Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Η σφαγή των κτηνοτρόφων: Περικοπές και μεγάλες μειώσεις στην ενιαία ενίσχυση

Η ανακοίνωση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Νύχτα Βαρθολομαίου η χθεσινή για την κτηνοτροφία. Νέα μεγάλη σφαγή των κτηνοτρόφων μετά τη χτεσινή πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία λόγω του προβλήματος των βοσκοτόπων πιστώθηκε στους λογαριασμούς με περικοπές και μεγάλες μειώσεις. Η κτηνοτροφία κινδυνεύει. Μαζί και ο υπόλοιπος πρωτογενής τομέας. Εκπέμπουμε SOS και καλούμε τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου και τα πολιτικά κόμματα να «ξυπνήσουν» και να αντιδράσουν...
Εάν η κατάσταση, με τις απώλειες από τις ζωονόσους και τις κακές πληρωμές συνεχιστεί, μελλοντικά ο τόπος και οι άνθρωποί του θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης από τον αφανισμό της κτηνοτροφίας.
Καλούμε τους κτηνοτρόφους να αντιδράσουν, να μην παραιτηθούν από την απογοήτευση και την απελπισία και να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Την Πέμπτη να βρεθούν στα κατά τόπους καταστήματα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε διαμαρτυρόμενοι για τη νέα κακή πληρωμή και τη Τρίτη 25 Νοεμβρίου να είναι μαζί μας στην πανελλαδική μας διαμαρτυρία στην Αθήνα στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και στο υπουργείο.
Καλούμε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε άμεση αντίδραση και στήριξη των κτηνοτρόφων, διότι τίθεται με τον κίνδυνο αφανισμού της κτηνοτροφίας όχι μόνο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα αλλά και εθνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου