Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Να γιατί προχωρούν σε καταλήψεις: "Οι γονείς μου είναι άνεργοι, δεν έχω για φροντιστήριο και στο σχολείο δεν κάνουμε Αρχαία"


   Μην ψάχνεις Λοβέρδο στο Facebook κοίτα την φάτσα των παιδιών κοίτα και την δική σου.
Παρά την σύμπτυξη τμημάτων και σχολείων, παρά την αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, παρά την ανάθεση εργασίας σε πολλά σχολεία, πάνω από 1200 τα κενά των καθηγητών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, Β. ΛΟΛΗΣ
Εκατοντάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω ελλείψεων καθηγητών, αλλά εισαγγελίες και αστυνομία προχωρούν σε συλλήψεις
Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι της εισαγγελικής εγκυκλίου, από διάφορα σχολεία της χώρας καταγγέλλεται πληθώρα αστυνομικών επεμβάσεων. "Θέλουμε ένα καλύτερο σχολείο, ένα σχολείο για όλους" απαντούν οι μαθητές, που αντικρούουν τις απαξιωτικές κυβερνητικές τοποθετήσεις για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις με φόντο το Πολυτεχνείο, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους: ασυντήρητες υποδομές, κενά σε καθηγητές και ασφυκτικές συνθήκες για τους μαθητές, απόρροια του "Νέου Λυκείου". Προβλήματα που οδηγούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 12 στα Προπύλαια.
Συγκλονίζει η επιστολή της Άννας, μαθήτριας της Β' Λυκείου Μελεσών Κρήτης: "Οι γονείς μου είναι άνεργοι και δεν έχω χρήματα για φροντιστήριο. Λόγω έλλειψης καθηγητή δεν παρακολουθώ Αρχαία...
Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. Δεν παρακολουθώ επίσης λόγω έλλειψης βιβλίων τα μαθήματα Πολιτική Παιδεία και Κοινωνικές Επιστήμες" τονίζει εξηγώντας τα κίνητρα της συμμετοχής της στις κινητοποιήσεις, ενώ αναφερόμενη στο Νέο Λύκειο, γράφει:
"Το βάρβαρο σύστημα του Νέου Λυκείου ωθεί τους μαθητές στα φροντιστήρια εξαθλιώνοντας οικονομικά και ηθικά τις οικογένειές τους. Περιορίζεται στην παπαγαλία και την εξέταση και όχι την ουσιαστική γνώση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης". Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάνει λόγο για συνολικά 33 ελλείψεις καθηγητών στο Ρέθυμνο, τη στιγμή που έχει προσληφθεί μόνο ένας αναπληρωτής. Ως εκ τούτου, σε διάφορα σχολεία της περιοχής "έχουν χαθεί πάνω από 750 ώρες μαθημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου