτουργώντας συλλογικά, δημιουργώντας ομάδες δράσης και δουλειάς, χωρίς αυτόκλητους ηγέτες.
    Παλεύουμε εναντίον
  της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, που ...
περικόπτουν τις δαπάνες για την αυτοδιοίκηση και τις Δημόσιες παροχές προς τους Πολίτες, ενώ ταυτόχρονα δίνουν όλα τα χρήματα  στους εργολάβους  δυσκολεύοντας  τη ζωή μας.
  της μετατροπής της μισής Φωκίδας αποκλειστικά σε μεταλλείο, με την ψήφιση του χωροταξικού από το ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά απαγορεύει οποιαδήποτε άλλη αγροτική, βιοτεχνική, τουριστική και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.
  στην μετατροπή του νομού σε ενεργειακή μπαταρία, με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών, παρά τις ενστάσεις των τοπικών κοινωνιών, σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.
   της ρύπανσης του Κορινθιακού από βιομηχανικά απόβλητα και την πρόβλεψη του χωροταξικού για ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών σχεδόν καθ' όλο το μήκος των ακτών της Φωκίδας.
  Συμφωνούμε με την προσφυγή της «ΑΛΚΥΩΝ» στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του Περιφερειακού  Χωροταξίας Στερεάς Ελλάδας.   
    Στηρίζουμε:
   τους μικρούς παραγωγούς, γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες.
  τον  πρωτογενή τομέα παραγωγής και τα εγχώρια προϊόντα. Την αξιοποίηση, την αποκατάσταση μετά την πυρκαγιά και την άρδευση του Παραδοσιακού Ελαιώνα.
  τους βιοτέχνες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό,  όλους αυτούς που έχουν πληγεί από την κρίση και την επέλαση των μνημονίων. Από αυτούς πιστεύουμε ότι θα επιβιώσει η χώρα και θα έρθει η ανάπτυξη και όχι από τις «επενδύσεις» των πολυεθνικών.
  τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους στους αγώνες τους για τα δικαιώματά τους. Ζητάμε να εφαρμοστεί άμεσα η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στην Περιφέρεια. Ζητάμε να μην υπάρξουν απολύσεις στα μεταλλεία.
Πού απευθυνόμαστε
    Στους πολίτες που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους και θέλουν και τα παιδιά τους να μπορούν να κάνουν το ίδιο. Σε αυτούς που δεν υποτάσσονται στις πολιτικές που εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αναζητούν δρόμους που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Σε όλους αυτούς που συναντηθήκαμε στους αγώνες για την προστασία των βουνών μας από την αποκλειστική χρήση των μεταλλείων και την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Σε αυτούς που βρεθήκαμε μαζί  στα Ειρηνοδικεία για αποτροπή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, στις ομάδες αλληλεγγύης, στις διαδηλώσεις για τα εργατικά δικαιώματα, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των κοινωνικών δομών, στις ομάδες δουλειάς για να καταθέσουμε προτάσεις για το χωροταξικό, τον Ελαιώνα, την εκπαίδευση, τον τουρισμό , τις εξορύξεις.
   Γιατί συμμετέχουμε στις περιφερειακές  εκλογές ;
Θεωρούμε ότι οι περιφερειακές παρατάξεις που στηρίζονται από κόμματα που έχουν αποδεχτεί τα μνημόνια και τις πολιτικές που αυτά επιβάλλουν στην αυτοδιοίκηση δεν είναι χρήσιμες στον Τόπο μας. Η αποδοχή όλων των αντιλαϊκών δεσμεύσεων τις ακολουθεί και στην περιφέρεια, όπου εξειδικεύεται η εφαρμογή αυτής της πολιτικής.
Θεωρούμε αναγκαία  τη δημιουργία στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που θα οδηγήσει στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουμε με τη δημιουργία της παράταξής  με την ονομασία “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ”.
 Η ψήφος των Πολιτών σε αυτές τις εκλογές είναι πιο σημαντική από τις προηγούμενες που αχρηστεύονταν και εξαφανίζονταν από το εκλογικό σύστημα. Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο κανένας συνδυασμός δεν θα έχει απόλυτη πλειοψηφία. Οι αποφάσεις δεν θα μπορούν να παίρνονται στα κρυφά, θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης που θα προωθείται στο λαό από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας.
         Στην πρώτη Κυριακή σαν λαός της Στερεάς θα εκλέξουμε  αυτούς που θέλουμε  να τοποθετήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα διοικήσουν την Περιφέρεια.
Εκεί πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που δεν θα λυγίσουν στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και θα υπερασπίσουν τις τοπικές κοινωνίες, τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους. Αυτούς που θα είναι δίπλα τους, μαζί τους, να στηρίξουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους, χωρίς να τους ξεχάσουν μετά τις εκλογές.
 Οι  υποψήφιοι σύμβουλοι της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ”  από τη Φωκίδα

 Καϊσαρλή Αργυρώ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ν. Ηράκλειο Αττικής και έχει τελειώσει την ΣΕΛΕΤΕ -Σχεδιάστρια εξωτερικών χώρων.
Μένει στο Σερνικάκι εδώ και 23 χρόνια και είναι παντρεμένη με τον ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΤΣΙΝΤΖΗΡΑ. Έχει μία κόρη 22 χρονών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών του Σερνικακίου Η παρουσία της στα κοινά είναι καθημερινή συνεχόμενη μέσα από διάφορες συλλογικές δράσεις. Αποφάσισε να κατέβει...


στα κοινά γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά: Πιστεύω ότι θα υπάρξουν καλύτερες μέρες γι αυτόν τον παραμελημένο τόπο

Μαμάκου Μαρία
Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Γεννήθηκε το 1954 στη Ν. Φιλαδέλφεια και ζει στην Ιτέα από το 1980. Είναι παντρεμένη με το ΝΙΚΟ ΚΑΛΛΙΑ και έχει 2 κόρες. Εργάστηκε στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, στη Βιομηχανική Συντήρηση και Έχει εκλεγεί σε Δ.Σ.Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Μέλος της ΔΕΤΠΑ του Δήμου Ιτέας, στο Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Τεχνολόγων Μηχανικών Λιβαδειάς, Εκπρόσωπος του Σωματείου “ΕΝΩΣΗ” στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς,μέλος της Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων. Έχει ενεργή δράση στο κίνημα Πολιτών για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατά των πλειστηριασμών, για τα Κέντρα Υγείας  το Νοσοκομείο Άμφισσας, το Χωροταξικό. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.
 Παπανικολάου Κωνσταντίνος 

Συνταξιούχος αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού – Οικονομολόγος.

Κατάγεται από τη Σκαλούλα Δωρίδας και από την Ιτέα. Γεννήθηκε το 1950 και εργάστηκε σαν ναυτικός και σαν λογιστής ελεύθερος επαγγελματίας. Τώρα ζει στην Ιτέα. Συμμετείχε στο αντιχουντικό κίνημα στο Βέλγιο και στο συνδικαλιστικό κίνημα των Ναυτικών Συμμετείχε ενεργά και συμμετέχει στο περιβαλλοντικό και Οικολογικό κίνημα και στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά

Τσιάμης Απόστολος
Γεωπόνος κάτοικος Ιτέας είναι παντρεμένος με την φιλόλογο ΕΦΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ και έχει δύο κόρες. Εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Πανελληνίας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Είναι Ιδρυτικό μέλος Αυτοδιοικητικών κινημάτων, όπως οι ”Πολίτες στο Προσκήνιο” και το “Αυτοδιοικητικό κίνημα” με την Δέσποινα Σπανούδη. Είναι πρώην υποψήφιος Βουλευτής
Είναι εκλεγμένος σε θέσεις ευθύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο πολιτιστικών και τοπικών Συλλόγων της Φωκίδας. 


Σχετικό άρθρο

Οι περιφερειακές εκλογές και η παρέμβαση των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου