Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Ιδρυση Περιφερειακής Παράταξης "Ελεύθερη Στερεά"

 Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, ιδρύθηκε με συμμετοχή πολιτών από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Παράταξη “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ” που θα συμμετάσχει στις Αυτοδιοικητικές Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαίου 2019.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης εκλέχτηκε ομόφωνα ο Αντώνης Βούλγαρης, δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας.
Η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ” είναι μια παράταξη δημοκρατική, με έμφαση στον δημοκρατικό-κοινωνικό σχεδιασμό μέσα από την ελεύθερη έκφραση και συμμετοχή όλων των πολιτών, μακριά από τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται την Στερεά. Με ένα χωροταξικό σχεδιασμό που θα σέβεται τους ανθρώπους ...
και το περιβάλλον.
Μια παράταξη ριζοσπαστική που θα αναδείξει το αδιέξοδο των πολιτικών ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων λειτουργιών, από την υγεία και την παιδεία μέχρι τις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, τους υδάτινους πόρους,τη διαχείριση αποβλήτων και αστικών απορριμμάτων. Που θα αντιπαλέψει μέσα κι έξω από το περιφερειακό συμβούλιο αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις. Που θα συγκρουστεί με τις λογικές των σχεδίων ”Καλλικράτης” και “Κλεισθένης”.
Μια παράταξη μαχητική,που θα παρεμβαίνει στα μεγάλα ζητήματα της περιόδου που αφορούν την ανεργία, τα οικονομικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών, των λιμανιών, των ορεινών όγκων, των ελεύθερων-δημόσιων χώρων. Με προοπτική ρήξης με την ΕΕ και τις πολιτικές της, ρήξης με τους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή.
Μια παράταξη με ευαισθησία απέναντι στα παιδιά, στη νεολαία, στην τρίτη ηλικία. Που θα επιμείνει να έχουμε μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση αλληλεγγύης στους οικονομικά αδύνατους, στους κοινωνικά αποκλεισμένους, στα ΑΜΕΑ, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Μια παράταξη που θα αγκαλιάζει τις τέχνες και θα ενθαρρύνει την ελεύθερη πολιτιστική δημιουργία. Μια παράταξη αντιμέτωπη με κάθε φαινόμενο ρατσισμού και ξενοφοβίας.
*O Αντώνης Βούλγαρης γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα κατοικεί στην Χαλκίδα και είναι Δημοτικός Υπάλληλος στο Δήμο Ερέτριας .
Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, Πολιτικές Επιστήμες, και έχει μεταπτυχιακό στην Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη. Είναι εκλεγμένος από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στον Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Εύβοια.

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση, στο προεδρείο της συνάντησης, Θανάσης Σκούμας, Δέσποινα Σπανούδη, Αντώνης Βούλγαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου