Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

128.200 ευρώ είχε παρει ο Δήμος Δελφών για πυροπροστασία! Και;Η διερεύνηση της πυρκαγιάς του ελαιώνα της Άμφισσας έχει ανοίξει πολλά μέτωπα. Πολλά έχουν ειπωθεί και θα ειπωθούν ακόμα. Πολλά «όρνια» θα προσπαθήσουν «να φάνε από το πτώμα». Πολλοί μπορεί να προσπαθήσουν να μην επιτρέψουν το πτώμα να αναστηθεί ποτέ μιας και έχει αποκαλυφθεί με πλήθος στοιχείων ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα που θα σταματήσουν να έχουν υπερκέρδη εάν αναπτυχθεί η οικονομία της περιοχής των Δελφών. Επί πολλά χρόνια οι άνθρωποί τους στην τοπική και κεντρική Πολιτική σκηνή υπονόμευαν την ανάπτυξη της περιοχής και ενώ ...
επέτρεπαν ή συμμετείχαν στην εξαπάτηση των κατοίκων σχετικά με τους περιορισμούς του Δελφικού Τοπίου, ταυτόχρονα προωθούσαν μέσα από τους υποτακτικούς τους την άποψη ότι το Δελφικό Τοπίο είναι η ταφόπλακα του τόπου μας. Πολλά είναι αυτά που θα αποκαλυφθούν στην συνέχεια και για πολλά από αυτά, όλοι θα τα ξέρουμε αλλά μην μπορώντας να τα αποδείξουμε με ακράδαντα στοιχεία θα μείνουν στην εμπειρία και δεν θα αποτελέσουν λόγους για τιμωρία των υπευθύνων.

Μαζί με την δημοσιότητα που αναπόφευκτά προκαλεί το θέμα, έχουμε και πολλά παράξενα όπως για πρώτη φορά αιρετούς να αναφέρονται στο ότι η καρδιά του ελαιώνα έχει χαρακτηριστεί και μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Ναι, όσο και να φαίνεται παράξενο, Αιρετοί με ενεργή παρουσία για τρείς και τέσσερεις και πέντε τετραετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν περάσει από κεντρικές θέσεις με ευθύνη για την (μη) οικονομική ανάπτυξη της περιοχής των Δελφών, ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ Η ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ, Ή ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ UNESCO. Και για κακή τους τύχη, υπάρχουν αρχεία για το παρελθόν τους από τα οποία όσο και να ψάξουν δεν θα μπορέσουν να διαψεύσουν αυτόν τον ισχυρισμό. Πώς τώρα ξαφνικά προέκυψαν θερμοί υπέρμαχοι του χαρακτηρισμού αυτού, πώς ανακάλυψαν (πολλά χρόνια μετά το 1987) ότι είναι πολύτιμος και μπορεί να φέρει θέσεις εργασίας και να συμβάλει στην ευημερία στον τόπο, έχει πολύ ενδιαφέρον και θα αποτελέσει «καυτό» θέμα του Φθινοπώρου.

Μέχρι τότε και για να μην μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει για τους υπεύθυνους της καταστροφής, θα μπορούσαμε όπου υπάρχουν στοιχεία να αρχίσει ο απολογισμός των πεπραγμένων. Με την Αριθμός απόφασης 123/26.04.2013 ο Δήμος Δελφών πήρε 128.000 € για «....κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας και κατάρτιση προγράμματος δράσεων». Θα ήταν πολύ σημαντικό για τον απολογισμό των πεπραγμένων των Δήμου Δελφών να κάνει μία ανακοίνωση με ευρεία δημοσίευση όπου να αναφέρει αναλυτικά το πού ξοδεύτηκαν τα λεφτά που αντιστοιχούσαν στην πυροπροστασία του ελαιώνα το καλοκαίρι που φεύγει. Όχι που ξοδεύτηκαν μετά την πυρκαγιά, πού ξοδεύτηκαν όταν έπρεπε. Έτσι για να μην λέει ο καθένας ότι θέλει.

Διαβάστε τη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών, 26η Απριλίου 2013
Θέμα 14ο
«Αποδοχή πίστωσης 128.200 € των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΣΑΤΑ 2013) για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας και κατάρτιση προγράμματος δράσεων»
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 123 /26.04.2013
Εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα ο κ. Μουτσέλης, προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος, είπε τα εξής:
Ο Δήμος Δελφών με την αριθμ. 11833/11-4-2013 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ ΒΕΑΥΝ-ΣΣΖ) επιχορηγήθηκε με το ποσό των 128.200,00 ευρώ από πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΣΑΤΑ 2013) για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
Ειδικότερα οι Δήμοι και Σύνδεσμοι αυτών μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως:
α) καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κλπ,
β) καθαρισμός - έλεγχος χωματερών,
γ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ βαθμού,
δ) θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ) και
ε) λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα).
ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ
Την αποδοχή του ποσού των 128.200,00 ευρώ από πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΣΑΤΑ 2013) του Υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας και την κατάρτιση προγράμματος δράσεων σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα με ανάλογη τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Δελφών, ως εξής:
Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΥΡΩ
1 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΧΑΔΑ 20.000,00
2 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΔΕ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 12.600,00
3 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΔΕ ΓΡΑΒΙΑΣ 12.500,00
4 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΔΕ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 12.500,00
5 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΔΕ ΔΕΛΦΩΝ 8.500,00
6 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΔΕ ΔΕΣΦΙΝΑΣ 12.500,00
7 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΔΕ ΙΤΕΑΣ 12.600,00
8 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΔΕ ΚΑΛΛΙΕΩΝ 12.500,00
9 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΔΕ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 12.500,00
10 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ 12.000,00
ΣΥΝΟΛΟ 128.200,00
---------------------------
http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου