Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ο ΕΟΣ ΠΑΤΡΑΣ στην κορυφή Κόρακας στο όρος Βαρδούσια !


Λοιπόν στο προηγούμενο άρθρο μοιράστηκα μαζί σας την ανάβαση δυο φίλων στον Κόρακα , αυτή την φορά όμως θα σαν αναφέρω την πεζοπορία του ΕΟΣ Πάτρας που πρόσφατα  εξερεύνησε τα  αλπικά μέρη μας. . Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για το κατόρθωμα της αξίζει πραγματικά να βλέπουμε τέτοιες προσπάθειες και να τις επικροτούμε . Μπράβο σας παιδιά , καλή συνέχεια με τις αναβάσεις σας..

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών ...
είναι από τους πρώτους ορειβατικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1928 και από τότε μέχρι και σήμερα έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική ορειβασία, αναρρίχηση και χιονοδρομία.
Το Σαββάτο 15/03 και την Κυριακή 16/03 ομάδα οκτώ ορειβατών από τον ΕΟΣ Πάτρας, βρέθηκε στα Βαρδούσια, όπου την Κυριακή το πρωί έγινε ανάβαση και έφθασαν με μεγάλη επιτυχία στην κορυφή Κόρακας στα 2495μ.
Τα Βαρδούσια (ή Κόρακας) είναι σύμπλεγμα βουνών που περιλαμβάνει το νοτιότερο άκρο της Πίνδου στη Στερεά Ελλάδα. Υψώνεται στα βορειοδυτικά της Φωκίδας, με ένα μικρό τμήμα του όρους να επεκτείνεται και στη Φθιώτιδα. Είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ρούμελης  μετά την Γκιώνα, με ύψος που φτάνει τα 2.495 μέτρα (κορυφή Κόρακας)
Το ορειβατικό καταφύγιο ήταν σχεδόν πλήρες από σχολές αναρρίχησης και ορειβατικούς συλλόγους της Ελλάδας. Από τις πέντε το πρωί υπήρξε μεγάλη κινητικότητα και όλοι ήταν έτοιμοι για την κατάκτηση της κορυφής. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για μια τέτοια ανάβαση και όλα τελικά εξελίχθησαν εξαιρετικά. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αργύρης Παπαγεωργίου.
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πάτρας Παντανάσσης 29, 5ος όροφος,
τηλ. 2610273912-2610273929,
e-mail:   eospatras@gmail.com
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 20.00-21.30.
Πηγές:Internet!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου