Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ο Σερζ Λατούς στους Δελφούς σήμερα, προσκεκλημένος απο τους "Πολίτες στο Προσκήνιο"


Ανακοίνωση 17-10-2014
Τους Δελφούς θα επισκεφθεί ο Σερζ Λατούς
την Κυριακή 19 Οκτωβρίου προσκεκλημένος από τη δημοτική κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Ο Σερζ Λατούς, ένας από τους επιφανέστερους θεωρητικούς του ρεύματος της αποανάπτυξης, επιστρέφει μετά από 3,5 χρόνια στην Ελλάδα, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις σε ένα καίριο ερώτημα: Πώς «ξαναφτιάχνεται» μια λαβωμένη κοινωνία;
Είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris-Sud του Ορσέ (Orsay) στην Γαλλία, 74 χρόνων, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία & Οικονομικά και είναι ειδικός στις Οικονομικές σχέσεις Βορρά- Νότου. Από το 2002 ασχολείται με την μελέτη του φαινομένου της αποανάπτυξης...
Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, έδωσε δύο διαλέξεις. Την πρώτη στην Θεσσαλονίκη 14/10 & την 2η στην Αθήνα στη Νομική Σχολή στις 17/10 με θέμα: «Επανιδρύοντας την κοινωνία: αποανάπτυξη, άμεση δημοκρατία, αυτοδιαχείριση».

Η Δημότικη μας παράταξη θα έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει την Κυριακή το Σερζ Λατούς στους Δελφούς. Αφού περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο, εν συνεχεία θα συνομιλήσει με μέλη και φίλους του συνδυασμού μας για ζητήματα που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας.

Για τους «Πολίτες στο Προσκήνιο» έχει ιδιαίτερη σημασία η επίσκεψη στη χώρα μας ανθρώπων, που ασχολούνται με θέματα οικονομίας και τρόπου ανάπτυξης και είναι γνωστοί στην Παγκόσμια Πανεπιστημιακή Κοινότητα σαν τον Σερζ Λατούς από την άποψη της συμβολής τους για το: «προς τα πού πρέπει να στραφούμε ως τοπική κοινωνία αλλά και συνολικότερα», ιδιαίτερα σήμερα που βρισκόμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονα.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν
www.politesstoproskinio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου